THE SPORTS ECONOMIST

Ο Λυκογιάννης μένει εξωτερικό

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης
Ο Μπάμπης Λυκογιάννης EUROKINISSI SPORTS

Κόντρα στα αβάσιμα σενάρια τα οποία καθημερινά και εναλλάξ θέλουν τον Μπάμπη Λυκογιάννη να βρίσκεται στο στόχαστρο διάφορων ελληνικών ομάδων, ο 28χρονος αριστερός μπακ φεύγοντας από την Κάλιαρι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός συνόρων.

Είναι 28. Αγωνίζεται εδώ και 4,5 χρόνια στο καμπιονάτο. Από Πρωτοχρονιά είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμεί. Είναι αριστερός μπακ. Πακέτο δελεαστικό. Προφανώς και τον καθιστά τον Μπάμπη Λυκογιάννη πολύφερνο. Αναμενόμενα απολύτως εμπλέκεται σε λογιών λογιών σεναριολογία. Τέτοια που ακόμη και η αίσθηση πως κάποιοι από τους εν Ελλάδι "μεγάλους" ενδεχομένως κινηθούν για αριστερό μπακ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, τον ενέπλεξε σε αδιάληπτη τις τελευταίες ημέρες φημολογία επαναπατρισμού.

Με διαφορετικούς προορισμούς σχεδόν ανά ημέρα. Πότε για τον Ολυμπιακό, πότε για την ΑΕΚ, ακόμη ακόμη και για τον Παναθηναϊκό. Τον Παναθηναϊκό που για παράδειγμα δεν έχει συμφωνήσει στις αξιώσεις μισού εκατομμυρίου του Χουάνκαρ για να επεκτείνει το δικό του συμβόλαιο και που θα μπει σε ανταγωνισμό διπλάσιων προσφορών, τον Παναθηναϊκό που οι αποδοχές όλων των ακραίων του αμυντικών, ανεξαρτήτως άκρου, δεν φτάνουν καν τις τρέχουσες του "Λύκο" στην Κάλιαρι.

Κρατούμενο πρώτο. Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους του διεθνή άσου να επιστρέψει στην Ελλάδα. Θεωρεί πως τώρα, με το συμβόλαιο του στους Σαρδηνούς να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και έχοντας εδώ και καιρό ενημερώσει τον σύλλογό του πως δεν θα το ανανεώσει, προσφέρεται η ιδανική ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει περαιτέρω την ως τώρα σταδιοδρομία του. Και αυτό βάσει και της ζήτησης που υπάρχει είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να το κάνει εκτός ελληνικών συνόρων.

Κρατούμενο δεύτερο. Δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενόχληση προς τη μεριά του από κανέναν ελληνικό σύλλογο. Προφανώς γιατί άπαντες είναι ενήμεροι για τις προθέσεις του, αλλά και ρεαλιστικότερα, απλώς βάσει οικονομικών δεδομένων γιατί το κασέ του Λυκογιάννη, αλλά και οι εκτιμώμενες από εδώ και πέρα προσφορές που θα έχει, δεν προσεγγίζεται ως μπάτζετ για αριστερό μπακ από καμία ελληνική ομάδα.

Κρατούμενο τρίτο και τελευταίο. Εχοντας την πολυτέλεια του χρόνου και των εναλλακτικών, δεν βιάζεται για την επιλογή του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Είναι πάγιο το ενδιαφέρον τουρκικών ομάδων, οι οποίες συνήθως παρουσιάζονται τελευταία στο κατόπι του (νωπές άλλωστε οι προ διμήνου συζητήσεις με την Φενερμπαχτσέ, χωρίς πλέον τα "καναρίνια" να είναι και τα μόνα που έχουν διερευνήσει προθέσεις), λογική και υπαρκτή η προοπτική της παραμονής στην Ιταλία (Σαμπντόρια, Τορίνο), όχι όμως και η μόνη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα, δεν είναι μεταξύ αυτών.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ