ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Ζίβκοβιτς έγινε ο απόλυτος finisher και οδηγεί τον Δικέφαλο στον τίτλο

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι καταλυτικός για τον ΠΑΟΚ είτε ως βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο και το απέδειξε για μια ακόμα φορά στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και καθάρισε το ματς.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην κορυφή μια αγωνιστική πριν από το φινάλε των playoffs της Stoiximan Super League χάρη στην τεσσάρα επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και με νίκη επί του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης στέφεται πρωταθλητής για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κόντρα στο τριφύλλι παρέταξε την ομάδα του με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δύο εξ αυτών ήταν στη μεσοεπιθετική γραμμή αφήνοντας στον πάγκο τους Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια για να ξεκινήσουν βασικοί οι Μουργκ και Ντεσπόντοφ.

Ο Αυστριακός εγκατέλειψε νωρίς στο ματς λόγω τραυματισμού και μπήκε στη θέση του ο νεαρός μεσοεπιθετικός, με τον Σέρβο να περνάει στο 66' αντί του Τάισον και ενώ οι ασπρόμαυροι προηγούνταν στο σκορ με 1-0. Σε αυτά τα 24 λεπτά ο Ζίβκοβιτς έβαλε κάτι παραπάνω από ένα λιθαράκι για να πετύχει η ομάδα του Λουτσέσκου έναν μεγάλο θρίαμβο.

Όσα έκανε ο Ζίβκοβιτς μέσα σε 24 λεπτά

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς χρειάστηκε μόλις 15 ενέργειες για να κάνει τη διαφορά και μάλιστα διάσπαρτες ενέργειες σε όλο τον αγωνιστικό χώρο, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats/Perform με τις ενέργειες του Σέρβου.

ΠΑΟΚ: Ο Ζίβκοβιτς έγινε ο απόλυτος finisher και οδηγεί τον Δικέφαλο στον τίτλο
Οι ενέργειες του Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό

Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (συγκεκριμένα στο 72') ο Ζίβκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση στο πέναλτι που κέρδισε ο Σαμάτα και νίκησε τον Λοντίγκιν.

Στη συνέχεια πήρε την μπαγκέτα του δημιουργού και έφτιαξε δύο τελικές για τους συμπαίκτες του, αμφότερες μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 88' όταν με γλυκιά σέντρα βρήκε αφύλακτο τον Σβαμπ στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Αυστριακός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν με σπουδαία επέμβαση έσωσε τον κίνδυνο.

Δευτερόλεπτα μετά με μπαλιά διαβήτη βρήκε τον Βιεϊρίνια αμαρκάριστο στην περιοχή και ο αρχηγός του Δικεφάλου αφού έκανε το κοντρόλ, εκτέλεση όμορφα για το 3-1, πιστώνοντας στον Σέρβο την ασίστ.

Το ματς έκλεισε με το κερασάκι στην τούρτα που έβαλε ο ίδιος, καθώς σκόραρε στις καθυστερήσεις από κοντά για το 4-1, έχοντας δύο γκολ σε δύο τελικές. Μάλιστα τα δύο σουτ που επιχείρησε ήταν αμφότερα εντός περιοχής και ήταν οι μοναδικές του ενέργειες μέσα στο αντίπαλο κουτί.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε βασικός και ήταν κορυφαίος του Δικεφάλου. Λίγες μέρες μετά έπαιξε 24 λεπτά και δικαιωματικά πήρε τον ίδιο τίτλο. Ο Σέρβος οδηγεί (προφανώς όχι μόνος του αλλά με πολλούς συμπαραστάτες) τον ΠΑΟΚ στον τίτλο με ένα εκπληκτικό finish στη σεζόν, το οποίο εκτός από ένα πρωτάθλημα με τον Δικέφαλο θα του χαρίσει πιθανώς και μια θέση στο βασικό σχήμα στην εθνική Σερβίας για τα επερχόμενα ματς του Euro 2024.

Και τα δύο κίνητρα είναι κορυφαία για έναν ποδοσφαιριστή, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει ωφελημένος. Η λογική λέει ότι ο Λουτσέσκου θα του βάσει φανέλα βασικού στο Βικελίδης, όπου θα χρειαστεί ο Σέρβος να το κάνει ξανά σε ένα "do or (possibly) die" ντέρμπι.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ