ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 1-0: Τικίνιο ο τιμωρός και βλέπει ακόμη και την πρώτη θέση

Ο Τικίνιο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021
Ο Τικίνιο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με τον Τικίνιο - τιμωρό να σκοράρει στο 90ο λεπτό επικράτησε 1-0 της Φενέρμπαχτσε και βλέπει και την 1η θέση, αφού βρίσκεται στο -2 από την Άιντραχτ που ήρθε ισόπαλη με την Άντβερπ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη επικρατώντας 1-0 της Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική του Europa League χάρη στο γκολ του Τικίνιο στο 90ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι, μετά την ισοπαλία της Άιντραχτ με την Άντβερπ, κοιτάζει ακόμη και την πρώτη θέση αφού βρίσκεται στο -2 από τους Γερμανούς, ενώ έχει εξασφαλίσει τη 2η θέση που οδηγεί στα playoffs με τους τρίτους του Champions League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι στην 2η θέση με εννέα πόντους, στο -2 την Άιντραχτ Φρακνφούρτης. Με νίκη του την τελευταία αγωνιστική μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμη και πρώτος, αρκεί να ηττηθεί η ομάδα του Γκλάσνερ από τη Φενέρμπαχτσε.

Στην τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Άντβερπ (9/12, 19:45), ενώ η αδιάφορη Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Άιντραχτ (9/12, 19:45).

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο, πρόσθεσε πίεση στην εστία της Φενέρμπαχτσε, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να "λυτρώνει" τους ερυθρόλευκους λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

Νευρικό το πρώτο μέρος, με τη Φενέρμπαχτσε να έχει δοκάρι

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης με ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που παρατάχθηκε κόντρα στην ΑΕΚ. Με 4-2-3-1, τον Ονιεκούρου στα εξτρέμ και τον Αγκιμπού Καμαρά ως δεκάρι. Από την άλλη, η Φενέρ παρατάχθηκε με 4-3-3, με τον Μπερίσα ως φορ και τους Καχβετζί και Ρόσι στα εξτρέμ.

Η πρώτη απειλή ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 7'. Ο Μασούρας έφυγε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Αγκιμπού δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ, αν και ήταν εκτεθειμένος. Στο 6' οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Ονιεκούρου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, διεκδίκησε τη μπάλα με τον Τισεράν ο οποίος τον πάτησε. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Ισπανός Λαόθ, έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι ενώ ούτε και μετά την εξέταση της φάσης από το VAR άλλαξε η αρχική απόφαση.

Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο, με τους φιλοξενουμένους στο 18ο λεπτό να χάνουν μεγάλη ευκαιρία. Ο Καχβετζί αμαρκάριστος έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ζύγισε το αριστερό του, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ. Στο 20ο λεπτό η Φενέρ είχε ακόμη μία ευκαιρία με σουτ του Μπερίσα που έφυγε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του με τον Λαλά να έχει καλή στιγμή στο 21'. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 32' έπειτα από κόντρα της μπάλας στον Αραμπί, λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον κίπερ της Φενέρμπαχτσε που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 38' ο Ολυμπιακός είχε νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Αραμπί να φεύγει λίγο άουτ.

Ανέβηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγές στο δεύτερο μέρος, χωρίς να αλλάζει σχηματισμό. Ο Ρόνι Λόπες αντικατάστησε τον Ονιεκούρου και ο Μπουχαλάκης τον Μαντί Καμαρά. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας με ένα σουτ του Αγκιμπού Καμαρά στο 46'.

Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να πατήσουν περιοχή, για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Οζέρ. Οι ρόλοι είχαν αλλάξει πλέον. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με υπομονή, ενώ η Φενέρ περίμενε για να τρέξει στην κόντρα.

Ο Βίτορ Περέιρα βλέποντας ότι η ομάδα του δεν πατάει καλά, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Μέγιερ και Πέλκα. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε μεν την κατοχή, όμως δύσκολα απειλούσε. Ο Πορτογάλος προπονητής πήρε σειρά και άλλαξε και τον δεύτερο εξτρέμ του, με τον Μασούρα να αφήνει τη θέση του στον Βαλμπουενά. Έψαχνε τρόπο να φρεσκάρει ακόμη περισσότερο την ομάδα του, η οποία αναζητούσε το γκολ.

Ο Τικίνιο βρήκε τη λύση και σκόραρε

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 74ο λεπτό. Ο Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Αραμπί δεν βρήκε καλά την μπάλα, με αποτέλεσμα η μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 79ο λεπτό. Ο Λαλά έπιασε σουτ στην κίνηση από τα δεξιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Μαρτίνς στο 82' προχώρησε σε ακόμη μία αλλαγή, μήπως και καταφέρει να βρει κάτι διαφορετικό στην επίθεση. Ο Τικίνιο πέρασε στη θέση του Αραμπί, με τα χρονικά περιθώρια να στερεύουν. Ο Βραζιλιάνος αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Μαρτίνς, καθώς ήταν ο μεγάλος λυτρωτής. Ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τη σέντρα, με τον Τικίνιο να βρίσκει δίχτυα στο 90'. Κάπως, έτσι ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο και κοιτάζει ακόμη και την πρώτη θέση του ομίλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (25' Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (46' Μπουχαλάκης), Ονιεκούρου (46' Λόπες), Ελ Αραμπί (81' Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Οζέρ, Οσαγί-Σάμουελ, Τισεράντ, Κιμ, Νοβάκ (78' Σάλαϊ), Γιαντάς (91' Γιουμιουσκαγιά), Σόσα (78' Καντιόγλου), Ζάιτς (65' Μέγιερ), Καχβετσί (65' Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι.

Μη χάσετε την Game Night στις 23:30 για τις ευρωπαϊκές μάχες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ