ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Σαντιάγο Καθόρλα στο SPORT 24

Ο Σαντιάγο Καθόρλα στο SPORT 24
New Image

Ο άσος της Βιγιαρεάλ και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ισπανίας Σαντιάγο Καθόρλα μιλάει στο SPORT 24 για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟ αποτινάσσοντας το ρόλο του φαβορί (vid)

Ο Σαντιάγο Καθόρλα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που διαθέτει η Βιγιαρεάλ στο οπλοστάσιό της. Ο μικρόσωμος επιθετικός μέσος είναι από τους βασικούς και αναντικατάστατους στην ενδεκάδα του Πελεγκρίνι, ο παίκτης που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, έχει την ικανότητα να αλλάζει τον ρυθμό της ομάδας του, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στις αντίπαλες εστίες.
Ο Σάντι ξεκίνησε την καριέρα του από την Οβιέδο και πολύ γρήγορα τράβηξε την προσοχή της Βιγιαρεάλ, η οποία τον έφερε στο Λεβάντε το 2002, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι η ταχύτητα, οι ασίστ που βγάζει στους συμπαίκτες του, τα γκολ που σημειώνει και η ικανότητα να παίζει τόσο πίσω από τον επιθετικό, όσο και από τα πλάγια ως εξτρέμ. Αυτή η ποικιλία στο παιχνίδι του, έκανε τον Λουίς Αραγονές να τον φωνάξει στην Εθνική και να τον προτιμήσει από τον Χοακίν και τον Ριέρα. Έτσι ο Σάντι, πριν καν συμπληρώσει τα 24, στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την «furia roja» το περασμένο καλοκαίρι στην Αυστρία.

Την Τετάρτη ο Καθόρλα θα βρεθεί απέναντι στους παίκτες του Παναθηναϊκού, σε αυτό το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το SPORT 24 μίλησε με τον Ισπανό άσο μια μέρα μετά τη νίκη – ανατροπή επί της Σπόρτινγκ του Χιχόν και σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια του «El Madrigal», λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα.

SPORT 24: Σάντι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό βρίσκεται πολύ κοντά. Μετά και τον χθεσινό αγώνα με τη Χιχόν, μπορείτε πλέον να αφοσιωθείτε 100% στην προετοιμασία του. Τι κλίμα επικρατεί στις τάξεις της ομάδας;

Σάντι Καθόρλα: Καταρχήν δεν συμμεριζόμαστε όλα αυτά τα δημοσιεύματα που από τη μέρα της κλήρωσης μας κόλλησαν την ετικέτα του φαβορί. Ποιο φαβορί; λέω όλο αυτό τον καιρό στους δημοσιογράφους που θεωρούν πως είμαστε ήδη στον επόμενο γύρο. Φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που εξαφάνισε τη Βέρντερ μέσα στην έδρα της – παίζοντας μεγάλη μπάλα – και «έκλεψε» την πρωτιά του ομίλου από τον Μουρίνιο; Ας είμαστε σοβαροί.

Όταν μετά τις πρώτες 3 αγωνιστικές είσαι στην τελευταία θέση και καταδικασμένος από όλους και όμως καταφέρνεις να τερματίσεις πρώτος σκορπώντας μάλιστα «διπλά» δεξιά και αριστερά, τότε το λιγότερο που σου αξίζει είναι ο σεβασμός του αντίπαλου – οποιουδήποτε αντίπαλου. Και αυτή είναι η δική μας αφετηρία. Όλοι μας, παίκτες και τεχνικό τιμ σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό και δεν αφήνουμε τα μυαλά μας να πάρουν αέρα.



SPORT 24: Τι παιχνίδι θα δούμε την Τετάρτη στο «El Madrigal»;

Σάντι Καθόρλα: Σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Προσεκτικές κινήσεις φαντάζομαι θα κάνουν και οι δυο στην αρχή, αφού όσο και αν έχεις κατασκοπεύσει τον αντίπαλό σου, πάντα θέλεις να δεις πώς θα κινείται μέσα στο γήπεδο. Απέναντί μας έχουμε μια ομάδα, η οποία στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο, παρά στις μονάδες. Ξέρεις, πολλές φορές η τακτική σου προσαρμόζεται ανάλογα με αυτά που θα δεις στον αγωνιστικό χώρο. Όμως σίγουρα δεν θα βγούμε μπροστά από την αρχή και όπου βγει. Κάτι τέτοια πληρώνονται, ειδικά από μια ομάδα με την εμπειρία του Παναθηναϊκού.

SPORT 24: Ποια είναι η πιο δυνατή γραμμή της Βιγιαρεάλ;

Σάντι Καθόρλα: Νομίζω πως είμαστε μια ισορροπημένη ομάδα με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και αλληλοκάλυψη σε όλες τις θέσεις. Όμως η αλήθεια είναι πως η γραμμή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική συμπεριφορά της Βιγιαρεάλ είναι το κέντρο. Θα έλεγα πως οι κεντρώοι μας, χωρίς να ξεχνούν τα αμυντικά τους καθήκοντα, γνωρίζουν πολύ καλά να δημιουργούν θεαματικές φάσεις, δίνοντας έτσι ταυτότητα σε ολόκληρη την ομάδα.

SPORT 24: Φαντάζομαι πως έχετε δει βίντεο από παιχνίδια του ΠΑΟ. Τι συμπεράσματα βγάλατε από όσα είδατε και τι σας ζήτησε ο Πελεγκρίνι να προσέξετε περισσότερο;

Σάντι Καθόρλα: Έχουμε μελετήσει κάποια πράγματα, όμως τα περισσότερα θα τα δούμε από σήμερα μέχρι την ημέρα του αγώνα. Το βασικό συμπέρασμα είναι πως οι αντίπαλοί μας είναι μια ομάδα που προσέχει πολύ την άμυνά της και γίνεται αρκετά επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Και φυσικά αυτό που συνεχώς επαναλαμβάνει ο προπονητής είναι πως ότι κι αν γίνει, δεν πρέπει με τίποτα να δεχτούμε γκολ στην έδρα μας. Τα υπόλοιπα, όπως καταλαβαίνεις, δεν θα τα αποκαλύψω.

SPORT 24: Ο ΠΑΟ στηρίζεται στην ομαδική του λειτουργία, όπως μου είπες πριν. Ξεχωρίζεις παρόλα αυτά κάποιους παίκτες του;

Σάντι Καθόρλα: Καταρχήν ο Καραγκούνης είναι γνωστός σε όλους μας και από τον Παναθηναϊκό και από την ευρωπαϊκή του καριέρα και φυσικά – πάνω απ’ όλα – από την Εθνική Ελλάδας και το EURO της Πορτογαλίας. Τον έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μεγάλο παίκτη – ηγέτη της ομάδας. Η άλλη μεγάλη φιγούρα είναι βέβαια ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που δεσπόζει στο κέντρο. Πέρα από αυτούς τους δυο, από τη θητεία τους στην Ισπανία, ξέρουμε τον Σαριέγκι και τον Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος είναι ένας ικανότατος τεχνικός με μεγάλες επιτυχίες.

SPORT 24: Αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση πρόκριση στο «El Madrigal», πώς περιμένεις τη ρεβάνς στην Αθήνα;

Σάντι Καθόρλα: Θα είναι ευχής έργο να πάρουμε σκορ ασφαλείας στο γήπεδό μας, όμως αυτό είναι κάτι δύσκολο. Όχι αδύνατο, αλλά σίγουρα δύσκολο. Γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Έλληνες στην έδρα τους, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες. Η γνώμη μου είναι ότι η πρόκριση θα κριθεί συνολικά και στα δυο παιχνίδια. Και φυσικά θα παίξουν το ρόλο τους πολλοί παράγοντες, όπως η τύχη, η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι δυο ομάδες τις μέρες του αγώνα, όλες οι λεπτομέρειες αυτές που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Το trailer του SPORT 24 για το Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός


































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ