ΑΓΓΛΙΑ

Ο Πελεγκρίνι πιάστηκε στα δίχτυα της αγγλικής δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή

Ο Πελεγκρίνι πιάστηκε στα δίχτυα της αγγλικής δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή
@2019 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δέχτηκε πρόστιμο για φοροδιαφυγή στην οποία φέρεται να υπέπεσε από το 2014 ως το 2017 που εργάστηκε στην Αγγλία, γεγονός που τον κάνει πρωταγωνιστή σε μία από τις μεγαλύτερες τιμωρίες στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα (26/09) από την αγγλική κυβέρνηση, ο Χιλιανός προπονητής απέφυγε μεταξύ των ετών 2014 και 2017 να καταβάλλει ποσό 907.000 λιρών που όφειλε βάσει της φορολόγησής του, γεγονός που τον αναγκάζει τώρα να πληρώσει ετεροχρονισμένα.

Όχι εκείνο το ποσό αλλά ένα μεγάλος μέρος των χρημάτων, με το τμήμα εσόδων στην Βρετανία (HM Revenue and Customs) να του επιβάλλει πρόστιμο ύψους 381.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο "αμαρτωλό" διάστημα που δεν ρύθμισε όπως θα έπρεπε τις οφειλές του προς το κράτος, ο Πελεγκρίνι εργαζόταν μεταξύ άλλων στην Μάντσεστερ Σίτι (από το 2013 μέχρι το 2016), στον πάγκο της οποίας μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο της Premier League το 2014.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε αποκαλυφθεί πως συνολικά 329 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ελέγχονται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, αριθμός αισθητά ανεβασμένος σε σύγκριση με τους 93 που είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών στον προηγούμενο σχετικό έλεγχο.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ