SERIE A

Ο Κασάνο "φρέναρε" την Ίντερ, νίκη για Ρόμα!

Ο Κασάνο "φρέναρε" την Ίντερ, νίκη για Ρόμα!
Κασάνο-Σαμπντόρια-Ίντερ

Η Ίντερ έμεινε στο 1-1 με τη Σαμπντόρια και η Ρόμα μείωσε στους εννέα πόντους τη διαφορά της από την κορυφή, καθώς επικράτησε με 1-0 της Φιορεντίνα στο "Ολίμπικο" (vid)!

Το σκορ της ημέρας σημειώθηκε αναμφίβολα στο "Φρίουλι", με την Τζένοα να επικρατεί με το εντυπωσιακό 5-3 της Ουντινέζε, χάρη σε χατ-τρικ του πρώτου σκόρερ της, Μάρκο Μποριέλο.
Σημαντικές νίκες στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή πέτυχαν Έμπολι και Κάλιαρι απέναντι σε Κατάνια και Λάτσιο αντίστοιχα, ενώ η Νάπολι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κάμπτοντας με 2-1 την αντίσταση της Λιβόρνο στο "Αρμάντο Πίκι".

Στο Μπέργκαμο, Αταλάντα και Σιένα αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 ενώ η αυλαία της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε το βράδυ, με τη Μίλαν να επικρατεί της Παλέρμο με 2-1 στο "Σαν Σίρο".

"Κόλλησε" στη Γένοβα, κράτησε το αήττητο...

Μετά την ήττα με 2-0 από τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" μεσοβδόμαδα, που καθιστά δύσκολο το έργο της για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ίντερ ήρθε ισόπαλη 1-1 στο "Λουίτζι Φεράρις" με τη Σαμπντόρια, με αποτέλεσμα η διαφορά της από τη δεύτερη Ρόμα να μειωθεί στους εννέα πόντους.

Όσον αφορά στους παίκτες που... έκλεψαν την παράσταση σε αυτό το ματς, αυτοί ήταν οι σκόρερ Κασάνο (έκτο του γκολ στη σεζόν) και Κρέσπο, καθώς και ο Βιεϊρά, ο οποίος αντέδρασε έντονα την ώρα της αντικατάστασής του από τον Μανίς στο 80'.

Παρά την απώλεια βαθμών, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να διατηρήσει το άηττητό της στο πρωτάθλημα (18 νίκες-6 ισοπαλίες), ενώ από την πλευρά της η Σαμπντόρια παραμένει χωρίς νίκη εντός έδρας απέναντι στους "νερατζούρι" από το 1999 (3 ισοπαλίες-2 ήττες από τότε).

Στο 65' το γήπεδο "πήρε φωτιά", με τον Σαμάρκο να τροφοδοτεί με κεφαλιά τον Κασάνο, και τον 25χρονο φορ να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά και με δυνατό ευθύβολο σουτ να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του ανήμπορου να αντιδράσει Σέζαρ.

Οι "μπλουτσερκιάτι" δεν έμελε όμως να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει φέτος να νικήσει την Ίντερ στο πρωτάθλήμα, με τους φιλοξενούμενους να "απαντούν" στο 77'.

Ο Στάνκοβιτς έκανε επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, ο Κρέσπο πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά-ψαράκι την έστειλε στην αριστερή γωνία του Καστελάτσι.

Ο Αργεντινός, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο (Ιμπραΐμοβιτς και Κρους έμειναν εκτός αποστολής για να ξεκουραστούν) πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, το οποίο ήρθε μάλιστα μία εβδομάδα μετά τα δημόσια παράπονά του για τον παραγκωνισμό του από το αρχικό σχήμα.

Πέρα από τα δύο τέρματα, το παιχνίδι σημαδεύτηκε και από την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Βιεϊρά την ώρα της αποχώρησής του στο 81', με τον Νούνο Μανίς να παίρνει τη θέση του.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον προπονητή του, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενώ φανέρα εκνευρισμένος κλώτσησε μερικά μπουκάλια με νερό που βρέθηκαν στο δρόμο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέστρεψε στο γήπεδο, όπου έζησε μεγάλες στιγμές φορώντας για 15 χρόνια τη φανέλα της Σαμπντόρια, με τον "Μάντσιο" να μην έχει χάσει ακόμα στο "Λουίτζι Φεράρις" από το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας (7 νίκες-4 ισοπαλίες).

Μείωσε η Ρόμα, ρέκορντμαν συμμετοχών ο Τότι
Οι φίλοι της Ρόμα είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν "διπλά" αυτό το απόγευμα της Κυριακής στο "Ολίμπικο".

Από τη μία η ομάδα τους επικράτησε με 1-0 της Φιορεντίνα χάρη στο γκολ του Σισίνιο και μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό (9 πόντους) τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Ίντερ, και από την άλλη ο αρχηγός Φραντσέσκο Τότι έφτασε τις 386 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας τον αριθμό-ρεκόρ που εδώ και 40 χρόνια κατείχε ο Τζακομίνο Λόζι, αμυντικός της Ρόμα από το 1954 έως το 1968.

Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τους "τζαλορόσι", οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί γκολ στο "Ολίμπικο" από τις αρχές Δεκέμβρη, ενώ στον αντίποδα η Φιορεντίνα συνέχισε την αρνητική της παράδοση που την θέλει να νικάει για τελευταία φορά στη συγκεκριμένη έδρα από τις 23 Φεβρουαρίου 1992 (3-1), συμπληρώνοντας από τότε 4 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που καθόρισε τον νικητή επιτεύχθηκε στο 54', όταν μετά από τη ντρίμπλα του Βούτσινιτς μέσα στην περιοχή και σουτ, η μπάλα έφτασε μετά από κόντρα στον Σισίνιο, ο οποίος με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Φρέι.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ θα απουσιάσει από το καθοριστικό ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης με την Ίντερ στο "Σαν Σίρο", καθώς αποβλήθηκε στο 93' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ αμφίβολος για την προσεχή αναμέτρηση με τη Λιβόρνο είναι ο φορ της Φιορεντίνα, Άντριαν Μούτου, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 43'.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του ματς, η εκτελεστικός διευθυντής των "Ρωμαίων", Ροζέλα Σένσι, διέψευσε τις φήμες που θέλουν την νυν διοίκηση να συζητάει το ενδεχόμενο πώλησης του συλλόγου, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσφορία της ότι αυτά τα σενάρια βλέπουν στο φως της δημοσιότητας, παραμονή σημαντικών αγώνων.

Τα υπόλοιπα ματς
Στο "Σαν Σίρο", η Μίλαν έκαμψε στις καθυστερήσεις την αντίσταση της Παλέρμο με 2-1 και έπιασε την Φιορεντίνα στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Οι "ροσονέρι" με γκολ του Φιλίπο Ιντζάγκι στο 90'+ πήραν πολύτιμη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9' με γκολ του Μαρκ Μπρεσιάνο, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 24' με τον Μάσιμο Αμπροσίνι. Έτσι, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπήκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη τετράδα του ιταλικού πρωταθλήματος!

Μετά το 3-2 του πρώτου γύρου στο "Μαράσι" η Τζένοα έκανε νταμπλ νικών στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στην Ουντινέζε, την οποία υπέταξε με το εντυπωσιακό 5-3 στο "Φρίουλι".

Μεγάλος πρωταγωνιστιστής για την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκαμπερίνι ήταν αναμφισβήτητα ο Μάρκο Μποριέλο, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα μέσα σε διάστημα 31 λεπτών), φτάνοντας τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα και ισοφαρίζοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Η Κάλιαρι εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως μετά το 1-0 επί της Λάτσιο στο "Σεντ'Ελία" μείωσε στους τέσσερις πόντους που την χωρίζει από τη γραμμή της σωτηρίας, γεγονός που της δίνει ελπίδες για να ξεφύγει από τον υποβιβασμό (έχει μόλις μία ήττα στα πέντε τελευταία ματς).

Οι "ροσομπλού" έμειναν στο 61' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φίνι με απευθείας κόκκινη κάρτα (για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μουντινγκάγι), πήραν όμως το πολυπόθητο "τρίποντο" με κεφαλιά του Μάτρι στο 88', με τον σκόρερ να έχει περάσει στο ματς στο 74' στη θέση του Λαριβέι.

Στο "Καστελάνι", η Έμπολι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι επικράτησε με 2-0 της Κατάνια, πετυχαίνοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και ξεφεύγοντας τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Στον αντίποδα, οι Σικελοί γνώρισαν την πέμπτη ήττα τους στα έξι τελευταία ματς, γεγονός που τους έχει φέρει μόλις έναν πόντο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 36' με το αστέρι της εθνικής Ελπίδων της Ιταλίας, Τζοβίνκο, ενώ στο 66' ο γκολκίπερ της ομάδας της Τοσκάνης κράτησε το 1-0 για την ομάδα του, όταν απέκρουσε το πέναλτι του Σπινέζι.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 78' από τον Μπουντέλ, ο οποίος με αριστερό σουτ-κεραυνό από τα 20 μέτρα νίκησε τον Πολίτο.

Μετά από την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Έμπολι την περασμένη αγωνιστική στο "Σαν Πάολο" και την πίεση που ασκήθηκε στον προπονητή Έντι Ρέζα, η Νάπολι έδειξε τα αντανακλαστικά της, παίρνοντας μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Λιβόρνο στο "Ορέστε Γκρανίλο".

Ο Καλάιο άνοιξε το σκορ στο 58' για τους "παρτενοπέι" με κεφαλιά, ο Ντιαμάντι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 79' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (πρώτο του γκολ στη Serie A), όμως ο Καλάιο μίλησε και πάλι στο τέλος (93'), με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπολιατσίνο.

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στο Μπέργκαμο ανάμεσα σε Αταλάντα και Σιένα, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου (κάθησε στον πάγκο, με τον Μάνινγκερ να φοράει τη φανέλα του βασικού) σκαρφάλωσε -έστω και οριακά- πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Αταλάντα συνέχισε την καθοδική της πορεία, μετρώντας μόλις μία νίκη στα δέκα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Μπερτότο και Λοκατέλι, όμως ο Φλοκάρι έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Ντελ Νέρι, χάρη σε δύο τέρματα που πέτυχε μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (42', 45').

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Τορίνο-Πάρμα 4-4 (11', 69' Στελόνε, 45' Νατάλι, 82' Ντι Μικέλε/ 29', 32' Γκασμπαρόνι, 42' Μορόνε, 43' Μπουντάν)

Ρετζίνα-Γιουβέντους 2-1 (32' Μπριέντζα, 93' (πεν.) Αμορούζο / 71' Ντελ Πιέρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Σιένα 2-2 (42', 45'+ Φλοκάρι/ 32' Μπερτότο, 40' Λοκατέλι)

Κάλιαρι-Λάτσιο 1-0 (88' Μάτρι)

Έμπολι-Κατάνια 2-0 (36' Τζοβίνκο, 78' Μπουντέλ)

Λιβόρνο-Νάπολι 1-2 (74' Ντιαμάντι / 58', 93' Καλάιο)

Ρόμα-Φιορεντίνα 1-0 (54' Σισίνιο)

Σαμπντόρια-Ίντερ 1-1 (65' Κασάνο / 76' Κρέσπο)

Ουντινέζε-Τζένοα 3-5 (28' (πεν.), 39' (πεν.) Ντι Νατάλε, 72' Φλόρο Φλόρες / 9' Λεόν, 43' Σκούλι, 54', 78' 85' Μποριέλο)

Μίλαν-Παλέρμο 2-1 (24' Αμπροσίνι, 90'+ Ιντζάγκι / 9' Μπρεσιάνο)

Δείτε το βίντεο με την αναμέτρηση Ρόμα-Φιορεντίνα (1-0):
































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ