ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζέλσον Μαρτίνς: Οι λαμπερές εμφανίσεις σε Champions και Europa League και το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό

Ζέλσον Μαρτίνς: Οι λαμπερές εμφανίσεις σε Champions και Europa League και το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός προχωρά μια σπουδαία μεταγραφή με την απόκτηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, Ζέλσον Μαρτίνς. Ο 28χρονος διεθνής έχει εμπειρία από το Champions League και το Europa League, ενώ στο παρελθόν έχει σκοράρει κόντρα στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έκανε "πρωτοχρονιάτικο" δώρο στους φίλους την απόκτηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Μονακό.

Μάλιστα ο 28χρονος διεθνής αναμένεται να έρθει σήμερα (01/01) στην Ελλάδα για να περάσει τα ιατρικά και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι το 2026, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόκειται για μια πολύ δυνατή κίνηση των ερυθρολεύκων που ανεβάζει την ποιότητά τους στα άκρα της επίθεσης, αν και τον τελευταίο καιρό είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Το who is who του Νέλσον Μαρτίνς

Το παλμαρέ του Ζέλσον Μαρτίνς περιλαμβάνει τρεις τίτλους. Ο πρώτος ήταν το πορτογαλικό Super Cup με την Σπόρτινγκ το 2016 και δύο χρόνια μετά το Λιγκ καπ με τα λιοντάρια της Λισαβόνας. Το καλοκαίρι του 2019 πανηγύρισε με την Ατλέτικο την κατάκτηση του ευρωπαϊκού σούπερ καπ.

Με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Ζέλσον Μαρτίνς πέρασε μια σπουδαία τριετία (2015/18). Δεν ήταν μόνο οι δύο τίτλοι που κατέκτησε, αλλά είχε γεμάτες σεζόν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει έχοντας 140 συμμετοχές και 27 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2018 η Ατλέτικο έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ. Στους ροχιμπλάνκος όμως δεν κατάφερε να στεριώσει, καθώς έφυγε με εξάμηνο δανεισμό για τη Μονακό. Το καλοκαίρι του 2019 η Μονακό τον αγόρασε από την Ατλέτικο, βγάζοντας από τα ταμεία της 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πριγκιπάτο ήταν εκ των βασικών της ομάδας μέχρι και τη σεζόν 2021/22, έκτοτε όμως άρχισε η πτωτική πορεία λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ενώ φέτος δεν έχει παίξει καθόλου έως τώρα.

Συνολικά στην καριέρα του έχει έχει 14 συμμετοχές στο Champions League με απολογισμό ένα γκολ (κόντρα στον Ολυμπιακό), ενώ στο Europa League έπαιξε 18 παιχνίδια πετυχαίνοντας δύο γκολ. Οι ευρωπαϊκές του εμφανίσεις έγιναν κυρίως με την Σπόρτινγκ, καθώς με την Ατλέτικο είχε δύο συμμετοχές στο Champions League, και με τη Μονακό επτά παιχνίδια στο Europa League.

Στο Europa League έχει πετύχει συνολικά δύο γκολ (με την Σπόρτινγκ) κόντρα σε Λοκομοτίβ Μόσχας και Αστάνα.

Τον Οκτώβριο του 2016 έγινε διεθνής με την Πορτογαλία υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος. Συνολικά έπαιξε 21 φορές με το εθνόσημο σε επίπεδο ανδρών, με τελευταία εξ αυτών το 2018.

Όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό

Ο Ζέλσον Μαρτίνς τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής της Σπόρτινγκ τη σεζόν 2017/18 για τους ομίλους του Champions League (Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους ήταν οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου.

Στην πρεμιέρα που έγινε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μαρτίνς είχε σκοράρει το δεύτερο γκολ με τους Λισαβονέζους να παίρνουν προβάδισμα τριών τερμάτων στο πρώτο μέρος και τον Ολυμπιακό να μειώνει στο φινάλε με δύο γκολ του Πάρντο.

Η δεύτερη "συνάντηση" Μαρτίνς - Ολυμπιακού έγινε στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Ζοζέ Αλβαλάδε. Σε αυτό το παιχνίδι ο Πορτογάλος έγινε δημιουργός του πρώτου γκολ, το οποίο πέτυχε ο Μπας Ντοστ. Ο Ολυμπιακός αρκέστηκε να μειώσει στο φινάλε με το γκολ που πέτυχε ο Οτζίτζα-Οφόε και τους Πειραιώτες να ηττώνται με 3-1.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ