ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι αποδεσμεύσεις θα φέρουν παίκτη

Οι αποδεσμεύσεις θα φέρουν παίκτη
Νιόπλιας, Βαζέχα, Ιορδανίδης

Αρνητική απάντηση σε Σιένα για Βύντρα. Νιόπλιας, Αντωνίου μίλησαν για killer, "Σάλπι", αποδεσμεύσεις

Παρουσία των Νίκου Νιόπλια, Κριστόφ Βαζέχα και Μιχάλη Ιορδανίδη, όσο αφορά το τεχνικό τιμ, τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου και τον υπεύθυνο του γραφείου του Νικόλα Πατέρα, Στέφανο Ησαϊα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η "γνωριμία" των δημοσιογράφων με το νέο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού.
Εκεί οι άνθρωποι του"τριφυλλιού" αποκάλυψαν τα σχέδια τους για το μέλλον του συλλόγου, ενώ βγήκαν και κάποιες ειδήσεις όσο αφορά τις μεταγραφές αλλά και τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Οχι σε Σιένα για Βύντρα

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον τον Κώστα Αντωνίου να παραδέχεται πως πριν λίγες ημέρες η Σιένα έκανε πρόταση για τον Βύντρα, η οποία όμως απορρίφθηκε.

"Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε πρόταση της Σιένα για τον Λουκά Βύντρα του Μαλεζάνι. Ωστόσο αν έρθει κάποια υψηλή πρόταση τότε θα το σκεφτούμε. Όμως επειδή εμείς έχουμε στόχο το πρωτάθλημα, θα το σκεφτούμε ακόμα περισσότερο για τους βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι και ο Λουκάς" είπε αρχικά ο κ. Αντωνίου και αναφέρθηκε στις αποδεσμεύσεις ορισμένων παικτών αλλά και την ενίσχυση της ομάδας:

" Υπάρχουν όμως συζητήσεις με άλλες ομάδες για τον δανεισμό των Τζιόλη, Κλέιτον και Μάντζιο. Κύρια συζήτηση για δανεισμό αλλά αν έρθει και πρόταση πώλησης θα το εξετάσουμε. Προτεραιότητα είναι να πουλήσουμε τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται για να μειώσουμε και το μέγεθος του ρόστερ.

Δεν μπορείς να φέρεις ένα παιδί για να πεις απλά ότι έκανες μια μεταγραφή. Δυο είναι λοιπόν τα δεδομένα. Είναι δύσκολο να έχεις επιλογές αυτό το διάστημα, καθώς οι λύσεις είναι λίγες, ενώ θα πρέπει να φύγουν 1-2 παίκτες για να ελευθερωθεί το ρόστερ και να έρθει κάποιος άλλος

Θέλουμε να βρούμε έναν κεντρικό αμυντικό που να αρέσει στον προπονητή, να έχει τα στοιχεία που θέλει, να αρέσει και στην ομάδα. Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Είναι μια παράμετρος, αλλά αν βρούμε τον παίκτη που θέλουμε και θα είμαστε σίγουροι γι' αυτό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Και αυτό γιατί θέλουμε τόσο πολύ το πρωτάθλημα



".

"Σεβόμαστε την επιλογή Σαλπιγγίδη"

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Σαλπιγγίδη ο Κώστας Αντωνίου τόνισε πως οι "πράσινοι" περιμένουν την απάντηση του διεθνή επιθετικού:

"Ο Παναθηναϊκός του έχει κάνει πρόταση και περιμένει την απάντηση του. Δεν υπάρχει χρονικό όριο που έχουμε δώσει στον ποδοσφαιριστή, αφού σεβόμαστε την απόφαση του για ένα καλύτερο μέλλον. ο ίδιος εξάλλου είναι από μόνος του αρκετά προβληματισμένος".

"Μας έχει προταθεί ο Ταυλαρίδης"

Για την ενδεχόμενη απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του "τριφυλλιού" ανέφερε: " Μας έχει προταθεί ο Ταυλαρίδης. Είναι μια περίπτωση την οποία κοιτάμε" ενώ για την περίπτωση των Μάτος και Ντέιβιντ τόνισε: " Είναι δύο παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί για έναν χρόνο. Αν θα θέλαμε να τους πάρουμε πίσω θα έπρεπε να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης με τις ομάδες τους. Ο Ντέιβιντ είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο με έχουν ρωτήσει μάνατζερ πόσο πωλείται. Υπάρχει ρήτρα 2.000.000"

Νιόπλιας: "Δύσκολο παίκτη από Λατινινή Αμερική"

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προπονητής του "τριφυλλιού" Νίκος Νιόπλιας στις τοποθετήσεις του σε όλα τα θέματα:

"Όλους τους καλούς παίκτες τους χρειαζόμαστε, το ίδιο και τον Δημήτρη. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να τον χρησιμοποιώ ακόμα και αν συμφωνήσει με άλλη ομάδα και φύγει το καλοκαίρι. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, με την παρουσία του μου δείχνει ότι είναι εδώ. Ο ίδιος εξάλλου μιλάει στο γήπεδο για το αν προσφέρει ή όχι" είπε για τον Σαλπιγγίδη.

Για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού ή τον "killer" ο κ. Νιόπλιας είπε:

"Δεν θα είναι παίκτης από την Λατινική Αμερική. Εκεί τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει. Θέλουμε έναν παίκτη που θα έρθει την Τετάρτη και θα παίξει την Κυριακή και όχι έναν ο οποίος θα είναι ανέτοιμος.

Ο Παλέτα είναι καλός παίκτης τον είχα παρακολουθήσει στην Λίβερπουλ, αλλά έχω αμφιβολίες για την ετοιμότητά του. Αν πάντως δεν έρθει στόπερ θα πρέπει να αναζητήσουμε την λύση εκ' των έσω και είναι ο Σαριέγκι που δεν τον έχω δει, αλλά και ο Κατσουράνης που μπορεί να παίξει εκεί

."

"Υπάρχει ιεραρχία"

Για το αν υπολογίζει τους Τζιόλη, Μάντζιο και Κλέιτον, ο 44χρονος προπονητής υποστήριξε: " Αφού είναι στο ρόστερ υπολογίζονται. Για παράδειγμα τώρα που θα λείπει ο Σιμάο αν χρειαστεί δεν θα πάρω τον Τζιόλη στην αποστολή; Θα τον πάρω.

Το ρόστερ είναι για να το αξιοποιούμε, αλλά φυσικά κριτήριο είναι η προπόνηση και η συνολική εικόνα και υπάρχει μια ιεραρχία. Για παράδειγμα ο Σισέ είναι ο πρώτος μας επιθετικός. Δεν μπορείς να κάνεις επαναστατικές αλλαγές και να αλλάξεις κάποια δεδομένα

.

Για την ομάδα του Παναθηναϊκού και την συνέχεια στο πρωτάθλημα υποστήριξε: "Βλέπω ότι οι παίκτες θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Στα παιχνίδια που έχουμε παίξει οι παίκτες δείχνουν διάθεση για να διακριθούν. Είμαστε σαν μια οικογένεια.

Σίγουρα όμως θα υπάρχει ένας κορμός αποτελούμενος από έναν αριθμό παικτών και ανάλογα με τον αντίπαλο θα προσαρμόζουμε το σύστημα που θέλουμε να έχουμε κάθε φορά"

ενώ αναφερόμενος στην φιλοσοφία του ήταν σαφής:

"Θέλω σταθερό κορμό"

" Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο. Τον δικό του δρόμο για να φτάσει στο πρωτάθλημα. Εγώ θέλω έναν σταθερό κόρμο με έναν αριθμό παικτών. Αυτό βοηθάει και τους παίκτες που θα παίζουν σε κάποια παιχνίδια και δεν θα ανήκουν στον κορμό. Νομίζω ότι με τους παίκτες που έχουμε μας ταιριάζει πιο πολύ το 4-3-3 ως σύστημα. Για τους παίκτες που δεν θα παίζουν είμαι υπέρ του να τους μιλάς. Να τους εξηγείς γιατί δεν είναι βασικοί. Πρέπει να τα έχεις καλά με όλους και άπαντες να είναι έτοιμοι να προσφέρουν."

Για το θέμα Σκόκο που είχε βγει στο προσκήνιο, ο Ελληνας προπονητής τόνισε: "Είναι καλός παίκτης, αλλά τώρα τι να τον κάνω. Καλούς παίκτες έχει και η Καβάλα και ο Εργοτέλης" ενώ για τον Σωτήρη Νίνη και την θέση που του αρμόζει να έχει στο βασικό σχήμα, υπογράμμισε:

" Οταν ήμουν εγώ μικρός δεν ήθελα τόσο πολύ να παίζω στον άξονα. Εκεί μαζεύονται πολλοί παίκτες. Προτιμούσα γραμμή γιατί θα είχα απέναντι μου μόνο τον αντίπαλο μπακ και με μια προσπάθεια να τον περάσω. Εγώ τον Σωτήρη κοιτάζοντας το μέλλον τον βλέπω να καθιερώνεται στον άξονα. Είναι παίκτης που πρέπει να είναι πίσω από τον επιθετικό. Πρέπει όμως να σκοράρει περισσότερο και να παίρνει πιο πολλές πρωτοβουλίες". Τέλος για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και αν τον υπολογίζει, υποστήριξε: " Σαφώς και δεν είναι ακόμα στην κατάσταση που θέλουμε. Θα μείνει έξω για 2-3 εβδομάδες ακόμα.

Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι θέλει ακόμα 2 εβδομάδες για να είναι έτοιμος 100% πλέον καταλαβαίνεται ότι πάει πίσω. Έχουμε τον Βύντρα και τον Γκάμπριελ σε αυτή τη θέση. Υπολογίζω και τον Μαρίνο

".










































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ