ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τους νέους Αγκιμπού Καμαρά

Ο Νταμπό κατά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό
Ο Νταμπό κατά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις μεταγραφές των νεαρών ξένων ποδοσφαιριστών στη χειμερινή περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν τον προσανατολισμό τους στην εξεύρεση ταλέντων από το εξωτερικό.

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι όσον αφορά στην αναζήτηση ταλέντων. Τελευταίο χτύπημα των ερυθρόλευκων, ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό. Ο 20χρονος Γάλλος επιθετικός μέσος ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (31/1), λίγο μετά τον Ντιμπί Κεϊτά, βάζοντας υπογραφή έως το καλοκαίρι του 2026.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ανήκε στη Ναντ. Αγωνιζόταν στη β' ομάδα, ενώ την περσινή περίοδο είχε δοθεί δανεικός στη Γιουβέντους και έπαιξε στην Κ23 των μπιανκονέρι. Με λίγα λόγια με μικρό κόστος, οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν ένα ταλέντο, που αν "πιάσει" θα αποφέρει κέρδος στον Ολυμπιακό, είτε αγωνιστικά, είτε οικονομικά.

Πήρε Φαντιγκά, Κεϊτά και Κλίτσα

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε μεθοδικά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αξιοποιώντας τις γνωριμίες και τις γνώσεις των Φρανσουά Μοντεστό και Κριστιάν Καρεμπέ. Κάτι που ανέφερε και ο ίδιος ο Νταμπό στις πρώτες του δηλώσεις: "Μίλησα πολύ με τον Φρανσουά (σ.σ. Μοντεστό) και μου μίλησε για την ιστορία του συλλόγου. Μου είπε ότι έχουμε έναν προπονητή που αναδεικνύει τους νέους παίκτες, που του αρέσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο".

Μία από τις κινήσεις του Ολυμπιακού που ξεχωρίζουν είναι εκείνη του Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Ήρθε σε μία συμφέρουσα συμφωνία με την Παρί (κράτησε 15% ποσοστό μεταπώλησης) και πήρε τον Γάλλο επιθετικό με καταγωγή απ' το Μάλι.

Την ίδια ώρα έκλεισε και τον Ντιμπί Κεϊτά, έναν ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στη β' ομάδα της Ρεάλ, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσης την τελευταία μέρα των μεταγραφών υπογράφοντας έως το 2026. Ο Ισπανός εξτρέμ είναι μόλις 18 ετών και έχει δυνατότητα μεγάλες εξέλιξης. Από τη συμφωνία η Ρεάλ κράτησε ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Τέλος, από το μεταγραφικό "σαφάρι" του Ολυμπιακού δεν μπορεί να εξαιρεθεί ο 23χρονος Μαυροβούνιος μπακ, Αλμίρ Κλίτσα, ο οποίος ανήκε στη Ζενές Ες και θα ενισχύσει τη β' ομάδα.

Ο Ολυμπιακός βλέπει στα μάτια τους τον νέο Αγκιμπού Καμαρά

Ένα από τα μεταγραφικά success story της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι φυσικά ο Αγκιμπού Καμαρά. Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον 20χρονο επιθετικό μέσο από τη Λιλ με ελάχιστα λεφτά και μέσα σε λίγους μήνες έχει μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα assets της ομάδας.

Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 26 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Λίβερπουλ και Μίλαν είναι εκ των ευρωπαϊκών κλαμπ που φέρεται να έχουν κοιτάξει την περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων.

Φυσικά, πέρα από τον Αγκιμπού Καμαρά, υπάρχουν άλλα δύο παραδείγματα απόκτησης νεαρών ξένων ποδοσφαιριστών που στη συνέχεια εξελίχθηκαν. Ο ένας είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα αποκτήθηκε από την Αζαξιό σε ηλικία 20 ετών. Ο Μαντί άρπαξε την ευκαιρία που του έχουν δώσει οι ερυθρόλευκοι, έχει μετατραπεί σε έναν βασικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μέχρι και της Νάπολι.

Από τη Γαλλία και την Αζαξιό, ο Ολυμπιακός πήρε και τον Παπέ Αμπού Σισέ. Στα 21 του χρόνια ήταν ο Σενεγαλέζος αμυντικός όταν οι Πειραιώτες τον έκαναν δικό τους. Από το 2017 και έπειτα έχει εξελιχθεί, αξιοποίησε επιπλέον και τον δανεισμό του στη Σεντ Ετιέν και επίσης είναι από τα ακριβά περιουσιακά στοιχεία των ερυθρόλευκων. Με παράδειγμα τους παραπάνω τρεις ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει σε νεαρούς ξένους παίκτες.

Τα ενεργά πρότζεκτ στον Ολυμπιακό Β'

Πέρα από τις νέες μεταγραφές του Ολυμπιακού, υπάρχουν και άλλα δύο ενεργά πρότζεκτ νεαρών ξένων ποδοσφαιριστών στη β' ομάδα. Πρόκειται για τον Αλγκασίμ Μπα και τον Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ. Αμφότεροι ήρθαν τη θερινή μεταγραφική περίοδο και τέθηκαν στη διάθεση του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο 20χρονος Γάλλος αμυντικός αποκτήθηκε από την Ίντερ και έχει παίξει σε επτά παιχνίδια στη Super League 2. Ο 19χρονος επιθετικός από τη Γουινέα ήρθε από τη Ρενεσάνς της χώρας του και έχει αγωνιστεί σε οκτώ ματς με τον Ολυμπιακό Β', ενώ μετράει και δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Είναι δύο ποδοσφαιριστές που χρειάζονται δουλειά για να κάνουν το επόμενο βήμα και εκεί έρχεται να χρησιμεύσει η β' ομάδα. Πάντως δείχνουν τον προσανατολισμό του Ολυμπιακού στο να επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό που μπορούν να εξελιχθούν και να ανεβάσουν τις "μετοχές" τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ