ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η έμφαση σε συγκεκριμένο τομέα και οι οδηγίες του Μεντιλίμπαρ σε Ροντινέι και Ορτέγκα

Ο Ροντινέι πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ο Ροντινέι πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δώσει έμφαση στις στατικές φάσεις κι έχει δώσει οδηγίες στους Ροντινέι και Ορτέγκα για γρήγορες επιστροφές τους στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στους "8" του Conference League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κι οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει διεξοδικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε (11/04, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD και LIVE από το SPORT24) κι έχουν αποφασίσει που πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός, αλλά και τι πρέπει να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, ο Ισπανός τεχνικός έχει δώσει έμφαση στις στατικές φάσεις ανασταλτικά στις προπονήσεις, καθώς η τουρκική ομάδα είναι δυνατή επιθετικά σε αυτό τον τομέα.

Ο Βάσκος προπονητής έχει ζητήσει απόλυτη συγκέντρωση, γρήγορες αντιδράσεις κι αποφασιστικότητα και θεωρεί ότι αν οι ερυθρόλευκοι ανταποκριθούν όπως πρέπει, τότε ο Ολυμπιακός θα πετύχει τον στόχο του.

Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ έχει δώσει σχετικές οδηγίες στον Ροντινέι και στον Ορτέγκα για γρήγορες επιστροφές τους, όταν χάνεται η μπάλα πάνω από τη μεσαία γραμμή, καθώς θεωρεί ότι η Φενέρ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ρήγματα στα πλάγια της άμυνας. Όμως, σε αυτό το κομμάτι θα χρειαστεί ομαδική δουλειά.

Ο Ροντινέι, για παράδειγμα, θα χρειαστεί τη βοήθεια του Φορτούνη, εφόσον ο τελευταίος τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά των εξτρέμ κι ο Ορτέγκα σ' εκείνη του Μασούρα ή του Γιόβετιτς, ανάλογα με τον ποιον θα χρησιμοποιήσει ο Μεντιλίμπαρ.

Ταυτόχρονα, θα χρειαστεί οι δύο κεντρικοί χαφ Έσε και Τσικίνιο να καλύπτουν άμεσα τους χώρους στα πλάγια προσφέροντας επιπλέον βοήθειες.

Ο Ισμαϊλ Καρτάλ προτίθεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, να χρησιμοποιήσει τον Οσαγί Σαμουέλ και τον Καχβετσί στη δεξιά πλευρά και τον Καντίογλου και τον Τάντιτς στην αριστερή, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ομαδική δουλειά για την αντιμετώπιση τους.

Η Φενέρμπαχτσε βάζει γκολ, αλλά ταυτόχρονα είναι ευάλωτη ανασταλτικά

Η Φενέρμπαχτσε είναι μία ομάδα πολύ παραγωγική επιθετικά, αλλά παράλληλα δέχεται και γκολ. Κι ο Καρτάλ δεν έχει κρύψει τον προβληματισμό του για την ανασταλτική λειτουργία και τα τέρματα που δέχεται η ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια στο τουρκικό πρωτάθλημα, η Φενέρμπαχτσε ναι μεν κέρδισε, αλλά δέχτηκε από δύο γκολ από την Τράμπζονσπορ και την Άδανα Ντεμίρσπορ.

Όπως δέχτηκε μέσα στη σεζόν τρία γκολ από την Καϊσερισπορ κι από δύο τέρματα από την Αντάλιασπορ, τη Χατάισπορ και την Αλάνιασπορ. Και τρία γκολ από την Ανκαρουγκουτσού στο Κύπελλο.

Σχετικά με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε εκτός έδρας από την Λουντογκόρετς (2-0) και την Νόρντζελαντ (6-1) και εντός από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (1-0).

Η τουρκική ομάδα έχει κενά ανασταλτικά, τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ