ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο SPORT24: "Ήμασταν απόλυτα κυρίαρχοι, αλλά εγώ μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα"

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο SPORT24: "Ήμασταν απόλυτα κυρίαρχοι, αλλά εγώ μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και στάθηκε στην απόλυτη κυριαρχία των πράσινων στο ματς, έκανε λόγο για εξαιρετικό ποδόσφαιρο από το οποίο προήλθε και το γκολ του τριφυλλιού ενώ στάθηκε και στον στόχο της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Κυριακή (17/4) τον "αιώνιο" αντίπαλο του παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης καλύτερα από τον Ολυμπιακό και έχοντας αρκετούς μεγάλους και μικρούς πρωταγωνιστές. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε το τριφύλλι να φτάσει στο τρίποντο.

Πρώτος και καλύτερος ο Αϊτόρ που ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης, ο Παλάσιος που βγήκε κατάκοπος στο 90', ο Πέρεθ που δεν έχασε μάχη, ο Βέλεθ που ήταν ογκόλιθος, ο Κώτσιρας που πρόσθεσε ένα ακόμη καλό ματς στο ενεργητικό του, ο Μπρινιόλι που βοήθησε τους πράσινους να βγάλουν σωστά τη μπάλα από την εστία, ο Αλεξανδρόπουλος που όσο λίγο και αν έπαιξε έβγαλε απίστευτο πάθος και ο Γκατσίνοβιτς που ήταν ο παίκτης που έπαιξε ανάμεσα στις γραμμές και είχε την ασίστ στο γκολ του Παναθηναϊκού.

Ένα τέρμα βέβαια στο οποίο θα πρέπει να τονίσουμε πως οκτώ πράσινοι άλλαξαν τη μπάλα, έκαναν δεκατέσσερις πάσες χωρίς να παρέμβει κανείς αντίπαλος με τελικό αποδέκτη τον Σέρβο μέσο ο οποίος γύρισε στον Ισπανό που σκόραρε με το δεξί.

Αυτή ήταν η τρίτη ασίστ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στα δέκα παιχνίδια που έχει δώσει με τον Παναθηναϊκό, η δεύτερη προς τον Ισπανό φορ και μετά το τέλος της αναμέτρησης ο διεθνής Σέρβος μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής στάθηκε στη σημασία της νίκης για τον Παναθηναϊκό, στο εξαιρετικό παιχνίδι που έκανε το τριφύλλι, στην ασίστ που έβγαλε αν και όπως είπε ο ίδιος δεν είχε καλή απόδοση.

Επίσης τόνισε πως η ομάδα του είναι σε σωστό δρόμο αναφορικά με το μεγάλο στόχο της εξόδου στην Ευρώπη ενώ μίλησε τόσο για τον φίλο του... Νεμάνια Νέντοβιτς αλλά και την Άιντραχτ, την πρώην ομάδα του, τη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα και την παρουσία 30.000 οπαδών της στη Βαρκελώνη και το Καμπ Νου.

Το απολαμβάνω να παίζω εδώ με αυτούς τους συμπαίκτες και την ομάδα

Αρχικά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την προσπάθεια των πράσινων στη διάρκεια των 90λεπτων ο Γκατσίνοβιτς θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην πίεση των "ερυθρολεύκων":

"Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο, είχαμε ένα καλό παιχνίδι σε όλο το 90λεπτο, ιδίως στο πρώτο μέρος όπου ήμασταν κυρίαρχοι. Είναι καλή ομάδα, στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μας βάλει δύσκολα αλλά ήμασταν συνολικά καλύτεροι και θεωρώ πως αξίζαμε τη νίκη που πήραμε και τους τρεις βαθμούς που ήταν αρκετά σημαντικοί".

Το τριφύλλι βρήκε ένα πανέμορφο γκολ με τον ίδιο να είναι ο έτερος πρωταγωνιστής πλην του σκόρερ, μια φάση η οποία βγήκε από το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα. Με τον Σέρβο να τονίζει: "Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα του αγώνα. Το απολαμβάνω να παίζω εδώ με αυτούς τους συμπαίκτες και την ομάδα, αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο, το δείξαμε και σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό, έναν εξαιρετικό αντίπαλο, μια μεγάλη ομάδα. Αλλά αξίζαμε τη νίκη".

Παρά το τρίποντο και τη νίκη στο ντέρμπι ο Γκατσίνοβιτς δεν ήταν ικανοποιημένος με την προσωπική του απόδοση κάτι που φανερώνει πως θέλει να βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα του Παναθηναϊκου: "Δεν είμαι τόσο χαρούμενος με την απόδοση μου για να είμαι ειλικρινής. Για μένα το στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ασίστ που έχουν σημασία. Μπορεί εγώ να έδωσα την ασίστ στον Αϊτόρ αλλά δεν είμαι χαρούμενος με την εμφάνιση μου αλλά στα ντέρμπι σημασία έχει να παίρνεις τα ματς".

Ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα να βγει στην Ευρώπη

Οι πράσινοι βρίσκονται σε καλό δρόμο αναφορικά με την έξοδο στην Ευρώπη σύμφωνα με τον διεθνή Σέρβο μέσο ο οποίος για αυτό ήρθε στον Παναθηναϊκό: "Αυτός είναι ο στόχος μας. Εγώ ήρθα εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να βγει στην Ευρώπη στο τέλος της σεζόν και είμαστε σε καλό δρόμο αυτή τη στιγμή και θεωρώ πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Ο Γκατσίνοβιτς ήρθε στον Παναθηναϊκό από τη Γερμανία και τη Χόφενχαιμ. Βέβαια πριν πάει στη νέα του ομάδα έπαιζε στην Άιντραχτ η οποία τόσο η ίδια όσο και οι οπαδοί της έγιναν αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα τόσο για τη νίκη τους επί της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League όσο και για την παρουσία 30.000 φίλων της στο Καμπ Νου.

Οι καλύτεροι φίλαθλοι στη Γερμανία είναι αυτοί της Άιντραχτ

Ο Σέρβος μέσος του τριφυλλιού τους έχει ζήσει για τα καλά και του ζητήσαμε την άποψη του με τον Μιγιάτ να σημειώνει: "Έτσι είναι οι οπαδοί της Άιντραχτ. Για μένα είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι στη Γερμανία. Τρέφω ιδιαίτερα συναισθήματα για το κλαμπ. Έπαιξα εκεί πέντε χρόνια. Είχα κάποιες καλές στιγμές με το κλαμπ εκεί και αγαπώ το κλαμπ, όλοι το γνωρίζουν στη Γερμανία αυτό. Είμαι χαρούμενος για αυτούς και ελπίζω να τα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το τέλος και να κατακτήσουν το Europa League".

Με τη λήξη της αναμέτρησης και της νίκης στο ντέρμπι ο Γκατσίνοβιτς έκανε ριπόστ ένα στόρι που ανέβασε ο Νέντοβιτς και όπως αποκάλυψε ο Σέρβος μέσος είχε κανονίσει ώστε ο "Νέντο" να βρεθεί στο γήπεδο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε:

"Είναι επίσης Σέρβος, έχουμε βρεθεί εδώ. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και χαίρομαι που παίζουμε για τον σύλλογο και αγωνίζεται στο ψηλότερο επίπεδο. Ήθελε να έρθει στο ματς, είχαμε κανονίσει τα εισιτήρια αλλά εν τέλει είχε και ο ίδιος αγώνα με την ομάδα του και δεν τα κατάφερε επειδή ήταν στο Λαύριο. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος".

Δείτε την Game Night για τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και Άρης - ΠΑΟΚ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ