ΑΕΚ

Οι αριθμοί δικαιολογούν την θέση της Ένωσης. Δεν προπονήθηκαν Μανού, Αρουαμπαρένα. Αισιοδοξία για Εντίνιο

Οι αριθμοί δικαιολογούν την θέση της Ένωσης. Δεν προπονήθηκαν Μανού, Αρουαμπαρένα. Αισιοδοξία για Εντίνιο
μπλανκο

Πολλοί λένε πως η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους αλλά η φετινή ΑΕΚ στηρίζεται στην επίθεσή της για να καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια. Η Ένωση του Λορένσο Σέρα Φερέρ διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

Η "κιτρινόμαυρη" επίθεση έχει μέχρι στιγμής 39 τέρματα σε 273 απόπειρες των ποδοσφαιριστών της να βρουν δίχτυα, με το ποσοστό επιτυχίας να είναι στο ένα γκολ ανά επτά προσπάθειες. Ίσως και να μην είναι τυχαία και η βαθμολογία των τριών πρώτων.
Ο Ολυμπιακός ακολουθεί την ΑΕΚ με 33 γκολ και ένα τέρμα κάθε οκτώ απόπειρες. Τρίτος όπως ακριβώς και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός με 26 τέρματα και ποσοστό ένα στα έντεκα!

Φυσικά, πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ είναι ο... αδικημένος εν ολίγης Ισμαέλ Μπλάνκο, που έχει 12 γκολ σε ισάριθμους αγώνες!

Ο Αργεντίνος επιθετικός δεν είναι πάντα στις προτιμήσεις του Ισπανού τεχνικού αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον έχει ενοχλήσει να βάλει στο μάτι το τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Μπλάνκο χρειάζεται μόλις τρεις προσπάθειες για να σκοράρει την στιγμή που η πρώτη λύση σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος θέλει επτά.

Συγκεκριμένα ο "Ζορό" έχει 37 τελικές με τις 12 να είναι επιτυχημένες, ενώ ο Μεσσήνιος άσος έχει οκτώ σε 54. Ο Μπλάνκο βρίσκεται μία ανάσα από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και αν ο Φερέρ του δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη σε διάρκεια χρόνου δεν θα είναι περίεργο αν χρισθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Στην τρίτη θέση μετά τους Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο στο σκοράρισμα βρίσκεται ο Ριβάλντο με πέντε τέρματα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για τον Βραζιλιάνο είναι πως έχει οκτώ ασίστ, επίδοση που τον φέρνει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του πρωταθλήματος μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ριβάλντο και Μπλάνκο είναι και οι δύο... άτυχοι της ΑΕΚ με 4 και 3 δοκάρια αντίστοιχα, με τον "Ρίμπο" να παίρνει την πρωτιά και σε αυτή την κατηγορία του πρωταθλήματος.

Στο επιθετικό κρεσέντο της Ένωσης έχουν συμβάλει επίσης οι Καφές (1), Παππάς (1), Μαντούκα (3), Κονέ (1), Τόζερ (1), Ζούλιο Σέζαρ (2), Παυλής (1), Ράμος (1) και Δέλλας (2). *Σε παρένθεση τα γκολ.

Από τους παραπάνω ο Μαντούκα είναι αυτός που χρειάζεται τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει (έντεκα), αφού έχει μόλις τρία τέρματα σε 32 προσπάθειες.

Σύμφωνα πάντα με την στατιστική υπηρεσία ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο άνθρωπος των χαμένων ευκαιριών για την ΑΕΚ. Ο επιθετικός του δικεφάλου βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας του πρωταθλήματος με 10 σπαταλημένες ευκαιρίες.

Οι τρεις σωματοφύλακες της φετινής πορείας της πορείας της Ένωσης είναι οι Ράμος, Λυμπερόπουλος και Ριβάλντο. Είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν... τραβήξει όλο το κουπί στο φετινό πρωτάθλημα. Ο δεξιός μπακ έχει συμπληρώσει 1596 λεπτά συμμετοχής, με τον "Λύμπε" να ακολουθεί με 1445' και τον "Ρίμπο" με ένα εικοσάλεπτο λιγότερο να είναι στην τρίτη θέση.

Αυτοί είναι και οι τρεις που δεν αλλάζει ο Φερέρ. Ο Ράμος είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ από τα δεξιά, ενώ οι Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος διαθέτουν τεράστια εμπειρία και ταλέντο που τους δίνει την δυνατότητα να αλλάξουν την ροή του αγώνα με μία μόνο κίνηση.

Χωρίς Αρουαμπερένα, Μανού

Δύο προβλήματα προέκυψαν στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, εξαιτίας ενός σφιξίματος που έχει στον τετρακέφαλο, ενώ ο Μανού δεν γυμνάστηκε καθόλου, καθώς υποβλήθηκε σε γαστροσκόπηση στομάχου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ, η κατάσταση και των δύο προαναφερθέντων δεν κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και το πιο πιθανό είναι πως θα τεθούν στη διάθεση του Λορένθο Σέρα Φερέρ για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο.

Από κει και πέρα, ο Τραϊανός Δέλλας συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθεί, ενώ σε ασκήσεις στο γυμναστήριο περιορίστηκε ο Φεντερίκο Ασκάρατε, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Έως το βράδυ ο Παντελής Καπετάνος θα έχει επιστρέψει από τη Γερμανία, όπου ως γνωστό υπεβλήθη σε εγχείρηση στους κοιλιακούς.

Μετά το τέλος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία γευμάτισαν σε εστιατόριο με αφορμή τα γενέθλια του αρχηγού της ομάδας Τραϊανού Δέλλα.

Αισιοδοξία για Εντίνιο

Αίσιο τέλος αναμένεται το μίνι σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Εντίνιο παρά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, ο 25χρονος Πορτογάλος επιθετικός ταξίδεψε σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Μάρκο με προορισμό την Πορτογαλία προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που αφορούν στην μετεγγραφή από τη Σετούμπαλ στην "Ένωση".

Έτσι δεν αποκλείεται μέχρι αύριο το απόγευμα να υπάρξουν και ανακοινώσεις.






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ