EUROPA LEAGUE

Άιντραχτ - Αντβέρπ 2-2: Ο Πασιένσια γλίτωσε τους αετούς στο 94'

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Αντβέρπ στο Europa League
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Αντβέρπ στο Europa League @2021 OLIVIER MATTHYS/AP IMAGES

Άιντραχτ και Αντβέρπ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 σε ένα ματς με δραματική εξέλιξη στο φινάλε, με τους Βέλγους να μοιάζουν να κρατούν τη νίκη με το γκολ του Σαματά στο 88' αλλά τους Γερμανούς να ισοφαρίζουν στο 90+4' με ήρωα τον Πασιένσια.

Ένα ματς που επεφύλασε φοβερές συγκινήσεις στο ποδοσφαιρικό κοινο έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης (25/11) στην Φρανκφούρτη, με την πρωτοπόρο του 4ου ομίλου του Europa League Άιντραχτ να έρχεται ισόπαλη 2-2 με την ουραγό, Αντβέρπ.

Το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά καταδίκασε τους Βέλγους στην 4η και τελευταία θέση του ομίλου που δεν τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα ούτε για συνέχεια στην Ευρώπη μέσω Conference League, με τους αετούς από την πλευρά τους να βρίσκονται στο +2 από τον Ολυμπιακό και πέρα από την πρόκριση να χρειάζονται απλά να μη χάσουν την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Φενέρμπαχτσε για να κλειδώσουν και την πρωτιά που δίνει απευθείας εισιτήριο για τους "16" του του θεσμού.

Όσον αφορά στην εικόνα της αναμέτρησης, το ματς ήταν μοιρασμένο, με την κάθε μία ομάδα να βρίσκει δίχτυα από μία φορά σε κάθε ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13' με τον Καμάντα με κοντινό σουτ αλλά είδαν τον Ναϊνγκολάν να τους ισοφαρίζει με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής στο 33'.


Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βέλγοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο 88ο λεπτό όταν εκδήλωσαν ταχύτατα αντεπίθεση και έκαναν το 2-1 με τον Σαματά, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το τρίποντο που θα τους κρατούσε ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης μέσω της 3ης θέσης, καθώς ο Πασιένσια "χτύπησε" στο 90+4' με τρομερή γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κόστιτς και έδωσε το βαθμό στην Άιντραχτ που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην απευθείας πρόκριση στους "16".


Τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου:

Η βαθμολογία:

Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ