PREMIER LEAGUE

Οι 10 κορυφαίοι Άγγλοι προπονητές!

Οι 10 κορυφαίοι Άγγλοι προπονητές!
Κίγκαν-Νιούκαστλ

Αφιέρωμα στους 10 κορυφαίους Άγγλους προπονητές έκανε εφημερίδα στο "Νησί" (photos)!

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς πως στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, συναντάμε ξένους προπονητές και συγκεκριμένα τους Φέργκιουσον (Σκωτσέζος), Βενγκέρ (Αλσατός), Μπενίτεθ (Ισπανός) και Γκραντ (Ισραηλινός), τότε εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα πως οι Άγγλοι τεχνικοί δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που θα ήθελαν να εργαστούν στις ομάδες της πατρίδας τους.
Με αφορμή λοιπόν αυτή την "λειψανδρία" που παρατηρείται όσον αφορά στους Άγγλους τεχνικούς, η εφημερίδα "Sun" φιλοξένησε τη Δευτέρα (14/4) ένα αφιέρωμα με τους 10 κορυφαίους Άγγλους, με βάση τα "επιτεύγματά" τους στις ομάδες που έχουν εργαστεί. Αναλυτικά:

Νο 10: Ρόι Χόγκτσον: Ο βετεράνος Χόγσκον αντιμετωπίζει το δυσκολότερο τεστ στην καριέρα του, στην προσπάθειά του να κρατήσει τη Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ. Πάντως, ο πρώην τεχνικός της Μπλάκμπερν έχει αποσπάσει τον σεβασμό στην Ευρώπη για τη δουλειά του ως ομοσπονδιακός στις Φινλανδία και Ελβετία, καθώς και από το πέρασμά του από τον πάγκο της Ίντερ.



Νο 9: Σαμ Άλαρνταϊς: Ο "Μπιγκ Σαμ" θα είναι πεινασμένος για την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο μετά από το αποτυχημένο του πέρασμα από τον πάγκο της Νιούκαστλ. Ο Άλαρνταϊς έφυγε κακήν-κακώς από τις "καρακάξες" με τους οπαδούς να τον αποδοκιμάζουν με κάθε ευκαιρία, όμως αυτό το γεγονός δεν μπορεί να υποβαθμίσει τη δουλειά που έκανε για πολλά χρόνια στη Μπόλτον. Η πορεία που είχε μάλιστα με τους "γουόντερερς" τα προηγούμενα χρόνια αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, από τη στιγμή που στην πρώτη σεζόν χωρίς αυτόν η ομάδα παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία.



Νο 8: Στιούαρντ Μπάξτερ: Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής Φινλανδίας μετά από την επιτυχημένη πορεία που είχε προς... Σκανδιναβία μεριά, αλλά και την όχι και τόσο καλή θητεία του στην Εθνική Αγγλίας Under-19. Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματά του είναι ότι κατάφερε να οδηγήσει την άσημη ΑΙΚ στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.



Νο 7: Στιβ ΜακΛάρεν: Αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο λιγότερο δημοφιλής τεχνικός στην Αγγλία μετά την αποτυχία των "λιονταριών" να προκριθούν στα τελικά του Euro 2008, όμως δύσκολα θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το παιχνίδι. Ο λόγος άλλωστε που τον εμπιστεύτηκε η αγγλική ομοσπονδία ήταν τα κατορθώματά του με τη Μίντλεσμπρο, οδηγώντας τη "Μπόρο" στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2006 καθώ και στον τελικό του Κάρλινγκ Καπ το 2004.



Νο 6: Κέβιν Κίγκαν: Η παλιά μεγάλη δόξα της Λίβερπουλ δεν έχει δώσει ακόμα τη "μαγεία" του στη Νιούκαστλ, όμως οι καλές εποχές δεν είναι μακριά από το να επιστρέψουν. Πολλοί αμφισβητούν την τακτική που εφαρμόζει ο Κίγκαν, όμως αξιοσημείωτο είναι ο επιθετικός τρόπος παιχνιδιού που θέλει να έχουν οι ομάδες του. Οι "καρακάξες" έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν το τελευταίο διάστημα και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του ο "King Kev".



Νο 5: Στιβ Μπρους: Αφού πέρασε τα πρώτα χρόνια της προπονητικής του καριέρας σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, ο Μπρους κατάφερε να καθιερωθεί στη συνέχεια ως προπονητής για ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Μετά την επιστροφή της Μπέργμιγχαμ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Μπρους εγκατέλειψε λίγο αργότερα το "Σεντ Άντριους", ενώ τώρα συνεχίζει τα "μαγικά" του στην Γουίγκαν, προσπαθώντας να την κρατήσει στην κατηγορία.



Νο 4: Άλαν Κέρμπισλι: Το αληθινό τεστ για τον Κέρμπισλι θα είναι τη νέα σεζόν, με την υπόθεση ότι η Γουέστ Χαμ θα αφήσει πίσω της τους φετινούς εφιάλτες. Μετά από αρκετά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε μία ομάδα με χαμηλότατο μπάτζετ όπως η Τσάρλτον, τώρα έχει την πολυτέλεια να ξοδέψει περισσότερα χρήματα στους Λονδρέζους. Το γεγονός ότι κατάφερε να τους σώσει πέρυσι δεν μπορεί να υποτιμηθεί, όμως το ερώτημα είναι αν μπορεί να τα βάλει με τους μεγάλους.



Νο 3: Στιούρτ Πρις: Θα είναι αυτός ο νέος τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας; Ο Φάμπιο Καπέλο εντυπωσιάστηκε πάντως από τον "Psycho" σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι ο μοναδικός Άγγλος προπονητής που ανήκει στο επιτελείο των "λιονταριών". Η δουλειά που έκανε με την Εθνική Αγγλίας Under-21 δεν πέρασε απαρατήρητη, ενώ πάλεψε να οδηγήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο UEFA.



Νο 2: Στιβ Κόπελ: Έχασε την ευκαιρία να "χτίσει" μεγάλο όνομα, όταν έφυγε από τη Μάντσεστερ Σίτι στα μέσα της δεκαετίας του '90 λίγο μετά την έλευσή του στην ομάδα. Η επιτυχία που είχε πάντως με τη Ρέντινγκ (την οποία ανέβασε στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της) υπενθύμισε σε όλους το ταλέντο που έχει ως προπονητής. Ελάχιστοι προπονητές θα μπορούσαν να κρατήσουν τους "βασιλικούς" στην Πρέμιερ Λιγκ με τόσο μικρό προϋπολογισμό.



Νο 1: Χάρι Ρέντναπ: Ακόμα και αν δεν κατάφερνε να οδηγήσει την Πόρτσμουθ στον πρώτο τελικό της ιστορίας της μετά από 69 χρόνια, θα ήταν στην κορυφή της λίστας. Από εκεί που οι "πόμπεϊς" ήταν ομάδα που αγωνιζόταν για την παραμονή στην κατηγορία, χάρη στο "μαγικό ραβδί" του έμπειρου τεχνικού έχουν εξελιχθεί σε κυνηγοί μίας θέσης στα Κύπελλα Ευρώπης για τη νέα σεζόν. Το γεγονός μάλιστα που έφερε στο "Φράτον Παρκ" παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως οι Ζερμέν Ντεφόε και Λαζανά Ντιαρά λέει πολλά, αναφορικά με την εκτίμηση που έχουν απέναντί του αρκετοί παίκτες.










































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ