ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μακέντα επιστρέφει και παίρνει και φανέλα βασικού κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο Φεντερίκο Μακέντα
Ο Φεντερίκο Μακέντα EUROKINISSI SPORTS

Ο Φεντερίκο Μακέντα άφησε πίσω του το πρόβλημα στον αστράγαλο που τον ταλαιπώρησε για μήνες κι επιστρέφει στο αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού, παίρνοντας θέση μπροστά απ’ τον Καρλίτος στο κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ είναι η αλήθεια, τους τελευταίους πέντε μήνες και κάτι ο Φεντερίκο Μακέντα, με όλο αυτό το πρόβλημα στον αστράγαλο που τον πήγε πολύ πίσω και δεν του επέτρεπε να αποδώσει ούτε στο 30% με 40% αυτά που μπορεί και ήταν σε θέση να προσφέρει, όπως έκανε στην πρώτη του τριετία στον Παναθηναϊκό.

Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από ένα μικρό κοκαλάκι που εξείχε στον αστράγαλό του -και σε αρκετές περιπτώσεις του προκαλούσε αφόρητους πόνους- κι άρχισε να μεγιστοποιείται απ’ την καλοκαιρινή προετοιμασία, όπου υπήρχαν μέρες που ο "Κίκο" δεν μπορούσε καλά-καλά να πατήσει το πόδι του.

Η ουσία είναι πως ο Ιταλός επιθετικός, δείχνει να κερδίζει πλέον τη "μάχη" (και χωρίς να χρειαστεί να κάνει χειρουργική επέμβαση), αφήνοντας πίσω του το συγκεκριμένο "θέμα" που κουβαλούσε από τα τελευταία ματς των περσινών playoffs.

Η ειδική θεραπεία με ενέσεις στον "λαβωμένο" αστράγαλό του και το ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων απέδωσαν καρπούς, ο 30χρονος κυνηγός προπονείται πλέον εδώ κι αρκετές μέρες σε φουλ ένταση κι όχι μόνο αναμένεται να επιστρέψει σε δράση στο κυριακάτικο (07/11, 19:30) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αλλά διεκδικεί ξανά τη θέση του στο αγωνιστικό πλάνο του "τριφυλλιού".

Ο "Κίκο" είναι πια καλά και φαίνεται κι απ’ τη διάθεσή του στις προπονήσεις όπου δείχνει τρομερή διάθεση, έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό του.

Δεν ήθελε βιαστικά βήματα

Θα μπορούσε δε να είναι στην αποστολή ακόμη και στον αγώνα της περασμένης Κυριακής (31/10) με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκρινε μαζί με το ιατρικό τιμ, πως δεν έπρεπε να γίνουν βιαστικά βήματα. Κι ας του έλειψε πάρα πολύ του Σέρβου τεχνικού μία έξτρα ποιοτική επιλογή απ' τον πάγκο στην "πράσινη" επίθεση κι ένας game changer, στο ματς με τους Κρητικούς, όπου ο Παναθηναϊκός υπέφερε μεσοεπιθετικά.

Ο Ιταλός πήρε ρυθμό στο προπονητικό φιλικό με τη Β’ ομάδα που έγινε στο "Γ. Καλαφάτης" το απόγευμα της Δευτέρας (01/11), έδειξε ότι "πατάει" καλά κι εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα είναι "παρών" στο προσκλητήριο της επόμενης "πράσινης" αποστολής για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι της 3ης Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όταν μπήκε αλλαγή στα τελευταία 26 λεπτά.

Τούτη τη φορά όμως όχι ως έξτρα επιλογή από τον πάγκο, όπως έγινε στις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές του απ’ την 2η έως την 5η αγωνιστική (76 λεπτά παρουσίας στο σύνολο), αλλά ως βασικός, μπροστά απ’ τον Καρλίτος, ο οποίος (εκτός της κλάση, την εμπειρία και τη δεδομένη ποιότητα του Μακέντα), έχει σαφέστατα μεγάλη ανάγκη την οξυδέρκεια και την ικανότητα του Ιταλού στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο στο επιθετικό τρίτο. Ειδικά τώρα, όπου η προσοχή όλων των αντιπάλων του Παναθηναϊκού έχει πέσει (αποκλειστικά) πάνω στον Ισπανό πρώτο σκόρερ της Super League, μετά την καταπληκτική εκκίνησή του στη σεζόν...

Η κατάλληλη "επιστροφή", στο κατάλληλο timing... Εκεί όπου ακριβώς χρειαζόταν να προσθέσει ο Παναθηναϊκός κάτι το "διαφορετικό" στη μεσοεπιθετική γραμμή του και να ξαναβάλει το στοιχείο του "απρόβλεπτου" στο παιχνίδι του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ