ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με δεκάρι Βαλμπουενά

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Ματιέ Βαλμπουενά στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατεβάζει τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αϊντχόφεν με 4-2-3-1, τον Εμβιλά εκτός ενδεκάδας, τον Βαλμπουενά σε θέση "10" και στα "φτερά" τους Μπρούμα - Μασούρα. Το SPORT24 καταγράφει το πλάνο του Πορτογάλου.

Η τεράστια διαφορά που έχτισε ο Ολυμπιακός από τις υπόλοιπες ομάδες στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έδωσαν την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει σε αλλαγές στα τελευταία παιχνίδια της Super League Interwetten. Το ίδιο συνέβη και στο Κύπελλο, με Παναιτωλικό και Άρη. Αν εξαιρεθεί η ήττα από τον Παναθηναϊκό, η πρώτη ήττα για φέτος στις εντός των συνόρων διοργανώσεις, όλα τα υπόλοιπα ματς οι "ερυθρόλευκοι" τα έπαιρναν και με τα... δεύτερα.

Παρά το rotation και την ειδική διαχείριση που έγινε σε κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως ο Αραμπί, τελικά δεν ήταν γραφτό να μην προκύψει πρόβλημα πριν από το μεγάλο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν. Ο Γιαν Εμβιλά έκανε αγώνα δρόμου, μπήκε τελικά στην αποστολή, αλλά δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Θα συνιστά έκπληξη αν ο Γάλλος μέσος βρεθεί στις βασικές επιλογές του Μαρτίνς για το παιχνίδι της Πέμπτης (18/2, 19.55, COSMOTE SPORT 2 HD) στο "Γ. Καραϊσκάκης", το πρώτο από τα δύο για τους "32" του Europa League (στις 25/2 η ρεβάνς στο Philips Stadion, 22.00). Σε διαφορετική περίπτωση, αν ήταν 100% υγιής, δεδομένα θα ξεκινούσε. Μιλάμε άλλωστε για την καλύτερη μεταγραφή που έκαναν το καλοκαίρι οι πρωταθλητές.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως θα έπαιρνε τις τελικές του αποφάσεις αναφορικά με την ενδεκάδα μετά την τελευταία προπόνηση. Με βάση τις δοκιμές που έκανε ο Πορτογάλος, φέρεται να έχει ήδη "κλειδώσει" στο μυαλό του η ενδεκάδα.

Ο Σα θα βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ. Ο Λαλά θα βρίσκεται στο δεξιό άκρο της άμυνας, αριστερός μπακ θα παίξει ο Ρέαμπτσιουκ και στο κέντρο των μετόπισθεν οι Σωκράτης και Μπα (ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς).

Από τη στιγμή που ο Εμβιλά δεν ξεκινά, ο Ολυμπιακός θα κατέβει με Μπουχαλάκη και Καμαρά ως αμυντικούς χαφ. Γι' αυτό ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στην εφαρμογή του 4-2-3-1. Η χρησιμοποίηση του Αραμπί στη γραμμή κρούσης είναι δεδομένη. Ο Μαροκινός προφυλάχθηκε στα τελευταία ματς, έπαιξε πολύ λίγο για να είναι μάχιμος στο κρίσιμο πρώτο ματς με τους Ολλανδούς.

Ο Μπρούμα έμεινε εκτός αποστολής με τον Παναθηναϊκό, ώστε να είναι έτοιμος με την PSV. Ο Πορτογάλος είχε ενοχλήσεις με τον ΟΦΗ και έγινε αλλαγή. Από τότε δεν έχει ξαναπαίξει. Για την PSV, όμως, την ομάδα στην οποία ανήκει, θα είναι έτοιμος και μάλιστα θα μπει κατά τα φαινόμενα στην ενδεκάδα. Όσο για τις άλλες δύο θέσεις που απομένουν; Στο άλλο "φτερό" θα βρίσκεται εκτός απροόπτου ο Μασούρας και στη θέση "10" πίσω από τον Αραμπί ο Βαλμπουενά.

Με άλλα λόγια, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα θα απαρτίζεται από τους Σα, Λαλά, Σωκράτη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Μασούρα, Αραμπί.

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή απαρτίζουν οι εξής 22 παίκτες: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ντρέγκερ, Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Μπρούμα, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί. Στην ευρωπαϊκή λίστα δεν είναι δηλωμένοι οι Κρίστινσον, Τιάγκο Σίλβα και Κάιπερς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ