ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η Νις περιτριγυρίζει τον Αγκιμπού Καμαρά

Ο Αγκιμπού Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Αγκιμπού Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ | 24 Οκτωβρίου 2021 INTIME

Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων με τις επιδόσεις του εδώ και σχεδόν έξι μήνες στον Ολυμπιακό και μεταξύ των ομάδων που τον παρακολουθούν στενά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Νις.

Ο Αγκιμπού Καμαρά μόλις τώρα ανοίγει τα φτερά του στον Ολυμπιακό (βρίσκεται μόνο 5,5 μήνες στην Ελλάδα), αλλά με την απόδοσή του και τις επιδόσεις του την τρέχουσα περίοδο στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη έχει κάνει αρκετό θόρυβο στη διεθνή αγορά. Έχει προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων και μεταξύ των ομάδων που τον παρακολουθούν στενά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Νις.

Μάλιστα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της γαλλικής ομάδας, Ζουλιάν Φουρνιέ βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας και παρακολούθησε από σουίτα του γηπέδου "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τον αγώνα Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 1-0. Και αν αναρωτιέται κάποιος, αν η Νις μπορεί να ξοδέψει ένα αρκετά υψηλό ποσό για τον Αγκιμπού Καμαρά, από τη στιγμή που τον τελευταίο τσεκάρουν ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Νιούκαστλ, η Τότεναμ και η Γιουβέντους, θα πρέπει να τονιστεί ότι η γαλλική ομάδα ανήκει στην εταιρία INEOS του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Το περασμένο καλοκαίρι η Νις ξόδεψε 48.000.000 ευρώ για μεταγραφές αποκτώντας, μεταξύ άλλων, τον Στενγκς από την Άλκμααρ με το ποσό των 15.000.000, τον Ντελόρ από την Μονπελιέ αντί 10.000.000 και τον Τοντιμπό από την Μπαρτσελόνα έναντι 8.500.000 ευρώ. Επίσης, τον Αύγουστο του 2019, μόλις έγινε η μεταβίβαση στη νέα εταιρία, η γαλλική ομάδα πήρε τον Ντόλμπεργκ από τον Άγιαξ με το ποσό των 20.000.000 και τον Κλοντ-Μορίς από τη Λοριάν αντί 13.000.000 ευρώ, ενώ συνολικά εκείνο το καλοκαίρι δόθηκαν 52.000.000 σε μεταγραφές.

Η Νις αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Μαρσέιγ και στόχος της διοίκησης είναι η έξοδος στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί η Νις δεν ασχολήθηκε με τον Αγκιμπού Καμαρά την περασμένη άνοιξη, που τον είχε μέσα στα πόδια της, δηλαδή στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς ο τελευταίος βρισκόταν ακόμη στη Λιλ; Πόσο μάλλον, όταν ο παίκτης προπονούνταν υπό τις οδηγίες του Κριστόφ Γκαλτιέ, νυν τεχνικού της Νις.

Πολλές φορές η εξήγηση δεν είναι τόσο απλή. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα όπου τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ενδεχομένως, στη Νις να πίστευαν ότι η Λιλ θα επέκτεινε τον Ιούνιο την συνεργασία της με τον Αγκιμπού μέχρι το 2023 (η αρχική συμφωνία ήταν για συμβόλαιο 3+2 χρόνια). Ίσως, πάλι, στη Νις να θεωρούσαν πως, από τη στιγμή που ο επιθετικός από τη Γουινέα είχε αγωνιστεί μόνο στο παιχνίδι Κυπέλλου της Λιλ εναντίον της Ντιζόν την περασμένη σεζόν υπό τον Γκαλτιέ, δεν θα ήταν έτοιμος για την πρώτη ομάδα.

Η ουσία είναι πως ο Γκαλτιέ τον περασμένο Ιούνιο έφυγε από την Λιλ με προορισμό τον πάγκο της Νις και ο Αγκιμπού Καμαρά την ίδια χρονική περίοδο πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα. Ο Μαρτίνς τον πίστεψε από τις πρώτες προπονήσεις, τον εμπιστεύτηκε, τον έχει βασικό στον Ολυμπιακό (έχει μέχρι σήμερα 19 συμμετοχές, 5 τέρματα και 2 ασίστ) και ο τελευταίος δικαίωσε τον Πορτογάλο και, κυρίως, τους ανθρώπους της πειραϊκής ΠΑΕ που τον έκλεισαν, αφού κινήθηκαν έγκαιρα, μεθοδικά και αποτελεσματικά.

Ο 20χρονος Αφρικανός ποδοσφαιριστής διαθέτει το "πακέτο", μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ αλλά και δίπλα στον αμυντικό μέσο, μαθαίνει, βελτιώνεται και εξελίσσεται πολύ γρήγορα και είναι αναμενόμενο να έχει μπει στο "μικροσκόπιο" ομάδων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τούτη την ώρα, όμως, το σημαντικό για τον ίδιο είναι να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και σε αυτό τον ρυθμό, καθώς βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Όσο για τον Ολυμπιακό, τόσο στη διοίκηση αλλά και στο τεχνικό επιτελείο ξέρουν πώς να τον διαχειριστούν και να τον κρατήσουν προσγειωμένο, παίρνοντας το καλύτερο δυνατό από τον παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Οι "σειρήνες" ναι μεν ηχούν, αλλά μπορούν να περιμένουν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ