ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Ο Κόστα Άλεκσιτς βρυχάται ξανά και στον Πανσερραϊκό τρίβουν τα χέρια τους

Ο Κόστα Άλεκσιτς
Ο Κόστα Άλεκσιτς INTIME SPORTS

Ο Κόστα Άλεκσιτς επέστρεψε στα γκολ και το SPORT24 καταπιάνεται με τον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος αποτελεί, δίχως αμφιβολία, έναν από τους πιο value for money επιθετικό του πρωταθλήματος.

Ο Πανσερραϊκός αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, καθώς έμεινε άνετα στην κατηγορία και στοχεύει πλέον στην 7η θέση μέσω των playouts. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία παρουσίασε όμορφο θέαμα χωρίς σκοπιμότητες και επιβεβαίωσε πως υπάρχει κι άλλος τρόπος για τις -θεωρητικά- μικρότερες ομάδες να διατηρηθούν στην πρώτη κατηγορία και να ξεχωρίσουν με τα κατορθώματά τους.

Παράλληλα, η ομάδα των Σερρών ανέδειξε αρκετούς νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ μας "σύστησε" και άλλους που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν στη Super League 2, καταφέρνοντας, μάλιστα, να τους ανεβάσει και επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κόστα Άλεκσιτς.

Ο 26χρονος Σέρβος φορ τα "έσπασε" την περσινή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία με τη φανέλα του Ηρακλή, όπου είχε 19 γκολ και έξι ασίστ σε 26 συμμετοχές, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσουν τα "λιοντάρια" ως ελεύθερο το καλοκαίρι.

Ο χαρισματικός φορ έδειξε εξ αρχής τα διαπιστευτήριά του, αφού σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ απέναντι στην ΑΕΚ στην OPAP Arena, συμβάλλοντας τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να φύγει με την ισοπαλία (1-1) από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον δεύτερο γύρο, αυτή τη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι, όταν σόκαρε τον Άρη με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας την ισοπαλία (1-1) στην ομάδα του. Γενικότερα, όταν σκοράρει ο Άλεκσιτς, ο Πανσερραϊκός δεν φεύγει ηττημένος από το γήπεδο, αφού μετράει τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Το ενδιαφέρον του Ιανουαρίου και το "ξέσπασμα"

Η αλήθεια είναι πως η εξαιρετική εικόνα του 26χρονου φορ είχε ως αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και πιο συγκεκριμένα της Πάφου από την Κύπρο και μίας τουρκικής ομάδας, αλλά οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού προτίμησαν να τον κρατήσουν και να περιμένουν το καλοκαίρι.

Είναι δεδομένο, άλλωστε, πως θα υπάρξει νέος κύκλος ενδιαφέροντος. Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, ο Πανσερραϊκός θα ήθελε ένα ποσό τις τάξεις των 500.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει (όσο είναι δηλαδή το buy out), αλλά δεν αποκλείεται να συναινέσει και με λιγότερα, από την στιγμή που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

Το γκολ απέναντι στον Ατρόμητο προκάλεσε το... ξέσπασμά του, αφού είχε μείνει χωρίς γκολ για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συγχώρεσε στον εαυτό του. Ο Άλεκσιτς είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του και έχει μεγάλες βλέψεις για την καριέρα του.

Γι' αυτό το λόγο και μοχθεί καθημερινά, τόσο μέσω των προπονήσεων όσο και μέσω των αγώνων, προκειμένου να βρίσκεται πάντα στο επιθυμητό επίπεδο. Το καλοκαίρι είναι κοντά και ο Άλεκσιτς δεν αποκλείεται να κάνει νέο step up στην καριέρα του, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ