ELITE LEAGUE

Elite League: Ο MVP Ζακ Μπράιαντ, ο προπονητής της σεζόν Δημήτρης Λιόγας και η κορυφαία πεντάδα

ELITE LEAGUE 2023-2024 /   -  (  / EUROKINISSI)
Ο Ζακ Μπράιαντ EUROKINISSI SPORTS

Οι κορυφαίοι της σεζόν στην Elite League, με τον Ζακ Μπράιαντ να αναδεικνύεται MVP και τον Δημήτρη Λιόγα να βραβεύεται ως ο καλύτερος προπονητής. Η κορυφαία πεντάδα της σεζόν, ο καλύτερος νέος παίκτης, Γιάννης Καρακώστας και οι υπόλοιπες διακρίσεις πριν από το Final Four (17-19/5).

Το Final Four της Elite League (17-19/5) βρίσκεται προ των πυλών, με τους Πανιώνιο, Μίλωνα, Ηρακλή και Ερμή Σχηματαρίου να κοντράρονται στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, για το εισιτήριο της ανόδου στην Stoiximan Basket League.

Μία ημέρα πριν από την έναρξη της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους κορυφαίους της φετινής σεζόν, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από ψηφοφορία των αθλητών και παικτών από τις 16 ομάδες.

MVP ο Ζακ Μπράιαντ

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη έλαβε ο Ζακ Μπράιαντ, που αγωνίστηκε τόσο στον Ερμή Σχγηματαρίου, όσο και στον Μίλωνα στη διάρκεια της σεζόν, με τις δύο ομάδες να φτάνουν μέχρι το τέλος του δρόμου και να παίρνουν την πρόκριση στο Final Four.

Ο Αμερικανός περιφερειακός ολοκλήρωσε regular season και playoffs με 19,7 πόντους (80,9% στις βολές, 55,4% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα), 5,5 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1,6 κλεψίματα και 22,5 PIR σε 32,6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Κορυφαίος προπονητής ο Δημήτρης Λιόγας

Ο Δημήτρης Λιόγας αναδείχθηκε προπονητής της σεζόν, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική πορεία του Κοροίβου Αμαλιάδας, που τερμάτισε στην 6η θέση (16-14) και αποκλείστηκε στα playoffs από τον Μίλωνα.

Καλύτερος νέος παίκτης ο Γιάννης Καρακώστας

Κορυφαίος νέος παίκτης του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Γιάννης Καρακώστας, όντας βασικό μέλος του Παπάγου, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο στην 9η θέση. Η διαδικασία του play-in οδήγησε την ομάδα πάνω στον Πανιώνιο, από τον οποίο γνώρισε τον αποκλεισμό ένα βήμα πριν από το Final Four. Ο Καρακώστας έκλεισε τη σεζόν με 13,9 πόντους (85,9% στις βολές, 52,3% στα δίποντα και 36,7% στα τρίποντα), 4,7 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 15 PIR σε 30,1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Πέτρος Γερομιχαλός,Έλληνας παίκτης της σεζόν

Ο Πέτρος Γερομιχαλός ψηφίστηκε ως ο καλύτερος γηγενής αθλητής της Elite League, που είχε σημαντική συνεισφορά στην πορεία της Μεγαρίδας μέχρι τα playoffs του πρωταθλήματος. Ο 30χρονος φόργουορντ κατέγραψε 17,8 πόντους (77,5% στις βολές, 50,5% στα δίποντα και 36,6% στα τρίποντα), 6,7 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 1,9 κλεψίματα, 1 τάπα και 19,6 PIR σε 33,1 λεπτά κατά μέσο όρο.

Η πρώτη πεντάδα

Την κορυφαία πεντάδα της σεζόν απαρτίζουν οι Νίκος Γκίκας (Πανιώνιος), ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Ηρακλής), ο Ζακ Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου/Μίλων), ο Πέτρος Γερομιχαλός (Νεανική Εστία Μεγαρίδας) και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (Πανιώνιος).

Οι κορυφαίοι της στατιστικής

Οι κορυφαίοι παίκτες στις έξι βασικές κατηγορίες θα έχουν την τιμητική τους, με την ΕΟΚ να τους βραβεύει μαζί με όλους τους υπόλοιπους διακριθέντες πριν από τον αγώνα που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου στην Stoiximan Basket League.

Πρώτος στους πόντους αναδείχθηκε ο Κρίστιαν Μπράντφορντ (Νεανική Εστία Μεγαρίδας) με 657, σε ριμπάουντ ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (Πανιώνιος) με 261, σε ασίστ ο Νίκος Γκίκας (Πανιώνιος) με 241, σε κλεψίματα ο Κωνσταντίνος Ευστρατίου (ΑΟ Μυκόνου) με 60, σε κλεψίματα ο Γιάννης Σαχπατζίδης (Δόξα Λευκάδας) με 37 και σε αξιολόγηση ο Ζακ Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου/Μίλωνας) με 686.

TAGS ELITE LEAGUE ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ