FOOTBALL ANALYSIS

Ο ΟΦΗ πετούσε "φωτιά" στην επίθεση με τον Μεγιάδο leader της μεσαίας γραμμής

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο
Ο Μιγκέλ Μεγιάδο στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο INTIME

Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης σε μία από τις καλύτερες επιθετικές του βραδιές, με τον Μιγκέλ Μεγιάδο να είναι ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή των Κρητικών.

Ο ΟΦΗ πήρε μία μεγάλη νίκη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Ηράκλειο και τερμάτισαν στην 6η θέση που οδηγεί στα playoffs του πρωταθλήματος. Πλέον, περιμένουν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων για το -5 του ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να ξέρουν πού θα αγωνιστούν και με τη... βούλα.

Οι Κρητικοί κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία παρουσίασαν την καλύτερή τους επιθετική εμφάνιση και μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος όσον αφορά στα προσδοκώμενα γκολ. Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ είχε 2.61 xGoals απέναντι στον Απόλλωνα, κορυφαία επίδοση για τη φετινή σεζόν και μάλιστα με διαφορά (χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι). Το αμέσως επόμενο καλύτερό του ματς ήταν με αντίπαλο τη Λαμία στην 20η αγωνιστική με 1.62 xGoals.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως τα 2.61xG της Κυριακής είναι και η τέταρτη καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος χωρίς πάλι να υπολογίζουμε τα πέναλτι. Οι Κρητικοί πήραν μπροστά στο δεύτερο μέρος, όπου πέτυχαν και τα δύο τους γκολ. Στο δεύτερο 45λεπτο είχαν 1.96 προσδοκώμενα γκολ. Μονάχα ο Άρης στο ματς με τον Παναιτωλικό στην 7η αγωνιστική είχε περισσότερο xGoals στο δεύτερο μέρος (2.02).

Με Μεγιάδο ηγέτη στη μεσαία γραμμή

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο μετά την απουσία του στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, επέστρεψε στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Ο Αργεντινός μέσος ήταν το σημείο αναφοράς των Κρητικών στη μεσαία γραμμή. Όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα της Opta, ο μέσος όρος των ενεργειών του ήταν στο κέντρο του γηπέδου. Μάλιστα, κατάφερε να συνεργαστεί παραπάνω από τέσσερις φορές με εννέα από τους δέκα βασικούς συμπαίκτες του. Με όλους δηλαδή, πλην του Ντουρμισάι (17).

Ο Μεγιάδο ήταν πρώτος στο παιχνίδι στις πάσες στο μισό του αντίπαλο με 34 και δεύτερος στις μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 16, δύο λιγότερες από τον κορυφαίο Νέιρα (18). Συνολικά, ο Αργεντινός μέσος ολοκλήρωσε 57 πάσες και ήταν τρίτος πίσω από Σελίμοβιτς (68), Βούρο (65), με ποσοστό επιτυχίας 89.1%, έχοντας μόλις επτά αποτυχημένες πάσες. Ο Μεγιάδο επίσης μοίρασε και δύο key passes, δηλαδή μεταβιβάσεις που οδήγησαν σε ευκαιρία. Τέλος, ο Αργεντινός είχε 70 ενέργειες με την μπάλα (4ος στο ματς).

Γι' ακόμη μία φορά ο Μεγιάδο έκανε εξαιρετική δουλειά και στον ανασταλτικό τομέα. Ο Αργεντινός είχε οκτώ ανακτήσεις κατοχής και βρέθηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία μονάχα πίσω από τον τερματοφύλακα Επασί (12). Αν δεν υπολογίσουμε τον Καμερουνέζο γκολκίπερ των Κρητικών, ο Μεγιάδο είναι ο κορυφαίος του ΟΦΗ στις ανακτήσεις κατοχής με 6.44 ανά 90λεπτο.

Ο ΟΦΗ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα και πλέον περιμένει να δει αν θα βρίσκεται στα playoffs της Super League Interwetten. Στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας έκανε ό,τι έπρεπε, είχε μία από τις καλύτερες επιθετικές του εμφανίσεις, με τον Μεγιάδο κλειδί στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία των Κρητικών.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ