FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες ευκαιρίες καθρεφτίζουν το +9 των αήττητων ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες ευκαιρίες καθρεφτίζουν το +9 των αήττητων ερυθρόλευκων

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος και τρέχει σε έναν ρυθμό που οι άλλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει πώς οι μεγάλες ευκαιρίες λένε τα πάντα για την εικόνα των ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε μάλλον άνετα το 1-1 στην Τούμπα και διατήρησε στους εννιά τους βαθμούς της διαφοράς από τον Δικέφαλο.

Την ίδια αγωνιστική, η ΑΕΚ έχασε για τρίτο σερί ματς στο γήπεδο της με 1-2, αυτή τη φορά από τον Βόλο, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Λεωφόρο από τον Αστέρα, που πλησιάζει τη θέση που του αξίζει στη βαθμολογία.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με προβλήματα...

Μ'έναν τρόπο, η αγωνιστική καθρέφτισε το πρωτάθλημα που βλέπουμε φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι ταυτόχρονα και πεσμένος σε σχέση με πέρυσι και τόσο ανώτερος από τους υπόλοιπους που μπορεί να παραμένει αήττητος μετά από 19 παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ έχει τα ζητήματά του, ενώ η ΑΕΚ πιστοποιεί αυτό που σας γράψαμε από τις 21 Δεκεμβρίου: νόμιζε οτι βελτιώθηκε, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι σημαντικά βελτωμένος, αλλά δεν μπορεί ακόμα να πάρει αποτελέσματα σε αμφίρροπα ματς με καλές ομάδες, όπως ο φετινός Αστέρας.

...ο Ολυμπιακός σε έναν ρυθμό που μόνο εκείνος μπορεί

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έχει τρεις ισοπαλίες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του και η διαφορά είναι στο +9, χωρίς κανείς να μπορεί να πει ανοιχτά ότι κυνηγάει τους ερυθρόλευκους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μαρτίνς, ακόμα και χωρίς τον περσινό καλπασμό, οδηγεί και φέτος την κούρσα σε έναν ρυθμό που μόνο εκείνη μπορεί να ακολουθήσει.

Ο καθρέφτης των μεγάλων ευκαιριών

Μια ακόμη απόδειξη μπορεί κανείς να βρει κοιτώντας μόνο τις μεγάλες ευκαιρίες των ομάδων. Ρίξτε μια ματιά στο γράφημα με τα στοιχεία της Opta.

Οι κόκκινες μπάρες είναι τα οι μεγάλες ευκαιρίες των ομάδων στη φετινή Super League Interwetten και οι μπλε είναι οι μεγάλες ευκαιρίες που έχουν δεχθεί από τις ομάδες τους.

Οι μεγάλες ευκαίριες των ομάδων και αυτές που έχουν δεχθεί στη φετινή Super League Intwerwetten
Οι μεγάλες ευκαίριες των ομάδων και αυτές που έχουν δεχθεί στη φετινή Super League Intwerwetten

Ο Ολυμπιακός έχει 29 μεγάλες ευκαιρίες (μία λιγότερη από την ΑΕΚ), αλλά έχει δεχθεί μόλις 10. Κάπως έτσι, η σούμα λέει πως οι ερυθρόλευκοι έχουν στους αγώνες 19 περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες από τους αντιπάλους τους.

Κι αυτό κάνει όλη τη διαφορά όταν συγκριθεί με τις άλλες ομάδες του Big-5. Η ΑΕΚ έχει 30 μεγάλες ευκαιρίες, αλλά έχει δεχθεί 24(!), άρα έχει μόνο έξι περισσότερες.

ΠΑΟΚ και Άρης έχουν "καταφέρει" να έχουν δεχθεί περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες απ'αυτές που έχουν οι ίδιοι. Ο Δικέφαλος είναι στο 19-23 και η ομάδα του Μάντζιου στο 17-18.

Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικά θετικό πρόσημο, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να είναι 3η στις μεγάλες ευκαιρίες υπέρ με 23 και να έχει δεχθεί μόνο 10.

Το πρόβλημα για ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και ο φοβερός Αστέρας

Ας ρίξουμε και μια συνολική ματιά στις μεγάλες ευκαιρίες που έχουν δεχθεί οι ομάδες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Οι μεγάλες ευκαιρίες που έχουν δεχθεί οι ομάδες στη φετινή Super League Interwetten
Οι μεγάλες ευκαιρίες που έχουν δεχθεί οι ομάδες στη φετινή Super League Interwetten

Οι επιδόσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι τόσο κακές, που μόνο ο Ατρόμητος και ο ΟΦΗ έχουν χειρότερη επίδοση. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται χαμηλότερα από κάθε ομάδα του Big-5 και στο κάτω μέρος βρίσκουμε τον Αστέρα.

Η ομάδα του Ράσταβατς έχει τρομερή επίδοση. Έχει δεχθεί μόνο έξι μεγάλες ευκαιρίες και έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση του πρωταθλήματος, με μόλις 0.51 xGoals Κατά ανά αγώνα.

Το είδαμε και στην ανασκόπηση του 1ου γύρου. Ο Αστέρας ήταν και είναι ακόμα αδικημένος από τη βαθμολογική του θέση, μπορεί να βρεθεί ακόμα ψηλότερα, αν διατηρήσει την αγωνιστική του εικόνα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΣ ΟΦΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ