ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πάρντιου παραιτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας μετά από ρατσιστική επίθεση οπαδών σε παίκτες της

Ο Άλαν Πάρντιου στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League απέναντι στην Τσέλσι | 3 Μαρτίου 2018
Ο Άλαν Πάρντιου στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League απέναντι στην Τσέλσι | 3 Μαρτίου 2018 @2018 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν τέσσερις παίκτες της ΤΣΣΚΑ Σόφιας από οπαδούς της ομάδας τους, μετά από την ήττα από την Λέφσκι, έκανε έξαλλο τον Άλαν Πάρντιου, με τον Άγγλο να υποβάλλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Παρελθόν από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Σόφιας αποτελεί από την Τετάρτη (1/6) ο Άλαν Πάρντιου, και η αιτία δεν είναι κάποιο άσχημο αποτέλεσμα της ομάδας αλλά η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν ορισμένοι παίκτες του από οπαδούς της ίδιας τους της ομάδας, γεγονός που έκανε τον ίδιο να ρίξει τίτλους τέλους στη συνεργασία του με το σύλλογο.

Ουσιαστικά, το γεγονός που τον ώθησε σε αυτή την απόφαση έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου Βουλγαρίας από την Λέφσκι, με οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο πλαίσιο της εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπότεφ να βάζουν στο στόχαστρο τους τέσσερις μαύρους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους και να πετούν μπανάνες προς το μέρος τους.

Οι θιγόμενοι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν αρχικά να αγωνιστούν αλλά τελικά πείστηκαν να παίξουν, όμως το επεισόδιο εκείνο πλήγωσε βαθιά τον Άλαν Πάρντιου και λίγες ημέρες αργότερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κουνήσει μαντήλι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

"Αυτό που έγινε πριν το ματς με την Μπότεφ ήταν απαράδεκτο, όχι μόνο για μένα αλλά και για το βοηθό μου Άλεξ Ντάιερ (σ.σ. πρώτος μαύρος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου) και τους παίκτες μου.

Αυτό το μικρό γκρουπ οργανωμένων και ρατσιστών οπαδών επιχείρησε να σαμποτάρει το παιχνίδι και εγώ δεν θέλω να προπονώ την ομάδα μπροστά τους.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας αξίζει πολλά περισσότερα. Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετώ αυτόν το μεγάλο σύλλογο, όμως δυστυχώς θα πρέπει να βάλω τέλος στην παραμονή μου εδώ", δήλωσε ο Άλαν Πάρντιου, δικαιολογώντας το αντίο του.

Υπενθυμίζεται πως ο Πάρντιου προσελήφθη αρχικά ως σύμβουλος της ΤΣΣΚΑ Σόφιας σε ποδοσφαιρικά ζητήματα τον Νοέμβριο του 2020 και τον περασμένο Απρίλιο ανέλαβε τα ηνία της πρώτης ομάδας μετά από την παραίτηση του Στόικο Μλαντένοφ, με την θητεία του ωστόσο να αποδεικνύεται εξαιρετικά βραχύβια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ