ΠΑΟΚ

O Oυρουγουανός... Ζιλμπέρτο Σίλβα

O Oυρουγουανός... Ζιλμπέρτο Σίλβα
πάμπλο γκαρσια

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δικό του... Ζιλμπέρτο Σίλβα στο πρόσωπο του Ουρουγουανού Πάμπλο Γκαρσία (videos)

Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της σύγχρονης ιστορίας του, φαίνεται πως είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του "δικεφάλου", η οποία ήδη έχει κάνει κατοίκους Θεσσαλονίκης τους Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς ετοιμάζεται να ντύσει στα "μελανόλευκα" και τον πρώην αμυντικό χαφ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν, ο οποίος μετράει τουλάχιστον 8 γεμάτες χρονιές σε κορυφαίες ομάδες, χωρίς μάλιστα να έχει ταλαιπωρηθεί από σοβαρό τραυματισμό.
O Πάμπλο Γκάμπριελ Γκαρσία Πέρεθ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1977 στο Πάντο της Ουρουγουάης. Αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, ενώ είναι 66 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πατρίδας του, τους Γουόντερερς, ενώ αφού εντυπωσίασε εκεί, τον ανακάλυψαν τα... λαγωνικά της Ατλέτικο, οδηγώντας τον στην Μαδρίτη, για χάρη των "ροχιμπλάνκος".

Εκεί ο Ουρουγουανός δεν αγωνίστηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα, παρά αγωνιζόταν με τις ρεζέρβες, με τις οποίες και συμπλήρωσε 44 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και τρία τέρματα. Παρότι στην ομάδα της Μαδρίτης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας το 2000 μεταγραφή για την Μίλαν! Το πέρασμά του από το Μιλάνο, παρά τις 35 του συμμετοχές με τους "ροσονέρο" δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και όπως ήταν λογικό, την επόμενη σεζόν αποχώρησε με προορισμό την Βενέτσια.

Στον απόλυτο προορισμό για κάθε νιόπαντρο ζευγάρι, ο Πάμπλο Γκαρσία... παντρεύτηκε την καλή απόδοση, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για έναν ακόμα προορισμό, τον μονιμότερο -μέχρι στιγμής- στην καριέρα του. Η χώρα των Βάσκων και η Οσασούνα, υποδέχτηκαν τον Ουρουγουανό χωρίς "δάφνες" όμως τον αποχαιρέτησαν ως ηγέτη, καθώς στα τρία χρόνια που παρέμεινε εκεί πρόλαβε να φορέσει την φανέλα της ομάδας 89 φορές, πετυχαίνοντας μάλιστα και 9 τέρματα, ένα εκ των οποίων μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτων βίντεο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του:



Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις στην Παμπλόνα -ίσως να έπαιξε ρόλο και το γκολ κόντρα στην Βασίλισσα- του εξασφαλίζουν την μεταγραφή που θα "σφραγίσει" την καριέρα του. Η απόκτησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης, τον φέρνει στην ελίτ των Ουρουγουανών ποδοσφαιριστών, με τον ίδιο παρά την γεμάτη χρονιά του και πάλι (29 συμμετοχές) να καταφέρνει να φτάσει σε ένα ρεκόρ, αλλά κι αυτό αρνητικό! Ο Ουρουγουανός, επιβεβαιώνοντας την φήμη του "βρώμικου" ποδοσφαιριστή που του είχαν.. κολλήσει, βγήκε πρώτος σε κίτρινες την σεζόν 2004/5 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Παρακολουθήστε μερικές εντυπωσιακές ενέργειες κόντρα στην Ατλέτικο:



Η έλευση του Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο των "μερένχες" ήταν και το κύκνειο άσμα του Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα. Μερικοί ακόμα μικροτραυματισμοί τον κράτησαν μακριά από την ενδεκάδα και έτσι στην Ρεάλ, αποφάσισαν να τον δανείσουν στην Θέλτα. Με την ομάδα του Βίγκο αγωνίζεται 26 φορές, πιάνοντας και πάλι καλή απόδοση, ενώ επιστρέφει στην πρωταθλήτρια Ισπανίας τον Ιούλιο του 2007, για να αποχωρήσει άμεσα, ξανά δανεικός, αυτήν την φορά στην Μούρθια.

Εκεί ο Πάμπλο Γκαρσία, συμμετείχε σε 31 αγώνες των νεοφώτιστων, χωρίς όμως να καταφέρει να τους βοηθήσει να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία. Η λήξη του δανεισμού του, συμπίπτει με αυτήν του συμβολαίου του με την Ρεάλ, η οποία τον αφήνει ελεύθερο στις 10 Ιουλίου.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός πως ο Γκαρσία, είναι ο εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής Ουρουγουάης, της οποίας μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να γίνει και ρέκορντμαν συμμετοχών. Συγκεκριμένα, την δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην 6 θέση, έχοντας συμπληρώσει 66 συμμετοχές ( και 2 γκολ) με το εθνόσημο, την ώρα που ο πρωτοπόρος στην σχετική λίστα έχει 78, ενώ εν ενεργεία παραμένουν μόνο οι Καρίνι και Ρεκόμπα, οι οποίοι έχουν από 69!




















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ