ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η μάχη του Εμβιλά και ο ρόλος του Μασούρα

Ο Γιαν Εμβιλά πανηγυρίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αγώνα της Super League κόντρα στον ΟΦΗ
Ο Γιαν Εμβιλά πανηγυρίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αγώνα της Super League κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Μάχη με το χρόνο δίνει ο Γιαν Εμβιλά, του οποίου η συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα μπορεί να κριθεί ακόμη και στο ζέσταμα. Πιθανό πλέον το σενάριο να παίξει κι όσο αντέξει. Η νέα άμυνα και η εξήγηση για Μασούρα.

Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Το αποψινό (19.55, COSMOTE SPORT 2 HD, Live από το Sport24.gr) του Ολυμπιακού με την Αϊντχόβεν για τους "32" του Europa League είναι ένα από αυτά και ο Γιάν Εμβιλά, ένας από αυτούς. Τους παίκτες που ζουν και αναπνέουν για τέτοιες βραδιές. Έδωσε και δίνει τη δική του μάχη με το χρόνο ο Γάλλος σολίστας.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από το τέλος της προπόνησης, ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε εκτός πλάνου ενδεκάδας. Μιας ενδεκάδας για τον καταρτισμό της οποίας διαβάσατε τις προηγούμενες ώρες στο Sport24.gr. Είχε καταλήξει στο 4-2-3-1 ο Πορτογάλος τεχνικός. Με νέα πρόσωπα στην άμυνα (Λαλά, Σωκράτης) και Μασούρα, Μπρούμα στα φτερά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Όλα έχουν τη δική τους -λογική και ποδοσφαιρική- εξήγηση. Ο κόουτς του Ολυμπιακού ξέρει ότι απέναντί του έχει μια φύσει επιθετική ομάδα. Ξέρει ότι όσο πιο πολύ ρισκάρει επιθετικά, τόσο θα αυξήσει τις πιθανότητες να προκαλέσουν ζημιά οι μεσοεπιθετικοί της PSV. Έχει καταλήξει, λοιπόν, στο συμπέρασμα να παρατάξει ισορροπημένα δίδυμα στις δύο πτέρυγες.

Από τη μία θέλει να έχει τον Λαλά με τον Μασούρα, ο οποίος είναι συνεπέστατος και στο αμυντικό σκέλος, από την άλλη τον Μπρούμα με τον Ρέαμπτσιουκ. Εκεί θα δίνει βοήθειες και ο Μπουχαλάκης ως αριστερός εσωτερικός χαφ. Από την άλλη αντίστοιχα, ο Καμαρά.

Είναι πολλά που θα μπουν στη σκακιέρα, πέρα από τη διάθεση, τις δυνάμεις και το μυαλό των ποδοσφαιριστών. Εκείνοι που ξέρουν, λένε πως αυτό το ματς δεν θα το κρίνουν οι επιθέσεις, αλλά οι άμυνες. Όποια αντέξει περισσότερο, θα επιτρέψει στην επίθεσή της να κάνει και τη διαφορά. Να καθορίσει το τελικό σκορ.

Με τον Εμβιλά διαθέσιμο και ετοιμοπόλεμο, το έργο αλλάζει. Ο Γάλλος θέλει να παίξει, το ίδιο θέλει και ο Μαρτίνς. Δεν είναι τυχαίο ότι τον είχε στην αποστολή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι ας είχε μία στις εκατό να παίξει ο έμπειρος χαφ. Τις τελευταίες ώρες, οι πιθανότητες να πατήσει ο Εμβιλά το χορτάρι του Καραϊσκάκη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος, δεν νιώθει πλέον ενοχλήσεις, θέλει να παίξει. Είναι γερό σκαρί, δεν φοβάται πιθανή υποτροπή. Την τελευταία κουβέντα, όμως, πριν από τον προπονητή θα την πει ο γιατρός και το επιτελείο του.

Αν εκείνοι ανάψουν το πράσινο φως ο κόουτς σκέφτεται πολύ σοβαρά αν όλα πάνε καλά μέχρι το… ζέσταμα, να πάρει το ρίσκο. Να ρίξει στη μάχη τον Εμβιλά κι όσο αντέξει, καθώς πέρα απ’ όλα τα άλλα έχει χάσει και προπονήσεις εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει παίξει από το ξεκίνημα της σεζόν σε 30 παιχνίδια, είναι ξεκάθαρο ότι και τις δυνάμεις του ξέρει καλά και δεν… μασάει πουθενά.

Αν ο πρώην παίκτης της Σεντ Ετιέν κάνει τελικά τη μεγάλη έκπληξη η διάταξη θα μετατραπεί αυτόματα σε 4-3-3, με τον Καμαρά να παίρνει μέτρα προς την επίθεση, για να δίνει βοήθειες στον Ελ Αραμπί. Το ερώτημα που θα τεθεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι το ακόλουθο. Θα μείνουν εκτός αγώνα και οι δύο μαέστροι Φορτούνης και Βαλμπουενά; Η απάντηση είναι "μάλλον όχι".

Ο Ματιέ όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει βασική επιλογή, κάτι που θα συμβεί και στο 4-2-3-1, αν δεν μπορέσει τελικά ο Εμβιλά, απλά θα αλλάξει… πόστο. Θα πάρει τη θέση ή του Μπρούμα ή του Μασούρα, για να οργανώσει μεσοεπιθετικά το παιχνίδι έχοντας κάλυψη από τρία κεντρικά χαφ. Ίδωμεν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ