STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Δίκαιο τρίποντο και εκτόξευση στα playoffs μέσω της 6ης θέσης

Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Απόλλωνα για την Super League | 6 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Απόλλωνα για την Super League | 6 Μαρτίου 2022 INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και πήρε το εισιτήριο για τα playoffs μέσω της 6ης θέσης, εκμεταλλευόμενος τα αποτελέσματα του Αστέρα στο ΟΑΚΑ και του ΠΑΣ στο Πανθεσσαλικό.

Τα playoffs της φετινής Super League Interwetten θα έχουν (και) κρητική γεύση. Ο ΟΦΗ έκανε απόλυτα το καθήκον του επικρατώντας 2-0 του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης, χάρη στην αρκετά καλή εμφάνισή του στο δεύτερο 45ο λεπτό και το γεγονός αυτό τον έφερε στην πολυπόθητη 6η θέση, αφού προσπέρασε τις δύο ομάδες που ήταν μπροστά του πριν την τελευταία στροφή.

Τον Αστέρα που γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-2) και τον ΠΑΣ Γιάννινα που κόλλησε στο στείρο 0-0 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τους οπαδούς τους στο φινάλε του αγώνα για την είσοδο του ΟΦΗ στην πρώτη εξάδα.

Κλείδωσε στα αποδυτήρια τον κακό εαυτό του 45λεπτου

Το διάστημα που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και έφερε ουσιαστικά το τρίποντο για τους Κρητικούς ήταν από το 46' μέχρι το 75', με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να εμφανίζεται βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο μέρος, τους παίκτες της να καταφέρνουν να περνούν πιο εύκολα τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και τα γκολ να μην αργούν να έρθουν.

Στο 59' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καθαρή ευκαιρία σε όλο το ματς, με το σουτ του Φελίπε να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Κότσαρη, για να έρθει στο 1-0 πέντε λεπτά αργότερα σε φάση διαρκείας. Σέντρα από τα αριστερά, ο Ντουρμισάι πήρε την κεφαλιά, οι παίκτες του Απόλλωνα απέτυχαν να διώξουν, ο Μεγιάδο έκανε την προβολή και ο Βούρος έβαλε το πόδι του από το ύψος της μικρής περιοχής, για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό ανέβασε τους παίκτες του Νιόπλια και έριξε την ψυχολογία εκείνων του Τεννέ, με το 2-0 να έρχεται φυσιολογικά από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι. Ο Ντε Γκουζμάν έβγαλε μπαλιά τρυπα στο 71' και ο Φελίπε βγήκε απέναντι στον Κότσαρη, για να νικηθεί στο μεταξύ τους τετ α τετ αλλά να πάρει το ριμπάουντ και με ψύχραιμο πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία να γράψει το 2-0.

Από εκεί και πέρα, όλα είχαν κριθεί, με τους φιλοξενούμενους να πετούν ουσιαστικά λευκή πετσέτα και τους γηπεδούχους να κρατούν με χαρακτηριστική ευκολία το προβάδισμα των δύο γκολ, που τους έστειλε -σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα σε ΟΑΚΑ και Βόλο- στα playoffs.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το πρώτο 45λεπτο είχε καλό ρυθμό, ελάχιστες διακοπές και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, όμως τα στοιχεία αυτά δεν ήταν αρκετά για να το κάνουν ελκυστικό αφού έλειπαν από αυτό οι καθαρές ευκαιρίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΟΦΗ είχε μόλις 5 τελικές και ο Απόλλωνας 3 ενώ από τις οκτώ συνολικά τελικές προσπάθειες, μόνο μία βρήκε στόχο (από πλευράς γηπεδούχων). Τα 0,65 xgoals της ομάδας του Νιόπλια έναντι των 0,11 εκείνης του Τεννέ είναι νούμερα που αποτύπωσαν ανάγλυφα αυτό το διάστημα, με αρκετές προσπάθειες να γίνονται αλλά οι περισσότερες να μένουν ημιτελείς.

Οι Κρητικοί κράτησαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και απείλησαν περισσότερο, όμως το γεγονός πως είχαν μόλις μία καλή στιγμή ουσιαστικά, με το σουτ του Ντε Γκουζμάν στο 33' (από γύρισμα του Λάμπρου) που έφυγε κόρνερ (βρήκε στο πόδι του Σλίβκα) δικαιολόγησε απόλυτα το 0-0 μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ