ΟΦΗ

Οι παλαίμαχοι για την "Ανεξαρτησία"

Οι παλαίμαχοι για την "Ανεξαρτησία"
οφη

Αμφισβήτηση προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς από οπαδούς και παλαίμαχους που ετοιμάζουν ''Ανεξάρτητο'' ΟΦΗ

Η αμφισβήτηση προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΟΦΗ, είναι καιρό τώρα δεδομένη, όμως η περίπτωση Τζόρβα, ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι κάτι που παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο μετά την συνέντευξη Τύπου για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα μίλησε για "επικοινωνιακή ήττα".
Οι τελευταίες εξελίξεις, λοιπόν, έχουν φέρει αναταράξεις τόσο στις τάξεις των οπαδών όσο και σε εκείνες των παλαιμάχων του συλλόγου, οι οποίοι φέρονται πλέον έτοιμοι να προχωρήσουν σε πιο... δυναμικές αντιδράσεις.

Η ιδέα που έχει κερδίσει την στήριξη τόσο μεγάλου κομματιού των οπαδών της ομάδας, όσο και των παλαιμάχων είναι αυτή της δημιουργίας -από το μηδέν- ενός νέου "ανεξάρτητου" ΟΦΗ, με το σύμβολο, αλλά και την ιστορική έδρα της ομάδας. Σε ότι έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση του "Γεντί Κουλέ" από την νέα αυτή ομάδα, η επιτροπή που έχει στηθεί από παλαιμάχους, έχει προσεγγίσει τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ για τις πρώτες συζητήσεις, χωρίς να υπάρχει βέβαια κάτι δεδομένο μέχρι στιγμής.

Η ομάδα που θα δημιουργηθεί (αν προχωρήσει αυτή η ιδέα) θα έχει πλάνο να βρεθεί μέσα στο μίνιμουμ των χρόνων που απαιτούνται, από το τοπικό πρωτάθλημα στην Super League, κάτι βέβαια που θα χρειαστεί και την ανάλογη οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με το "Goalnews" οι παλαίμαχοι που έχουν τεθεί επικεφαλής της συγκεκριμένης κίνησης, έχουν ήδη προσεγγίσει επιφανείς επιχειρηματίες του Ηρακλείου, ώστε να συνδράμουν στη νέα αυτή προσπάθεια, ενώ αναμένεται να επιδιωχθεί επαφή και με τη δημοτική αρχή.

Πάντως, μια από τις λύσεις που είχαν εξετασθεί στην αρχή και δεν προκρίθηκαν ήταν και μια συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, από τον οποίο θα ζητούσαν να... αποπέμψει τον Φανούρη Βατσινά και να τους παραχωρήσει την ομάδα!

"Το υπερωκεάνειο μπατάρει..."

Δηκτική ανακοίνωση, εξέδωσαν από κοινού 4 σύνδεσμοι οπαδών του ΟΦΗ εξαπολύοντας μύδρους κατά του Φανούρη Βατσινά αλλά και συνολικά της διοίκησης της ΠΑΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Δυο ημέρες μετά την παρωδία της πρεμιέρας του πρωταθλήματος παρακολουθήσαμε την φαρσοκωμωδία του έκτακτου ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ, το οποίο εξελίχθηκε σε «ιδιωτική συνάντηση» και κατέληξε σε μια, ασύντακτη, ασυνάρτητη, αστεία ανακοίνωση.

Οι αποδοκιμασίες του ΣΥΝΟΛΟΥ των φιλάθλων που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Παγκρήτιο προς διοίκηση και δανεικούς, η απουσία των δύο αντιπροέδρων από την κερκίδα και η απαράδεκτη εικόνα της ομάδας, περιμέναμε να φέρουν κάποιους προ των ευθυνών τους ώστε να πράξουν το αυτονόητο: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!

Αυτό περιμέναμε να είναι και το αποτέλεσμα του έκτακτου ΔΣ που συνήλθε το βράδυ της Δευτέρας και αυτό ΕΠΡΕΠΕ να είναι εφόσον στους συμμετέχοντες περίσσευε μια στάλα ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Δυστυχώς, όμως, οι διοικούντες την ομάδα απέδειξαν άλλη μια φορά πως ούτε φιλότιμο διαθέτουν ούτε αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ΟΦΗ, το λαό και την ιστορία του. Μάλιστα, οι δήθεν δυσαρεστημένοι κύριοι Καράτζης και Πολεμαρχάκης εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι μετά την 5ωρη «ιδιωτική συνάντηση».

Εάν, κύριοι, οι εξηγήσεις που λάβατε ήταν ανάλογες της επίσημης ανακοίνωσης που αργότερα εκδόθηκε, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι δεν έχετε και πολλές απαιτήσεις από τον βίο και την πολιτεία σας.

Εμείς, οι οπαδοί του ΟΦΗ, δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε την ανακοίνωση αυτή ως εξήγηση για τον ηθικό ξεπεσμό και την εν γένει απαξίωση της αγαπημένης μας ομάδας.

Αναπάντητα χάσκουν στην –επιπέδου Δημοτικού Σχολείου- έκθεση ιδεών που κάποιοι βάφτισαν ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ καίρια ερωτήματα όπως:

-Γιατί εκδιώχθηκε ο Γιώργος Παράσχος;

-Ήταν ο Στράκα η καλύτερη διάδοχη λύση;

-Γιατί η διοίκηση περίμενε άπραγη για 2 ολόκληρους μήνες να δει ποιοι παίκτες θα περισσέψουν από το ρόστερ της ΠΑΕ ΠΑΟ ώστε να τους φορτώσει στον ΟΦΗ;

-Γνωρίζατε, κύριοι μέτοχοι (;), για τη μεταγραφή του Τζόρβα ή βρεθήκατε και εσείς και ο προπονητής προ τετελεσμένων γεγονότων;

-Ποιος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την άθλια αγωνιστική εικόνα της ομάδας στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και στα φιλικά; Ο κ. Βατσινάς και οι επιλογές του ή οι «κακοί» φίλαθλοι του ΟΦΗ και η διαιτησία, όπως ο ίδιος και ο νεόκοπος ποδοσφαιριστής Δημούτσος υποστήριξαν;

-Πότε προέκυψε, κύριε Βατσινά, το χρέος των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, πριν ή μετά την πώληση του Τζόρβα;

-Αλήθεια, κύριοι μέτοχοι (;), πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι επενδύσατε τόσα χρήματα την ώρα που ο πρόεδρος μιλά για έλλειμμα της τάξεως του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ; Πού πήγαν τα χρήματα τα οποία ισχυρίζεστε ότι έχετε επενδύσει στην εταιρεία; Αυτό είναι το ΟΡΑΜΑ που έχετε για τον ΟΦΗ;

Κύριοι Καράτζη και Πολεμαρχάκη, σας καλούμε -εφόσον διαθέτετε στοιχειώδη ευθιξία- να παραιτηθείτε από τη διοίκηση Βατσινά και να μην παραμείνετε συμμέτοχοι σε αυτό το θέατρο σκιών, διακινδυνεύοντας το κύρος και την καταξίωση που με κόπο κατακτήσατε στο επιχειρηματικό πεδίο. Σας καλούμε να αποβιβαστείτε άμεσα από το "υπερωκεάνιο", όπως χαρακτηρίζει η ανακοίνωσή σας τον ΟΦΗ, διότι ο καπετάνιος έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του σκάφους και το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον μοιραίο ύφαλο. Σας καλούμε επίσης, εάν πράγματι αισθάνεστε ηθικό χρέος απέναντι στην ομάδα μας και την κοινωνία του Ηρακλείου, να επιβεβαιώσετε την φημολογία περί κίνησης για την ΑΓΟΡΑ της ΠΑΕ ΟΦΗ με την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων της πλούσιας ποδοσφαιρικής ιστορίας του συλλόγου. Ιδού… το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ιδού και το πήδημα!

Καλούμε, τέλος, τον λαό του ΟΦΗ σε επαγρύπνηση και θέτουμε τον Ερασιτέχνη (θεματοφύλακα, βάσει καταστατικού, της ιδέας "ΟΦΗ") προ των ευθυνών του.

Ας κατανοήσουν όλοι τελικά σε αυτή την πόλη -όσοι τουλάχιστον διατείνονται ότι τιμούν την ιδέα «ΟΦΗ»- ότι τα αλλεπάλληλα φαινόμενα υποτέλειας προσβάλλουν ΟΛΟΥΣ τους Κρητικούς και δεν συνάδουν με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Απαιτούμε να σταματήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός και να αναληφθεί μια κοινή πρωτοβουλία προς την οικογένεια των πραγματικών μεγαλομετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ ώστε να επιτευχθεί μια διαφανής και –κυρίως- αξιοπρεπής διάδοχη κατάσταση στο ιδιοκτησιακό – διοικητικό. Να περάσει, επιτέλους, ο ΟΦΗ της καρδιάς και της ψυχής μας στην αγκαλιά ΑΛΗΘΙΝΩΝ επενδυτών με τσέπη και ΟΡΑΜΑ, ανθρώπων που σέβονται τον εαυτό και την καταγωγή τους. Μόνο έτσι θα κλείσει ο άθλιος κύκλος των ψιθύρων, της αμφισβήτησης και της απαξίας, που κατατρώει τα σωθικά της μεγάλης ομάδας της Κρήτης και προσβάλλει βάναυσα τον ψυχισμό και το θυμικό κάθε Κρητικού.

Η σιωπή και η αποδοχή αυτής της άρρωστης κατάστασης είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

ΥΓ: Έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο της παραπληροφόρησης, της παραποίησης ή απόκρυψης πληροφοριών, ειδήσεων και γεγονότων όπως και της επιλεκτικής προβολής ειδήσεων από μερίδα –εγχώριων- αθλητικών ρεπόρτερ, καθώς και έμμεσες αναφορές που πλήττουν το οπαδικό κίνημα του ΟΦΗ θίγοντας την αξιοπιστία των θέσεων και απόψεων μας. Προς το παρόν αποφεύγουμε να κατονομάσουμε πρόσωπα και Μέσα, αλλά αν χρειαστεί θα το πράξουμε για να προστατεύσουμε την ακεραιότητα του συνδεσμικού κινήματος του ΟΦΗ. Οψόμεθα…

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ Αθηνών
Snakes Heraklion Club
Κρήτες-4
ΤΕΙ Club"
























































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ