ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πρώτες κινήσεις της "Pan Asia" στον Παναθηναϊκό

Οι πρώτες κινήσεις της "Pan Asia" στον Παναθηναϊκό

Το επενδυτικό σχήμα "Pan Asia" θα ορίσει τον εκπρόσωπο του που θα συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων, ενώ προέχουν τα ζητήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού.

Το επιτελείο της "Pan Asia" δεν πρόκειται να χάσει χρόνο και θα πιάσει δουλειά από τη Δευτέρα (7/5), ώστε να επισπεύσει τον νομικό και τον οικονομικό έλεγχο. Ουσιαστικά, από το Σάββατο ο Αλαφούζος και ο Πιεμπονγκσάντ έχουν συμφωνήσει για τη μεταβίβαση των μετοχών και απομένει η επιβεβαίωση των αριθμών.

Η πρώτη ενέργεια του επενδυτικού σχήματος είναι να ορίσει τον εκπρόσωπο του, ο οποίος θα συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων στο μεταβατικό στάδιο. Τυπικά, η σεζόν ολοκληρώνεται σήμερα (6/5) με το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ξάνθη και από τη Δευτέρα, πρέπει να εκπονηθεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Συνεπώς, επείγει η έλευση ενός τοποτηρητή.

Ο Πιεμπονγκσάντ θα αναχωρήσει από την Αθήνα και δεν είναι απίθανο να μην εμφανιστεί ξανά στην "πράσινη" επικαιρότητα. Το δικό του κομμάτι αφορά τη συμφωνία με τον Αλαφούζο και ο Ταϊλανδός διαπραγματεύτηκε με επιτυχία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Πλέον, όπως συνέβη με τη Μουσκρόν, ο 63χρονος επιχειρηματίας θα φύγει από το προσκήνιο...

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η διοίκηση του Τριφυλλιού σε συνεργασία με τον εντεταλμένο της "Pan Asia" θα συνομιλήσουν με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές, για να διερευνήσουν τις προθέσεις τους. Ο 50χρονος προπονητής έχει προαναγγείλει την αποχώρηση του, ενώ είναι άγνωστοι οι σκοποί του επενδυτικού σχήματος. Επίσης, οι παίκτες προτίθενται να καταθέσουν προσφυγές για να μείνουν ελεύθεροι και το fund θέλει να ανακόψει το... κύμα.

Η συνέχιση της συνεργασίας με τον Ουζουνίδη και η διατήρηση του "κορμού" στο ρόστερ θεωρούνται κομβικής σημασίας. Ειδικά για τους παίκτες, με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της αδειοδότησης, κάθε αποχώρηση δεν είναι εύκολο να αναπληρωθεί. Όσο για το διοικητικό οργανόγραμμα, θα επανδρωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο από το fund και αφού τελειώσει η συναλλαγή.

Προς το παρόν, με βάση το MoU των δύο πλευρών, ο Αλαφούζος θα καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις. Η "Pan Asia" θα αναλάβει τη χρηματοδότηση σε μεταγενέστερο χρόνο, με τη σταδιακή απεμπλοκή του εφοπλιστή από την ομάδα ποδοσφαίρου του Τριφυλλιού.

ΓΚΡΑΝΤ ΚΑΙ ΖΑΧΑΒΙ

Ο Αβραάμ Γκραντ θα έχει κεντρικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, σε ένα επιτελικό πόστο. Προφανώς, θα εγκατασταθεί στην Αθήνας ένας γενικός κουμανταδόρος για τα οικονομικά, ενώ θα προσληφθούν άνθρωποι από την παναθηναϊκή οικογένεια σε θέσεις στη διοίκηση ή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, για να συνδεθεί η νέα ιδιοκτησία με το Σύλλογο.

Ο Πίνι Ζάχαβι δεν θα έχει ευθεία σχέση με τον Παναθηναϊκό, αλλά αποτελεί κοινό μυστικό ότι συνεργάζεται με τον Πιεμπονγκσάντ. Τα "κονέ" του διάσημου ατζέντη θα αξιοποιηθούν και αυτός θα έχει λόγο στον σχεδιασμό του ρόστερ. Μάλιστα, αναμένεται στην Αθήνα στο προσεχές χρονικό διάστημα, αφού η μεταβίβαση θα έχει μπει στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Το γηπεδικό και τα προπονητικά κέντρα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ατζέντης της "Pan Asia". Οι συνεργάτες του επενδυτικού σχήματος θα εξετάσουν τις διαθέσιμες επιλογές, αλλά οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Άλλωστε, προέχει για το fund η θετική κατάληξη της αγοραπωλησίας του Παναθηναϊκού και έχουν χρόνο για τα υπόλοιπα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ