ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο πιστός στρατιώτης Μπούτου

Ο πιστός στρατιώτης Μπούτου
Μπούτου

Η ιστορία του Τρεζόρ Μπούτου. Ο μισθός των 10.000$, η διαφήμιση στο Κονγκό & η αφοσίωση στη Μαζέμπε (vd)

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός με παρακαταθήκη την φετινή υποψηφιότητα του στους πέντε κορυφαίους ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Ηπείρου" από κοινού με Εσιέν, Γιάγια Τουρέ, Ντρογκμπά, Ετό αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως τεράστια πρόκληση για την καριέρα του.
Έχοντας γευθεί το νέκταρ της επιτυχίας από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής με τη φανέλα της Μαζέμπε προετοιμάζεται για τη νέα περιπέτεια. Δοκιμάστηκε στην Άρσεναλ, ακούστηκε το όνομα του για τη Χαλ, έφτασε κοντά στη Σταντάρ Λιέγης.

Το μειονέκτημα σε σχέση με Ετό, Ντρογκμπά, Αντεμπαγιόρ

Οι ειδικοί αναφέρουν πως παρά το ταλέντο του θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να καταφέρει να εγκλιματισθεί στο νέο του περιβάλλον αλλά και στο απαιτητικό ευρωπαϊκό πόδόσφαιρο.

Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους κορυφαίους Αφρικανούς στράικερς, Σαμουέλ Ετό, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ οι οποίοι βρίσκονταν στη "Γηραιά Ήπειρο" από τα 16 τους.

Ο Μπούτου προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών "λαγωνικών" μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων το 2007 όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με την Μαζέμπε στο Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής.

Πολύπλευρος και πλουσιοπάροχα αμοιβόμενος

Αγωνιζόμενος σε ρόλο κρυφού επιθετικού έβρισκε τον τρόπο να ταλαιπωρεί τους αντίπαλους αμυντικούς χάρη στους ελιγμούς του και τις αδιαμφισβήτες ικανότητες του.

Γίνεται αποδέκτης των περισσότερων συστημάτων, παίκτης με ομαδικό πνεύμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως "καθαρόαιμος" στράικερ.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αμοίβεται στην ομάδα του Κονγκό με 10.000$ μηνιαίως ποσό εξωπραγματικό για τα δεδομένα της Αφρικής αγωνιζόμενος, ωστόσο στην πιο πλούσια ομάδα όχι μόνο της χώρας του αλλά ενδεχομένως και όλης της ηπείρου!

Πιστός στη Μαζέμπε και φιλόδοξος

Αφρικανοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως πρόκειται έξαιρετικό χαρακτήρα, παίκτη αφοσιωμένο στους στόχους της ομάδας του, σε βαθμό όπου δήλωνε πως δεν τον ενδιέφερε καριέρα στο εξωτερικό μέχρι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μαζέμπε, όπως και έγινε τελικά!

" Τώρα νιώθω ικανοποιημένος, είχα υποσχεθεί πως θα οδηγούσα τον σύλλογο σε μία μεγάλη επιτυχία πριν αρχίσω να σκέφτομαι την αποχώρηση μου" δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο Μπούτου για να συμπληρώσει:

" Νιώθω χαρούμενος για μένα και την οικογένεια μου, θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για τις προσπάθειες τους να πετυχούμε τους στόχους μας. Θα συναντηθώ με τους ανθρώπους της Μαζέμπε για να δούμε τι θα γίνει στο θέμα της μετεγγραφής μου".


"Κορυφαίος στράικερ"

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του Καμερούν, Κλοντ Λερουά τον είχε χαρακτηρίσει καλύτερο παίκτη από τον Σάμουελ Ετό!

Ο ατζέντης, Σέβεριν Μποχουί ισχυρίζεται πως πρόκειται για τον κορυφαίο στράικερ της Αφρικής, σημειώνοντας πως δεν βιάζεται να πάρει τις αποφάσεις του επιθυμώντας να μεταπηδήσει στον πλέον κατάλληλο για την καριέρα του σύλλογο.

Ομάδες από Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία εκτός από τον Ολυμπιακό παρακολουθούν την εξέλιξη του συμπατριώτη του Λομάνα Λούα Λούα.

Η διαφήμιση στο Κονγκό

Ο Μπούτου βρίσκεται στο αποκορύφωμα της καριέρας του απολαμβάνοντας την δημοφιλία του ιδιαίτερα στην πατρίδα του. Μάλιστα πρόσφατα πήρε μέρος σε διαφημιστικό σποτ γνωστής ζυθοποιίας.

H επιρροή του προέδρου

Αν και ιδιαίτερα ντροπαλός μπροστά στο μικρόφωνο παραχώρησε πριν από λίγες μέρες συνέντευξη στην Κινσάσα του Κονγκό. " Ο πρόεδρος μου υποσχέθηκε πως θα μπορώ να φύγω από την ομάδα εάν κατακτούσαμε το τρόπαιο. Μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Υπάρχουν αρκετές επιλογές αλλά αφήνω το θέμα στην ευχέρεια του προέδρου.

Τα πάντα εξαρτώνται από εκείνους. Είμαι ένας απλός ποδοσφαιριστής. Εάν αναδειχθώ κορυφαίος παίκτης της Αφρικής οφείλω να αφιερώσω τον τίτλο στους συμπαίκτες που με βοήθησαν στην ομάδα και στους οπαδούς. Ευχαριστώ τον Θεό

"

τόνισε ο Μπούτου που δεν παρέλειψε να δηλώσει πως θα ήθελε για αντίπαλο του, τον Λιονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων επιθυμία που τελικά δεν υλοποιήθηκε καθώς η Μαζέμπε υπέστη δύο ήττες σε ισάριθμα ματς...

Τα χαρακτηριστικά του Μπούτου

- Φημίζεται για την ταχύτητα του και την αποτελεσματικότητα του στη μεγάλη περιοχή

- Διαθέτει το χάρισμα να "σπάει" τις αντίπαλες άμυνες με επελάσεις

- Το γεγονός ότι είναι βραχύσωμος και αδύνατος τον βοηθά να ελίσσεται με μεγαλύτερη ευκολία

- Κορυφαίος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής το 2007

- Αγωνίστηκε με την εθνική Κονγκό σε ηλικία 20 ετών στο Κόπα Άφρικα το 2007

- Διαθέτει την ταχύτητα του Μέσι, την εκτελεστική δεινότητα του Ετό και το δημιουργικό πνεύμα του Τσάβι (σ.σ.: σύμφωνα με τα scouting reports)

- Κέρδισε αρκετή δημοσιότητα από την 10μερη δοκιμή στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.










































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ