ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, Αντώνης Παπακανέλλος: Ο θρασύς πρίγκιπας που θέλει να γίνει Βασιλιάς

Ο Αντώνης Παπακανέλλος
Ο Αντώνης Παπακανέλλος INTIME SPORTS

Όπως με την Μπάγερν, έτσι και με τη Μίλαν ο Αντώνης Παπακανέλλος σκόραρε γιατί αποφάσισε να μην δει ποιους έχει μπροστά του. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός με το πριγκιπικό στιλ χτυπάει την πόρτα της πρώτης ομάδας με χέρια και με πόδια.

Θέλοντας και μη η σύγκριση του Αντώνη Παπακανέλλου με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη, είναι αναπόφευκτη (σ.σ. αυτός είναι ο Αντώνης Παπακανέλλος). Ίδια θέση, ίδιο σουλούπι, υψηλή τεχνική κατάρτιση.

Ο Φορτούνης, όμως, είναι ο Φορτούνης κι ο Παπακανέλλος ένας παίκτης που αρχίζει τώρα την καριέρα του στο υψηλό επίπεδο.

Η σφραγίδα που έβαλε όμως, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός (σ.σ. γεν. 2005) στην παρουσία του στο Youth League κι ειδικότερα στα ματς με Μπάγερν και Μίλαν είναι αρκετή σε πρώτη φάση για να δοκιμάσει την τύχη του στην πρώτη ομάδα.

Η ατάκα όλο νόημα

Αυτό που είπε ο Παπακανέλλος στο SPORT24 μετά από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στον τελικό της διοργάνωσης λέει πολλά: "Εχω ποδοσφαιρικό θράσος".

Ναι, η ποιότητα είναι αυτή που λάμπει στο τέλος αλλά τι να το κάνεις όταν παίζοντας μπάλα σκέφτεσαι διπλά και τριπλά. Μερικές φορές το μια και έξω γίνεται ο ακρογωνιαίος λίθος για να χτιστούν καριέρες.

Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι φαντασία κι όταν σπάνε τα όρια βγαίνουν φάσεις όπως αυτή του "Παπ" και του Μπάκουλα.

Όλο πάνω του είναι

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αποδεδειγμένα σε παίκτες που έχουν την προοπτική θα τους δώσει τις ευκαιρίες.

Τρανό παράδειγμα ο Κωνσταντής Τζολάκης, τη δεδομένη στιγμή, που έκανε τον κύκλο του κι έφτασε να γίνει πρώτος και να κουβαλήσει μια πρόκριση στους "4" του Conference League πάνω του.

Έτσι, και με τον Παπακανέλλο κι όλους τους ποδοσφαιριστές "με αυτό το κάτι". Θα πει κανείς πως άλλοι στην ηλικία του Αντώνη ήδη παίζουν. Δεν πειράζει. Η ετοιμότητα είναι το παν.

Κανείς δεν ψάχνει τη μία συμμετοχή, το θέμα είναι η μία να γίνουν 101 κι ο Έλληνας παίκτης να μονιμοποιείται στην ομάδα του.

Η εξέλιξη του Παπακανέλλου από εδώ και πέρα ανήκει στον ίδιο. Αυτός θα καθορίσει πού θα φτάσει το ποδόσφαιρό του.

Η πόρτα του Ολυμπιακού είναι ανοιχτή εδώ και χρόνια για τον ίδιο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ