ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο Ρονάλντο μπλόκαρε το transfemarkt το 2020 γιατί τον κοστολογούσαν 75 εκατομμύρια

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς κόντρα στην Νιούκαστλ | 27 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς κόντρα στην Νιούκαστλ | 27 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η επιλογή του Transfer Markt να αξιολογήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 75 εκατομμύρια ευρώ σε μία λίστα που έφτιαξε το 2020 με παίκτες που εκπροσωπεί ο Ζόρζε Μέντες έκανε έξαλλο τον Πορτογάλο, ώστε να κάνει μπλοκ στην πασίγνωστη ιστοσελίδα.

Είναι δυνατόν μία ιστοσελίδα με αμέτρητο ποδοσφαιρικό περιεχόμενο που αποτελεί μπούσουλα για παίκτες, ομάδες και μάνατζερ, να εκνευρίσει σε τέτοιον βαθμό έναν παίκτη ώστε να την αποφασίσει να της κάνει "αποκλεισμό"; Η απάντηση είναι ναι, αν αναφερόμαστε σε έναν σταρ που δείχνει και εντός γηπέδου πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του όταν θεωρεί πως "τον ρίχνουν" και υπονομεύουν τα συμφέροντά του: τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, ο Πορτογάλος αποφάσισε τον Μάρτιο του 2020 να μπλοκάρει τον ινσταγκραμικό λογαριασμό της ιστοσελίδας Transfermarkt, καθώς θεώρησε εαυτόν προσβεβλημένο από την κοστολόγηση που του έκαναν σε αφιέρωμά της.

Συγκεκριμένα, σε μία επίλεκτη 11άδα από παίκτες που εκπροσωπούνται από τον Ζόρζε Μέντες, ο CR7 είχε πάρει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης, με τα 75 εκατομμμύρια ευρώ με τα οποία αξιολογήθηκε να μην τον συγκινούν.

Print Screen από την ιστοσελίδα Transfermarkt

Το ποσό αυτό ήταν το δεύτερο υψηλότερο στην εν λόγω λίστα, με τον συμπατριώτη του Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι) να είχε την υψηλότερη κοστολόγηση (100 εκατομμύρια ευρώ), με τον Ρονάλντο να διαφωνεί κάθετα με αυτή την επιλογή της ιστοσελίδας και να επικοινωνεί μάλιστα μαζί τους για να κάνει τα παράπονά του.

"Έστειλε πρώτα ένα μήνυμα στα παιδιά που ασχολούνται με τα social media της ιστοσελίδας. Του έδωσαν εξηγήσεις και του είπαν ότι "στα άτομα του δικού σου ηλικιακού γκρουπ, είσαι με διαφορά ο Νο 1", αποκάλυψε στην "Athletic" έναν χρόνο αργότερα ο συντονιστής της ιστοσελίδας, Κρίστιαν Σβαρτς.

"Νομίζω πως η διαφορά ήταν μεταξύ 30 και 50 εκατομμυρίων ευρώ όσον αφορά στον Ρονάλντο και στον επόμενο παίκτη της λίστας. Ακολούθως, μας έστειλε χαμογελαστά εικονίδια και έπειτα μας απέκλεισε", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, έναν χρόνο αργότερα οι άνθρωποι της ιστοσελίδας μπορούν να αισθάνονται πλήρως δικαιωμένοι πως δεν... αδίκησαν τον Ρονάλντο αφού η μεταγραφή του από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόστισε κοντά στα 24 εκατομμύρια ευρώ για τους κόκκινους διαβόλους.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ