ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να προτείνει στον Εμβιλά νέο συμβόλαιο

Ο Εμβιλά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα
Ο Εμβιλά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Γιαν Εμβιλά, καθώς το ισχύον λήγει στο τέλος της περιόδου και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος είναι θετικός

Ο Γάλλος κεντρικός χαφ, Γιαν Εμβιλά, αποτελεί εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και είναι καθοριστικός στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

Το συμβόλαιο του έμπειρου μέσου λήγει στο τέλος της σεζόν και τον επόμενο μήνα, στη διακοπή του πρωταθλήματος, αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ της πειραϊκής ΠΑΕ και του παίκτη για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Μίτσελ μετά τον νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού εναντίον του ΟΦΗ στην Κρήτη αναφερόμενος στον Εμβιλά είχε πει τα εξής: "Είναι ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Είναι για εμάς ανεκτίμητος γιατί όχι μόνο μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση, αλλά γιατί μπορεί να παίξει και καλά σε οποιαδήποτε θέση. Επομένως είναι για εμάς λύση αξίας".

Την ίδια άποψη με τον Ισπανό τεχνικό είχαν νωρίτερα ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο έμπειρος μέσος ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας.

Το νέο συμβόλαιο του Ολυμπιακού στον Εμβιλά

Σε αυτό τον "κορυφαίο", "ανεκτίμητο", "λύση αξίας" και κομβικό ποδοσφαιριστή στα σχέδια του Ολυμπιακού, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να προτείνει νέο συμβόλαιο, καθώς το ισχύον λήγει στο τέλος της περιόδου.

Άλλωστε, ο Εμβιλά διαθέτει όλο το "πακέτο": κάνει τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, έχει την προσωπικότητα, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και αποτελεί παράδειγμα για τους νεαρότερους σε ηλικία συμπαίκτες του με την συμπεριφορά του στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Ο 32χρονος Γάλλος κεντρικός μέσος έχει συνολικά 114 συμμετοχές, 8 τέρματα και 5 ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε σχεδόν δυόμισι χρόνια, αλλά η προσφορά του είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι μπορούν να αποτυπώσουν οι αριθμοί.

Είναι ο φυσικός ηγέτης των ερυθρόλευκων στη μεσαία γραμμή, ο παίκτης που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και εκείνος που βάζει πρώτα και πάνω απ' όλα την ομάδα και είναι έτοιμος να αγωνιστεί, είτε ως χαφ είτε ως στόπερ είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση του ζητηθεί από τον προπονητή.

Θετικός να συνεχίσει ο Εμβιλά

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, λοιπόν, με ένα από τα ζητήματα που θα ασχοληθεί μετά τα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή στη διακοπή του πρωταθλήματος, είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Εμβιλά. Και προτίθεται να του καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη συνέχεια της συνεργασίας τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι σε δύο μήνες από τώρα ο έμπειρος χαφ θα μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του που θα του δίνει το δικαίωμα να υπογράψει ως ελεύθερος σε οποιαδήποτε ομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι θετικός στην προοπτική της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακού, είναι ευχαριστημένος και νιώθει καλά στην ομάδα και στην Ελλάδα και το επόμενο διάστημα όλα αναμένεται να πάρουν τον δρόμο τους.

Με Εμβιλά ως στόπερ;

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Μίτσελ εμφανίζεται να είναι σε δίλημμα για την ώρα, αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον Εμβιλά στα χαφ ή στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Παπασταθόπουλο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Γάλλος θα είναι με τον Ίν Μπομ Χουάνγκ στο κέντρο. Στη δεύτερη, αν ο Εμβιλά οπισθοχωρήσει στα στόπερ, τότε στη μεσαία γραμμή δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ο Σαμασέκου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ