FOOTBALL ANALYSIS

Ο Λουτσέσκου το έκανε ξανά στον Αλμέιδα: Η φωτιά της Τούμπας έκαψε το σενάριο της ΑΕΚ

Ο Λουτσέσκου το έκανε ξανά στον Αλμέιδα: Η φωτιά της Τούμπας έκαψε το σενάριο της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με ανατροπή στην ανατροπή της ΑΕΚ και ο Θέμης Καίσαρης αναλύει πώς ο Λουτσέσκου το έκανε ξανά στον Αλμέιδα.

Όπως είπε κι ο Λουτσέσκου μετά τη λήξη, ήταν χωρίς υπερβολή το καλύτερο ματς της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με ανατροπή στην ανατροπή της ΑΕΚ και τελικά τη νίκησε στο φινάλε, με το γκολ του Μπάμπα στο 90'.

Μια τεράστια νίκη, που έβαλε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό γερά στο κόλπο του τίτλου, μια νίκη που στέρησε από την Ένωση το δικαίωμα σε προώρους πανηγυρισμούς για το 2ο σερί πρωτάθλημα.

Διότι όταν ο Βίντα κόλλησε το πρόσωπό του στην κάμερα για να πανηγυρίσει, δεν υπήρξε θεατής του αγώνα που να μην είπε "τέλος, το πήρε η ΑΕΚ και φέτος".

Η ΑΕΚ έδειξε γιατί είναι πρώτη

Η Ένωση βρέθηκε να χάνει νωρίς 1-0 και αντέδρασε με τρόπο αξιοθαύμαστο. Δεν είναι μόνο ότι ισοφάρισε άμεσα, αλλά κυρίως το γεγονός πως αγωνίστηκε με φοβερή αυτοπεποίθηση, ως το πραγματικό αφεντικό του πρωταθλήματος.

Το γκολ του Πινέδα ήταν ένα προσωπικό σόλο, από έναν παίκτη που δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι ο κορυφαίος ξένος της λίγκας.

Όμως συνολικά η ΑΕΚ είχε εντυπωσιακή αντίδραση: κατά διαστήματα η μόνη απάντηση που είχε ο ΠΑΟΚ στο καρέ των Ελίασον, Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο ήταν οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Κοτάρσκι στις εκτελέσεις τους.

Η ομάδα του Αλμέιδα έδειξε και στην Τούμπα γιατί είναι πρώτη στη βαθμολογία, γιατί σάρωσε με 3-0 τον 2ο Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική.

Κι όταν ήρθε στο 75' άλλο ένα γκολ από στημένη φάση (Νο24 για την ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα), η ιστορία ήταν ήδη έτοιμη. "Διπλό τίτλου για την ΑΕΚ στην Τούμπα, η Ένωση αγκαλιάζει το τρόπαιο, με δύο σερί φοβερές εμφανίσεις απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ".

Έκαψε το σενάριο

Ο ΠΑΟΚ είχε διαφορετική άποψη. Ο ΠΑΟΚ πήρε το σενάριο στα χέρια του, το διάβασε, είπε "καλά τα λέτε, δίκιο έχετε, αλλά δεν συμφωνώ" και το έκαψε.

Η ομάδα του Λουτσέσκου το έκανε ξανά όπως το έκανε και στην έδρα της ΑΕΚ. Αντέδρασε όταν όλοι την είχαν για τελειωμένη.

Μόνο ο ΠΑΟΚ πατάει τόσο στην περιοχή της ΑΕΚ

Διότι ο ΠΑΟΚ κάνει φέτος στην ΑΕΚ κάτι που δεν της κάνει άλλη ομάδα: πατάει στην περιοχή της. Η Ένωση είναι η ομάδα που δέχεται τις λιγότερες ενέργειες στην περιοχή της, μόλις 12.7 ανά αγώνα.

Υπάρχει όμως μία ομάδα που δεν τη φοβάται, που μπορεί να κάνει 20+ ενέργειες στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει φέτος τρεις φορές.

Το έκανε στον αγώνα του πρωταθλήματος στην Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ είχε 22 ενέργειες στην περιοχή της ΑΕΚ και στο τέλος ήρθε το 1-1.

Το έκανε στην OPAP Arena στα playoffs, οταν ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 34(!) ενέργειες στην περιοχή της ΑΕΚ, στο τέλος έκανε 2-2 το 2-0 και μας ανάγκασε να γράψουμε ότι "ο Λουτσέσκου έδωσε στον Αλμέιδα να δοκιμάσει από το ίδιο του το δηλητήριο".

Ήξερε ότι μπορεί να το κάνει

Το έκανε ξανά χθες στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο καναβάτσο με το γκολ του Βίντα, αλλά αρνήθηκε να μείνει εκεί. Πάλεψε για να επιστρέψει, γνωρίζοντας δύο πράγματα: ότι το έχει κάνει ξανά απέναντι σ'αυτήν την ομάδα και ότι η ΑΕΚ δεν νιώθει καλά στην περιοχή της.

Δεν το ξέρει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού η Ένωση, έχει φανεί σε πάμπολλες περιπτώσεις φέτος. Ο Κάλενς έπαθε Σαριέγκι, η μπάλα έμεινε ζωντανή, ο Σαμάτα πάλεψε στον αέρα και ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε δεύτερη φορά στο ίδιο ματς σαν σπουδαίος κυνηγός.

Κι όμως. Αυτή τη φορά η ισοφάριση δεν ήταν αρκετή όπως ήταν τις δύο προηγούμενες φορές. Η Τούμπα το ένιωθε ότι μπορεί και κάτι ακόμα, το ένιωθαν και οι παίκτες του Λουτσέσκου, αλλά και αυτοί του Αλμέιδα. Φάνηκε ξανά, στην αντίδραση του Αθανασιάδη σε μια απλή σέντρα, που χάρισε κόρνερ στον ΠΑΟΚ.

Ο Σάστρε την βρήκε γεμάτα εκτός περιοχής και ο Μπάμπα έκανε την τέλεια επαφή. Η μπάλα ίσα που βρήκε εσωτερικά στο αριστερό πόδι του μπακ του ΠΑΟΚ για να αλλάξει πορεία όσο χρειαζόταν για να νικήσει τον Αθανασιάδη που έμεινε να ζητάει οφσάιντ που δεν υπάρχουν.

Αντίδραση, χαρακτήρας

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια τεράστια νίκη, διότι για μία ακόμη φορά μέσα στη σεζόν αντέδρασε όταν έμοιαζε νικημένος. Αντέδρασε στο 1-2, αντέδρασε μετά το 1-1 στη Λαμία, αντέδρασε όπως έκανε μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Άρη.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα καταλήξει ο φετινός ΠΑΟΚ. Έχει τρια ντέρμπι ακόμη, μπορεί να το πάρει, μπορεί και να καταλήξει 4ος. Το σίγουρο είναι ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να είναι υπερήφανος.

Διότι έφτιαξε μια ομάδα που είναι ταυτόχρονα και μηχανή επιθετικού ποδοσφαίρου και ένα σκληρό σύνολο που αρνείται να παραδοθεί.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ