ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πάει πλέον μίνιμουμ για άλλες 6+1 μεταγραφές

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF /  -
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / - EUROKINISSI SPORTS

Η εκτέλεση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού, οι τροποποιήσεις μετά τις αποχωρήσεις των Κουρμπέλη-Σάρλια, οι 4 "must" κινήσεις πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Αυστρία και οι υπόλοιπες θέσεις.

Η πρώτη κίνηση, αυτή της επιστροφής του Ζέκα Ροντρίγκες έπειτα από 6 χρόνια στην Κοπεγχάγη, ήταν επί της ουσίας εκτός της πρώτης γραμμής του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν. Σαν μία συμπληρωματική μεταγραφή, που (σωστά) έγινε προκειμένου να κλείσει ο 34χρονος άσος την καριέρα του στον Παναθηναϊκό -δίνοντας μέχρι τότε ότι έχει μέσα στο γήπεδο- και να παραμείνει στη συνέχεια μέλος της "πράσινης" οικογένειας, αναλαμβάνοντας θέση στο οργανόγραμμα του κλαμπ.

Αυτό που άλλαξε ως έναν βαθμό τον συνολικό μεταγραφικό σχεδιασμό του "τριφυλλιού", ήταν η οριστική εξέλιξη και οι αποχωρήσεις των Δημήτρη Κουρμπέλη και Ζβόνιμιρ Σάρλια, που έφεραν πιο μπροστά χρονικά τις κινήσεις αντικατάστασής τους στο "πράσινο" ρόστερ.

Πλην του Ελληνοποιημένου μέσου, ο οποίος θα δώσει το "παρών" απ’ την πρώτη μέρα της προετοιμασίας -έχοντας αφήσει πίσω του τη δεύτερη ρήξη χιαστού που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο- ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί συνολικά στο εφετινό, θερινό μεταγραφικό "παράθυρο" για άλλες 6+1 μεταγραφές.

Με κεντρική στόχευση διοίκησης και προπονητή, τουλάχιστον οι 4 εξ αυτών να έχουν ολοκληρωθεί προτού αναχωρήσει η ομάδα για την Αυστρία στις 25 Ιουνίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ήτοι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, μέχρι το ταξίδι στους πρόποδες των τιρολικών Άλπεων, ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει "κλείσει":

Ο δημιουργικός μέσος και το upgrade στα δεξιά

-Έναν δημιουργικό μέσο στο "8-10": Ο στόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι γνωστός, με το "τριφύλλι" να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Σλάβια Πράγας για να ντύσει στα "πράσινα" τον Όντρεϊ Λινγκρ.

Ο Τσέχος μεσοεπιθετικός με τα 16 γκολ και τις 8 ασίστ σε 42 αγώνες την εφετινή σεζόν είναι ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει εδώ και μήνες και θέλουν πάρα πολύ στο "τριφύλλι". Και είναι διατεθειμένοι να φτάσουν σε μία μεγάλη επένδυση για να τον κάνουν δικό τους, έχοντας εντείνει την πίεσή τους στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών.

-Έναν βασικό δεξιό μπακ: Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να κάνει upgrade στη δεξιά πλευρά του και ψάχνει εδώ και καιρό για έναν μπακ που θα αποκτηθεί με προοπτική να πάρει φανέλα βασικού, έχοντας ως back-up τον Γιάννη Κώτσιρα.

Ο μουντιαλικός Άνχελο Πρεσιάδο από τον Ισημερινό που μένει ελεύθερος απ’ την Γκενκ (παίζει αύριο 4/6 το τελευταίο παιχνίδι του στα βελγικά playouts) κι ο Στίβεν Μορέιρα των Κολόμπους Κριού του MLS είναι δύο περιπτώσεις που έχουν τσεκαριστεί, όμως στην "πράσινη" λίστα είναι άλλα δύο ονόματα που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Με τον Παναθηναϊκό να θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το συγκεκριμένο μέτωπο.

Στόπερ πρώτης γράμμης και βασική επιλογή στο "6-8"

-Έναν στόπερ πρώτης "γραμμής": Μετά το τέλος της συνεργασίας τους με τον Σάρλια, οι "πράσινοι" θα κινηθούν πλέον στην αγορά για δύο στόπερ, με τον έναν να είναι επιπέδου Σένκεφελντ-Μάγκνουσον, δηλαδή εν ενεργεία βασικός και τον δεύτερο να έχει έναν πιο συμπληρωματικό ρόλο, ως 4η επιλογή. Με 5ο στην ιεραρχία τον 21χρονο Γιώργο Σιδερά που θα σταθεροποιηθεί φέτος στην πρώτη ομάδα.

Στο "τριφύλλι" θέλουν να κλείσουν (τουλάχιστον) τον έναν κεντρικό αμυντικό μέχρι την αναχώρησή τους για την Αυστρία, προκειμένου εκτός των άλλων να "βγει" κι αριθμητικά (εκτός από ποιοτικά) και η προετοιμασία. Επ’ αυτού γίνονται παράλληλες συζητήσεις με υποψήφιους στόχους, για να αποκτηθεί ο ένας στόπερ πριν την Αυστρία κι ο δεύτερος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας...

-Έναν κεντρικό μέσο στο "6-8": Μετά την αποχώρηση του "Κούρμπε" στο "τριφύλλι" ψάχνουν ήδη για έναν παίκτη ο οποίος θα μπορεί να καλύψει το "6" και το "8" ως βασική επιλογή, αλλά με διαφορετικά, αγωνιστικά χαρακτηριστικά: Μεγαλύτερη ένταση, πιο ταχυδυναμικό, με εμπειρία και ισχυρή προσωπικότητα.

Έναν χαφ που θα "γεμίζει" τον άξονα της μεσαίας γραμμής και θα αποτελεί σημείο αναφοράς τα επόμενα 2-3 χρόνια. Δεν είναι "εύκολη" μεταγραφή και είναι ξεκάθαρο πως θα κοστίσει σημαντικά για να βρει ο Παναθηναϊκός ένα "πακέτο" που να τον καλύπτει απόλυτα, όμως είναι ειλημμένη η απόφαση να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να βρεθεί ένας τέτοιος μέσος.

Για τρεις θέσεις ακόμα

Αυτές είναι οι προτεραιότητες ως την Αυστρία. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν κι άλλα ζητούμενα σε ακόμη τρεις θέσεις. Ο Κρίστιαν Γκάνεα είναι πλέον πολύ καλύτερα, έπειτα απ’ την περιπέτεια που πέρασε με τη δημιουργία φλεγμονής πέριξ της καρδιάς του μετά τον Covid-19 και τον άφησε εκτός για 6,5 μήνες.

Οι τιμές στις τελευταίες εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως η φλεγμονή έχει πια υποχωρήσει και περιμένει το τελικό "πράσινο φως" για να πάρει μέρος στην προετοιμασία της ομάδας. Θα αργήσει όμως να είναι ξανά έτοιμος αγωνιστικά, διότι σ’ όλο αυτό το διάστημα που έμεινε εκτός, οι γιατροί του απαγόρευαν -με βάση τα πρωτόκολλα- και την πιο μικρή άσκηση.

Λογική λοιπόν η αναζήτηση των "πράσινων" στην αγορά και για αριστερό μπακ που θα έχει προοπτική να έρθει για να διεκδικήσει τη θέση με τον Χουάνκαρ, με τον Δημήτρη Γιαννούλη της Νόριτς να είναι στις περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί.

Ο Φιλίπ Μλαντένοβιτς της Λέγκια Βαρσοβίας φαίνεται να έχει χάσει "πόντους", αν και δεν έχει βγει εντελώς απ’ την "πράσινη" λίστα, ενώ δε αφήνει... αδιάφορους τους "πράσινους" και η περίπτωση του 29χρονου Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος μένει ελεύθερος απ’ την Μπόχουμ. Διότι το εφετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να "τονωθεί" λίγο παραπάνω και το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα.

Θα αποκτηθεί -όπως τονίστηκε και πιο πάνω- και δεύτερος στόπερ (με δεδομένο ότι αποχωρεί κι ο Πούγγουρας) κι από εκεί και πέρα, στην πορεία της προετοιμασίας θα γίνει μία συνολική επανεκτίμηση των δεδομένων στον άξονα και θα αναζητηθεί με μεγαλύτερη υπομονή ακόμη ένας μέσος ο οποίος θα καλύπτει το "8", ει δυνατόν καλύτερος του Τσέριν, προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη επάρκεια σε επιλογές και λύσεις, σε μια σεζόν που θα είναι τρομερά απαιτητική σε Ελλάδα κι Ευρώπη...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ