ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι αιχμές "Τζίγγερ" και το φιλικό

Οι αιχμές "Τζίγγερ" και το φιλικό
Βαρδινογιαννης

Με μερίδα του Τύπου τα έβαλε εκ νέου ο "Τζίγγερ". Τι είπε για ομάδα και Βοτανικό. Φιλική νίκη (1-0) με Κορωπί

Για το πως είδε το ντέρμπι...
" Καταρχάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ενα ντέρμπι για δύο δυνατές ομάδες που έπαιζαν πρώτη φορά ένα τέτοιο παιχνίδι και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να αποδώσεις καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς ρυθμού, δυστυχώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς και δεν συνεχίστηκε ο ρυθμός που είχε ο αγώνας. Το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 και όλοι ήμασταν ευχαριστημένοι".

- Για την ατμόσφαιρα του ντέρμπι...
" Αυτό που εμένα μου άρεσε ήταν ότι είχαμε ένα παιχνίδι που ήταν βγαλμένο από άλλη χώρα. Μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που δεν είχα τα παιδιά μου μαζί. Νομίζω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από ανθρώπους που δουλεύουν στον Παναθηναϊκό για να υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην εξέδρα, κάτι που θέλουμε όλοι. Να μην γίνονται επεισόδια, να μην γίνονται βίαιες εκδηλώσεις.

Το πετύχαμε αυτό με τη διαχείριση που κάναμε στον τελικό με την Λάρισα και συνεχίσαμε με το πρώτο δύσκολο παιχνίδι που ήταν ο Ολυμπιακός. Αυτό θέλει πάρα πολύ δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι του Παναθηναϊκού που δουλεύουν μέρα νύχτα για να βάλουν σε ένα τρόπο λειτουργίας το σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων. Αλλά μπορώ να πω ότι δυστυχώς αυτή η προσπάθεια δεν έχει την ανταπόκριση από διάφορους παράγοντες, κυρίως, του Τύπου.

Και για να γίνω σαφής: Ενώ έγινε μία προσπάθεια και το γήπεδο, δεν θα πω ότι ήταν εκκλησία, αλλά ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι μέσα στο Τύπο που το έθεσαν σαν δίλλημα: κατά πόσο, δηλαδή, ήταν καλό ή κακό, κατά πόσο ήταν καλή ή κακή η πολιτική.

Είναι πολύ συγκεκριμένος ο τρόπος που λειτουργούμε και επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να ξέρει, το μόνο που έχει αλλάξει στο γήπεδο από πέρσι είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων και τον εφαρμόζουμε για όλους τους φιλάθλους ακόμα και για τους οργανωμένους. Υπάρχει τρόπος για να έρθουν και οι οργανωμένοι στο γήπεδο, είναι πολύ ξεκάθαρος και σύντομα θα έχει γεμίσει και η θύρα των οργανωμένων

".

- Για το αν είναι σωστό να υπάρχει ντέρμπι σε κάθε πρεμιέρα...
" Για την διοργάνωση δεν είναι καλό. Διότι καλό θα ήταν να είχε δημιουργηθεί κάποιου είδους προσδοκία μέσα από κάποια άλλα προηγούμενα αποτελέσματα, να υπάρχει κάποια βαθμολογική διαφορά. Να είναι οι ομάδες πιο έτοιμες, ενώ παράλληλα ο κόσμος λόγω του καλοκαιριού και λόγω των φωτιών δεν ήταν πολύ κοντά στο ποδόσφαιρο".

- Για το αν χρειάζεται πίστωση χρόνου η ομάδα του:
" Δεν μπορώ να μην αισιοδοξώ. Κάθε ομάδα που ξεκινάει το πρωτάθλημα πρέπει μέσα στις επόμενες αγωνιστικές να βελτιώνεται, γιατί οι ποδοσφαιριστές της αποκτούν ρυθμό και τέμπο που τώρα δεν έχουν.

Πρέπει να βάλουμε και την παράμετρο ότι είχαμε μία εβδομάδα διακοπών και άλλαξε όλος ο προγραμματισμός των ομάδων. Ηταν μία δύσκολη αγωνιστική που δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Νομίζω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη και το έδειξε και στο γήπεδο"

.

- Για την άναδρη επίθεση στο Νασίφ Μόρις...
" Είναι μέσα στο πλαίσιο του κύκλου κάποιων ανθρώπων και πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μέσα στο χώρο του Τύπου, που προσπαθούν κάποια γεγονότα να τα αναβαθμίζουν ανάλογα με το αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι 2-3 φίλαθλοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μάλιστα, και με προτροπή του Μόρις έμειναν ελεύθεροι, τον περίμεναν στο πάρκινγκ.

Κάποιοι από τον Τύπο το έκαναν θέμα ότι ήταν αγανακτισμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Φαντάζομαι ότι αν είχαμε χάσει θα ήταν 10, οπότε θα μιλούσαν για το σύνολο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που θα ήταν αγανακτισμένοι με τον Μόρις, ενώ αν είχαμε κερδίσει δεν θα ήταν κανένας.

Είναι ένα πράγμα το οποίο δεν είναι ευχάριστο. Βέβαια, κανείς δεν καταδίκασε αυτά τα γεγονότα, από πλευράς Τύπου, και όταν κάποιοι πάνε με σκοπό να βιοπραγίσουν σε κάποιον παίκτη, έστω κι αν είναι αγανακτισμένοι, και κάποιοι το παίρνουν σαν εκδήλωση συναισθημάτων και το αναγάγουν σε ένα φυσιολογικό τρόπο αντίδρασης, αυτομάτως προάγουν τη βία. Κι αυτό είναι μεγάλη ευθύνη όσων ασχολούνται στο χώρο της ενημέρωσης".

- Για το τι λείπει από το σημερινό Παναθηναϊκό...

" Ενα καινόύργιο γήπεδο..." (και γέλασε).

- Για το αν περιμένει προεκλογική υπόσχεση για το γήπεδο...
" Είμαστε στη τελική φάση για το γήπεδο και νομίζω πως πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα".

Χαμόγελα για Σαριέγκι και Σιόντη


Νικηφόρο και γεμάτο χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια ήταν το σημερινό φιλικό (6/9) των πρασίνων κόντρα στο Κορωπί.

Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο επικράτησαν με 1-0 του Κορωπίου, όμως αυτό ήταν το λιγότερο. Το πιο σημαντικό απ' όλα ήταν η εμφάνιση του Γιόσου Σαριέγκι στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας που έφερε χαμόγελα στον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Στέφανου Σιόντη που επανήλθε με το καλύτερο τρόπο απο τον τραυματισμό του, σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για το τριφύλλι πέτυχε ο Τζόζεφ Εναρχάριρε, ύστερα απο κόρνερ του Φελέκη και κεφαλιά πάσα του Παπαδόπουλου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Φίλλιπος Δάρλας, στην επανεμφάνιση του μετά τον τραυματισμό του, φάνηκε επηρεασμένος απο την αποχη.

Με τους "πράσινους" αγωνίστηκαν οι: Καρνέζης, Νταντάμης, Δάρλας (71' Τζορμπατζίδη), Σαριέγκι, Ενακαρίρε, Σιόντης, Σάμιος (71' Λαγός), Ρομέρο, Φελέκης, Μάντζιος, Παπαδόπουλος (84' Τσιφλίδης).

Για το Κορωπί έπαιξαν οι: Πουρής, Κολτσίδας, Μπλέτσας, Καραμέρης, Τζαναβάρας, Μανδύλης, Νιασούδης, Γιάτσεκ, Ιωάννου, Καραλάγας, Πιπεργιάς ενώ αγωνίστηκαν και οι Κραβαρίτης, Ψαρρής, Μαυρογιαννάκης, Γαλάνης, Αθανασίου, Κοσκολός, Λουπαρδέας, Σωτηρίου, Δάρρας.

Εν αναμονή για Λεοντίου...

Αξίζει να σημειώσουμε πως την αναμέτρηση στο Κορωπί παρακολούθησε από την εξέδρα με πατερίτσες και ο άτυχος Σωτήρης Λεοντίου με τον γιατρό του "τριφυλλιού", κ. Παπαθέου να δηλώνει μετά την λήξη του ματς για τον νεαρό άσο: " Εχουμε δέκα μέρες καιρό για να αποφασίσουμε πού θα γίνει η επέμβαση. Οσο το γρηγορότερο, τόσο καλύτερο".













































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ