ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αυτά που περιμένει ο Καρβαλιάλ από την συνύπαρξη των παλιόφιλων Ποντένσε και Ζέλσον Μαρτίνς

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Ζέλσον Μαρτίνς σμίγουν ξανά στον Ολυμπιακό, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να υπολογίζει πολλά πάνω στην συνύπαρξη των δύο παλιόφιλων.

Γεννημένοι και οι δύο την ίδια χρονιά (1995), φίλοι και συμπαίκτες στην Ακαδημία, στη δεύτερη και στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπως και στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Ζέλσον Μαρτίνς σμίγουν ξανά στον Ολυμπιακό.

Οι δύο παλιόφιλοι τίθενται στις υπηρεσίες του συμπατριώτη τους προπονητή Κάρλος Καρβαλιάλ και ευελπιστούν να πανηγυρίσουν μαζί την κατάκτηση του τίτλου στο τέλος της σεζόν.

Η ποιότητα του Ποντένσε και του Μαρτίνς είναι ικανή να κάνει τη διαφορά στα "φτερά" της επίθεσης του Ολυμπιακού και ο Καρβαλιάλ ποντάρει πολλά στη χημεία τους, στην αξία τους, στην διεισδυτικότητά τους, στην αποτελεσματικότητά τους και στο γεγονός ότι μπορούν να βρεθούν με κλειστά μάτια στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο ένας ξέρει καλά το παιχνίδι του άλλου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάλιστα, πρόκειται για δύο παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί κατά καιρούς και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, που σημαίνει ότι ο 58χρονος προπονητής μπορεί να τους διαχειριστεί κατάλληλα ανάλογα τον αγώνα.

Η άμεση προσαρμογή του Ζέλσον Μαρτίνς στοn Ρέντη και στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού αποτελεί σημείο κλειδί, καθώς η πειραϊκή ομάδα έχει αυξημένες υποχρεώσεις στο δεύτερο μισό της περιόδου και ειδικά τον Ιανουάριο το πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο με κρίσιμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Ο γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι αλλά διεθνής με την Πορτογαλία (21 συμμετοχές) ταχύτατος εξτρέμ θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, καθώς δεν έχει αγωνιστεί τους τελευταίους δέκα μήνες (τελευταίο επίσημο ματς ήταν το Μονακό – Νις 0-3, στις 26 Φεβρουαρίου 2023), όμως ο Καρβαλιάλ πιστεύει ότι σύντομα θα μπορεί να προσφέρει.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς συναντάει πάλι τους πρώην συμπαίκτες του Γιόβετιτς και Μπιανκόν

Σε ό,τι αφορά την ομαλή και γρήγορη ενσωμάτωση του Ζέλσον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, μπορούν να βοηθήσουν τόσο ο φίλος του Ντάνιελ Ποντένσε όσο ο Κάρλος Καρβαλιάλ και ο Πέδρο Άλβες, αλλά όχι μόνο.

Ο Ζέλσον Ντάνι Μπατάλια Μαρτίνς, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα συναντήσει στο Ρέντη τον συμπατριώτη του και δύο χρόνια νεότερο του Ζοάο Καρβάλιο, αλλά και τους πρώην συμπαίκτες του στη Μονακό, Στέφαν Γιόβετιτς και Ζουλιάν Μπιανκόν.

Κατά συνέπεια, ο Μαρτίνς μπορεί να νιώσει οικεία στο νέο του περιβάλλον, έχει αρκετούς ανθρώπους με τους οποίους μιλάει την ίδια γλώσσα και είναι στο χέρι του να δώσει πάλι ώθηση στην καριέρα του προσφέροντας αυτά που περιμένει ο Ολυμπιακός. Η πειραϊκή ομάδα με τις προσθήκες του Φραν Ναβάρο και του Ζέλσον Μαρτίνς δυναμώνει στην επίθεση και πλέον είναι θέμα του Καρβαλιάλ να πάρει από κάθε παίκτη τον καλύτερο του εαυτό.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός διαθέτει στην επιθετική του γραμμή παίκτες του μεγέθους και της αξίας του Γιόβετιτς οποίος έκανε μεταγραφές 26.000.000 (Μάντσεστερ Σίτι), 13.500.000 (Ίντερ), 10.000.000 (Μονακό) και 8.000.000 ευρώ (Φιορεντίνα), του Ναβάρο που πήγε με 7.000.000 στην Πόρτο, του Ποντένσε τον οποίο οι ερυθρόλευκοι πούλησαν στη Γουλβς 20.000.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2020 και του Ζέλσον Μαρτίνς που έκανε μεταγραφές 30.000.000 (Μονακό) και 22.000.000 ευρώ (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αξία του Κώστα Φορτούνη πριν από λίγα χρόνια ανέρχονταν πάνω από 10.000.000 ευρώ και ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του.

Όπως σε αυτά τα επίπεδα ήταν πριν από ενάμιση χρόνο η αξία του Γιώργου Μασούρα, ενώ του Μαντί Καμαρά άγγιζε εκείνο το διάστημα τα 15.000.000 ευρώ. Όλα αυτά δείχνουν την ποιότητα των παικτών που έχει στα χέρια του ο Καρβαλιάλ, από τον οποίο εξαρτάται να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα στη συνέχεια των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων.

Η αλλαγή στέγης για Ποντένσε και Ζέλσον Μαρτίνς το καλοκαίρι του 2018

Ο Ποντένσε και ο Ζέλσον Μαρτίνς πήραν διαφορετικούς δρόμους το καλοκαίρι του 2018, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν οι παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας από εξαγριωμένους οπαδούς της ομάδας στο προπονητικό κέντρο (είχε τραυματιστεί ο Μπας Ντοστ) μετά την απώλεια της θέσης για τα προκριματικά του Champions League και την απόλυση του Ζόρζε Ζεσούς.

Αρκετοί παίκτες της Σπόρτινγκ ζήτησαν από τη διοίκηση να λυθούν τα συμβόλαιά τους και τότε ο Ποντένσε υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ο Ζέλσον Μαρτίνς στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ομάδα της Λισαβόνας, που είχε τοποθετήσει ρήτρα αποδέσμευσης στους δύο παίκτες 60.000.000 και 45.000.000 ευρώ αντίστοιχα, ζήτησε υπέρογκα ποσά για την παραχώρησή τους, αλλά μπροστά στον κίνδυνο να πάει στα δικαστήρια με αβέβαιο το αποτέλεσμα, τα βρήκε με τον Ολυμπιακό στα 7.500.000 και με την Ατλέτικο Μαδρίτης στα 22.000.000 ευρώ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ