ΗΡΑΚΛΗΣ

ΟΦΗ-Ηρακλής 2-3

ΟΦΗ-Ηρακλής 2-3
κωνσταντίνου

Σε έναν αγώνα με πολλά νεύρα, παρατράγουδα αλλά και πολύ θέαμα, ο Ηρακλής επικράτησε χάρις σε τέρματα του Κωνσταντίνου (2) και του Κατσιαμπή του ΟΦΗ με 3-2. Τα γκολ του ΟΦΗ οι Εντόι και Κοστόφσκι

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο Ηρακλής, μέσα στο Παγκρήτιο. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη επικράτησε με 3-2 του ΟΦΗ, ο οποίος μετά και από αυτήν την ήττα έπεσε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δύο γκολ σημείωσε ο Κωνσταντίνου (21', 29'), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Εντόι (20'), Κοστόφσκι (57΄). Το νικητήριο γκολ για τον Ηρακλή πέτυχε στο 68ο λεπτό, ο Τάσος Κατσαμπής.
Οι συνθέσεις των ομάδων


ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Κουνενάκης, Σταυρακάκης, Μανούσος (32' Μπερτιν), Σίμιτς, Δημούτσος (46' Σούλεαπ), Γκέρμπερ (46' Κοστόφσκι), Πόποβιτς, Σφακιανάκης, Εντόι

Ηρακλής (Μάκης Κατσαβάκης): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Φούφουλας, Γιαννούλης, Γκαρσία (65' Κονέ), Βούκοβιτς, Επστάιν (54' Γιαντσης), Αγρίτης, Κωνσταντίνου (57' Παπαστεριανός)
Με μια ματιά
Μια αναμέτρηση για γερά νεύρα, με πολύ... ξύλο, παρατράγουδα αλλά και όμορφο θέαμα έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο ανάμεσα στον γηπεδούχο ΟΦΗ και τον Ηρακλή του Μάκη Κατσαβάκη. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν από νωρίς δυνατά στο ματς, χάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, με τν Σίμιτς να στέλνει με δυνατό σουτ τη μπάλα στο δοκάρι του Κοβαλέφσκι.

Η δεύτερη επίσκεψη του ΟΦΗ στα καρέ του Ηρακλή ήταν και... φαρμακερή, καθώς ο Μανούσος σέντραρε από δεξιά, ο Εντόι κόλλησε την μπάλα στο στήθος του και κατεβάζοντάς την είχε εύκολο έργο καθώς με δυνατό σουτ, έγραψε το 1-0 για την ομάδα του στο 20ο λεπτό. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, ο Επστάιν προσπάθησε να βρει με όμορφη μπαλιά τον Κωνσταντίνου, ο Μπαρκαουάν ήταν εκείνος που επενέβη, χωρίς όμως να καταφέρει να απομακρύνει.

Η μπάλα έφτασε στον Κύπριο επιθετικό του Ηρακλή, ο οποίος με πολύ όμορφο γυριστό σουτ, νίκησε τον Μάλαρτζ για να γράψει το 1-1 στο 21ο λεπτό. Η ροή του αγώνα άλλαξε δραματικά αμέσως μετά την ισοφάριση του Ηρακλή, ενώ η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη κατάφερε να πάρει και κεφάλι στο σκορ, μόλις λεπτά μετά το 1-1.

Ο "γηραιός" χτύπησε στην αντεπίθεση τον ΟΦΗ, όταν στο 29ο λεπτό, ο Αγρίτης βγήκε με την μπάλα από αριστερά, ο επιθετικός του Ηρακλή πέρασε παράλληλη μπαλιά στον Κωνσταντίνου, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-1. Η εξέλιξη αυτή δυσαρέστησε σε μεγάλο βαθμό τους -όχι πολλούς- φίλους του ΟΦΗ που βρέθηκαν στο γήπεδο, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και πέρα αποδοκίμαζαν εν χορώ τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Φανούρη Βατσινά.

Ο τελευταίος, μάλιστα, θέλησε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή της αναμέτρησης κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, όμως οι δυνάμεις "ασφαλείας" του γηπέδου τον απομάκρυναν, από τον δρόμο των διαιτητών. Η ένταση συνεχίστηκε τόσο στις εξέδρες όσο και στον αγωνιστικό χώρο, με τον ΟΦΗ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρήσει μόλις στο 48'.

H ισοφάριση για τους γηπεδούχους, ήρθε τελικώς στο 57ο λεπτό, όταν ο Πόποβιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κοστόφσκι πήρε την κεφαλιά, νικώντας τον Κοβαλέφσκι για το 2-2. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, όμως και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ. Έτσι στο 68', ο Γιάντσης εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Τάσος Κατσαμπής, πήδηξε ψηλότερα από όλους τους αντιπάλους του, πήρε την κεφαλιά και έδωσε πάλι το προβάδισμα στον "γηραιό".

Η συνέχεια δεν έφερε κάτι σημαντικό, εκτός από μερικές ευκαιρίες του Ηρακλή, να διευρύνει ακόμα περισσότερο το υπέρ του σκορ, ενώ από την άλλη, ο ΟΦΗ έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σίμιτς στο 74' κι έτσι ο Ηρακλής έφτασε στη νίκη, που επιβεβαιώνει την ανάκαμψη της ομάδας από τότε που ο Μάκης Κατσαβάκης βρίσκεται στον πάγκο της.
Συνέντευξη Τύπου
Γιάννης Ματζουράκης: "Η πορεία του αγώνα δεν έδειχνε ότι το παιχνίδι θα πήγαινε σε αυτό το σημείο. Η ομάδα ξεκίνησε θαυμάσια, αλλά μείναμε στα χειροκροτήματα και δεχθήκαμε δύο γκολ. Δεν περιμέναμε να δεχθούμε τόσο γρήγορα την ισοφάριση. Πληρώσαμε τα λάθη μας αλλά και ο Ηρακλής είχε δύο παλικάρια στο γήπεδο. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Εντόι, που αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη".

Μάκης Κατσαβάκης: "Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Μία σημαντική νίκη σε ένα ματς που μέχρι το τέλος θύμιζε ρώσικη ρουλέτα. Κερδίσαμε έναν αντίπαλο που πάλευε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Από εδώ και πέρα έχοντας καλή ψυχολογία θα δουλέψουμε για να πετύχουμε ότι μπορούμε περισσότερο, προκειμένου να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας".
Όλα τα λεφτά...
Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο οποίος μετά από χρόνια, θύμησε τον παλιό -αποτελεσματικό- του εαυτό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κίνηση του Φανούρη Βατσινά να κατευθυνθεί προς τον διαιτητή της αναμέτρησης στην ανάπαυλα ώστε να του εκφράσει τα παράπονά του.
To Live του αγώνα...
Έναρξη αγώνα
Η 11άδα των γηπεδούχων ΟΦΗ
(Γιάννης Μαντζουράκης): Μάλαρζ, Μπαρκαουάν, Σίμιτς, Πόποβιτς, Σταυρακάκης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μανούσος, Κουνενάκης, Εντόι, Γκέρμπερ.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
(Μάκης Κατσαβάκης): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Φούφουλας, Αγρίτης, Σαρακατσάνος, Κωνσταντίνου, Γιαννούλης, Γκαρσία, Επστάιν, Βούκοβιτς,
9' Δοκάρι ΟΦΗ Σίμιτς
Έξοχο πλασέ του Σίμιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα τραντάζει το δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
13' Ευκαιρία Ηρακλής Επστάιν
Στην αντεπίθεση ο Επστάιν μπαίνει στην μεγάλη περιοχή κάνει από τα αριστερά το σουτ στην κλειστή γωνία και με τα ακροδάχτυλα ο Μάλαρζ διώχνει σε κόρνερ.
19' Σχόλιο
Εξαιρετικός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως έχουν όρεξη για καλή μπάλα.
20' Γκολ ΟΦΗ Εντόι
Ύστερα από ωραία μπαλιά του Μανούσου ο Εντόι κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και με δυνατό εκπληκτικό σουτ κάνει το 1-0.
21' Γκολ Ηρακλής Κωνσταντίνου
Άμεση απάντηση από τον Ηρακλή. Ύστερα από σέντρα του Επστάιν, ο Μπαρκαουάν προσπαθεί να διιώξει αλλά δεν τα καταφέρνει και ο Κωνσταντίνου με καταπληκτικό γυριστό σουτ ισοφαρίζει για την ομάδα του σε 1-1.
29' Γκολ Ηρακλής Κωνσταντίνου
Παράλληλη μπαλιά του Αγρίτη από τα δεξιά, ο Κωνσταντίνου κάνει με την μια την προβολή και πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
32' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Μπερτίν στη θέση του Μανούσου.
37' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Πόποβιτς
37' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Γκαρσία
42' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Εντόι
45' Σχόλιο
Στο τέλος του ημιχρόνου ο Φανούρης Βατσινάς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή κο Σταυρίδη, όμως τον εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Κοστόφσκι και Σουλεάπ στις θέσεις των Δημούτσο και Γκέρμπερ.
47' Σουτ ΟΦΗ Σφακιανάκης
Δεξί σουτ του Σφακιανάκη από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
49' Κεφαλιά Ηρακλής Κωνσταντίνου
Ο Κωνσταντίνου παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ.
54' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Γιάντσης στη θέση του Επστάιν.
57' Γκολ ΟΦΗ Κοστόφσκι
Ύστερα από κόρνερ του Πόποβιτς, ο Κοστόφσκι εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Κοβαλέφσκι και με κεφαλιά κάνει το 2-2 για την ομάδα του.
63' Ευκαιρία ΟΦΗ Εντόι
Ο Εντόι με ατομική ενέργεια, προλαβαίνει τον Παπαζαχαρία, κάνει την προβολή, όμως η μπάλα περνάει άουτ.
65' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Κονέ παίρνει τη θέση του Γκαρσία.
67' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπερτίν
68' Δοκάρι Ηρακλής Κονέ
Ο Κονέ εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, με παρέμβαση του Μάλαρζ καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η φάση τελειώνει με τον Ηρακλή να κερδίζει νέο κόρνερ.
68' Γκολ Ηρακλής Κατσαμπής
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κατσαμπής που είχε προωθηθεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και έκανε το 3-2 για τον Ηρακλή.
77' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Φούφουλας
86' Σχόλιο
Οι παίκτες του ΟΦΗ προσπαθούν να ισοφαρίσουν αλλά με ανορθόδοξους τρόπους.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
90' Λήξη αγώνα


















TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ