ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός "χτυπάει" παράλληλα σε τρία μεταγραφικά μέτωπα

Ο Χέρντουρ Μάγκνουσον με τη φανέλα της Εθνικής Ισλανδίας
Ο Χέρντουρ Μάγκνουσον με τη φανέλα της Εθνικής Ισλανδίας 2018 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Μετά την παραμονή του Χουάνκαρ στον Παναθηναϊκό στρέφονται σε απόλυτο βαθμό στο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ τους, εστιάζοντας στην απόκτηση δημιουργικού χαφ, αριστεροπόδαρου στόπερ κι ενός των δύο εξτρέμ που θα χρειαστούν.

Μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, με την ίδια "αθόρυβη" προσέγγιση που έκλεισε σε χρόνο... dt τη μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν, πορεύεται ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική αγορά, προκειμένου να ολοκληρώσει βήμα με το βήμα και τις υπόλοιπες βασικές κινήσεις του, πριν απ’ το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Μετά τη συμφωνία με τον Χουάνκαρ για την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2024, οι "πράσινοι" στρέφονται πλέον στην άμεση ενίσχυση του ρόστερ τους, έχοντας εντοπίσει τους επόμενους στόχους και ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις / διαπραγματεύσεις μαζί τους. Στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός κινείται σε τρία διαφορετικά "μέτωπα", σε ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούν τον δημιουργικό χαφ, τον αριστεροπόδαρο στόπερ και τον (έναν απ’ τους δύο) εξτρέμ και δουλεύονται παράλληλα.

Στο θέμα του δημιουργικού μέσου, ο Νο1 στόχος παραμένει ο Ντομίνγκο Μπλάνκο της Ιντεπεντιέντε, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει απλώσει στο... τραπέζι (σχεδόν) όλα τα "χαρτιά" του. Μετέφερε προ διημέρου προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή την επίσημη προσφορά του για τριετές συμβόλαιο, με ένα συνολικό "πακέτο" που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ τόσο για τις απολαβές του 27χρονου μέσου, όσο και για το "πριμ υπογραφής" που αξιώνουν οι ατζέντηδές του, οι οποίοι έχουν ποσοστό επί των δικαιωμάτων του Μπλάνκο.

Για τον διεθνή Αργεντινό μέσο, οι "μνηστήρες" αυξάνονται και... πληθύνονται καθημερινά, αφού μετά τις Μπόκα Τζούνιορς, Ράσινγκ, Νιούελς Ολντ Μπόις, προστέθηκε στην όλη διαδικασία και η βραζιλιάνικη Μποταφόγκο. Η Μπόκα, ωστόσο, ήταν και παραμένει ο μεγαλύτερος "αντίπαλος" του Παναθηναϊκού για τον Μπλάνκο, με τους "πράσινους" να έχουν καταθέσει την πιο ξεκάθαρη και υψηλή πρόταση απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους. Και περιμένουν πλέον, στα επόμενα 24ωρα την τελική απάντηση της πλευράς του παίκτη ο οποίος "ζυγίζει" τις επιλογές του και δεν κρύβει την επιθυμία του να κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το ταξίδι στην Ευρώπη.

Στην υπόθεση του αριστεροπόδαρου στόπερ, το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού έχει ξεχωρίσει αρκετές περιπτώσεις απ’ την αγορά, τις οποίες περνάει από "κόσκινο" ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή επιλογή που να "κουμπώνει" στο αγωνιστικό μοντέλο του "τριφυλλιού", αλλά και να είναι συμβατή στα οικονομικά της ομάδας. Ο διεθνής Ισλανδός αμυντικός, Χέρντουρ Μάγκνουσον, είναι στα ονόματα που έχουν προταθεί κι εξετάζονται με προσοχή απ’ τους "πράσινους", ωστόσο, στη λίστα με τις πρώτες επιλογές βρίσκονται κι άλλες περιπτώσεις. Και με ορισμένες εξ αυτών έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές.

Από εκεί και πέρα, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και πολύ περισσότερο μέχρι την αναχώρηση του "τριφυλλιού" για το εξωτερικό στις αρχές Ιουλίου, στο κέντρο που θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο και ουσιαστικά το "χτίσιμο" της ομάδας που θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου τη μάχη στον 3ου προκριματικό του Europa Conference League, ο Σέρβος τεχνικός θέλει να έχει "κλείσει" και το ένα απ’ τα δύο "μέτωπα" στους εξτρέμ. Οι Αϊτόρ και Παλάσιος ξεκινούν ως πρώτες επιλογές στα "φτερά" της επίθεσης, ωστόσο, με δεδομένη την αποχώρηση των Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί άλλους δύο εξτρέμ για να καλύψει τα κενά στις συγκεκριμένες θέσεις.

Υπάρχουν στόχοι που έχουν ήδη εντοπιστεί και η πρόθεση του Γιοβάνοβιτς είναι να έχει αποκτηθεί τουλάχιστον ένας winger μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να ενσωματωθεί στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν οι "πράσινοι" πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα και στην υπόθεση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και στις προθέσεις της Χοφενχάιμ. "Ζυμώσεις" γίνονται καθημερινά (και) στο συγκεκριμένο θέμα, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να πιέζει για να βρεθεί η φόρμουλα και να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως -ειδικά- η συγκεκριμένη υπόθεση, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη υπομονή και λεπτούς χειρισμούς απ’ το "τριφύλλι", προκειμένου να έρθει στα... νερά του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ