SERIE A

Ήττα της Γιουβέντους, "κραυγές" για διαιτησία!

Ήττα της Γιουβέντους, "κραυγές" για διαιτησία!
Ρετζίνα-πανηγυρικό-γιουβέντους

Η Γιουβέντους έχασε με 2-1 από τη Ρετζίνα στο "Γκρανίλο" από αυστηρό εις βάρος της πέναλτι στο 93', με τους "μπιανκονέρι" να φωνάζουν ακόμη για άλλα δύο πέναλτι. Στο άλλο ματς της ημέρας, Τορίνο-Πάρμα 4-4 (vds)!

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι "πλήρωσε" σε αυτό το ματς τις αρκετές σοβαρές ελλείψεις που είχε, με τους Μπουφόν, Τρεζεγκέ, Ιακουίντα και Ζεμπινά να είναι τραυματίες, καθώς και τις αποφάσεις του διαιτητή Ντονταρίνι, ο οποίος καταλόγισε αυστηρότατο εις βάρος της πέναλτι στο 93' ενώ αρνήθηκε να δείξει την άσπρη βούλα σε δύο (τουλάχιστον) περιπτώσεις που φωνάζουν για πέναλτι οι "μπιανκονέρι".
Το σκορ για την ομάδα του Ρέντσο Ουλιβιέρι άνοιξε στο 32' ο Μπριένσα, όταν έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των Τορινέζων μετά από πάσα του Μπρούνο Τσιρίλο (είχε προηγηθεί κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Μοχάμεντ Σισόκο) και με χαμηλό πλασέ νίκησε τον Μπελάρντι.

Λίγο αργότερα ο Πάβελ Νέντβεντ ζήτησε το πρώτο πέναλτι για τη Γιουβέντους όταν φάνηκε να πέφτει στο έδαφος από αντικανονονικό μαρκάρισμα του Βαλντές.

Στο δεύτερο μέρος, η Γιουβέντους ανέβασε την απόδοσή της, και αφού είδε τον διαιτητή να της αρνείται δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά σε ανατροπή του Σισόκο από τον Βαλντές, έφτασε στην ισοφάριση στο 71', με τον "συνήθη ύποπτο", Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους επιχείρησε δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον γκολκίπερ της Ρετζίνα, Καμπανιόλο, να κάνει κακό υπολογισμό, τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και να καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει το 1-1.

Αυτό ήταν το 11ο τέρμα του Ντελ Πιέρο στο φετινό Καμπιονάτο, με την "σημαία" της Γιουβέντους να βρίσκει μάλιστα το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, καθώς ήταν αυτός που είχε χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 επί της Ρόμα, στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής.

Το σκορ αυτό όμως δεν έμελε να είναι το τελικό, με τη Ρετζίνα να παίρνει τη νίκη στο τελευταίο λεπτό, χάρη σε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι (το πρώτο υπέρ της στο πρωτάθλημα) που καταλογίστηκε σε μία -μάλλον- απλή επαφή μέσα στην περιοχή του Σισόκο με τον Αμορούζο.

Η εσχάτη των ποινών χρειάστηκε να εκτελεστεί μετά από αρκετά λεπτά, όταν και τελείωσαν οι έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Γιουβέντους, με τον παλιό άσο των "μπιανκονέρι", Νικόλα Αμορούζο, να στέλνει τον Μπελάρντι στην άλλη γωνία για να κάνει το 2-1 και να χαρίσει το πολυπόθητο "τρίποντο" στην ομάδα του, η οποία προέρχονταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο Καμπιονάτο.

Η ένταση μάλιστα κορυφώθηκε εξαιτίας της απόφασης του διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη, πριν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος χρόνος των καθυστερήσεων, με τον Ζανέτι να αποβάλλεται για τις έντονες διαμαρτυρίες του.

Να σημειωθεί ότι η Ρετζίνα έφτασε τις τρεις εντός έδρας νίκες της στη Serie A απέναντι στη Γιουβέντους (οι "μπιανκονέρι" έχουν φύγει τέσσερις φορές νικητές από το "Γκρανίλο'), με τον Μοχάμεντ Σισόκο να πραγματοποιεί σε αυτή την αναμέτρηση το ντεμπούτο του με τη φανέλα της "βέκια σινιόρα".

Αγγλικό σκορ στο Τορίνο...

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 24ης αγωνιστικής, Τορίνο και Πάρμα αναδείχτηκαν ισόπαλες 4-4 στο "Ολίμπικο", σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του φετινού Καμπιονάτο.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το "τρίποντο", που θα συνιστούσε ταυτόχρονα την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία τους στο φετινό Καμπιονάτο, όμως παρότι προηγήθηκαν με τρία τέρματα διαφορά λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, τελικά επέστρεψαν στη βάση τους με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Παρήγορο για τους "παρμέντσι" το γεγονός ότι πέτυχαν τέσσερα τέρματα, όταν σε όλα τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια τους είχαν πετύχει μόλις έξι.

Στον αντίποδα, η Τορίνο πηγαίνει για... ρεκόρ ισοπαλιών σε μία σεζόν στη Serie A, καθώς αυτή ήταν η 14η ισοπαλία για την ομάδα του Βάλτερ Νοβελίνο στις πρώτες 24 αγωνιστικές (έχει ακόμα 4 νίκες και 6 ήττες).

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Στελόνε στο 11', όμως χάρη σε ένα τρελό 14λεπτο όπου κατάφερε να σκοράρει 4 (!) φορές, η Πάρμα έφερε τα πάνω κάτω, φέρνοντας το δείκτη του σκορ στο επίπεδο του 1-4.

Παρά το... σοκ της παραβίασης της εστίας τους τέσσερις φορές (τα δύο τελευταία μάλιστα τέρματα επιτεύχθηκαν με χρονική διαφορά ενός λεπτού), οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με δύο τέρματα ντεσαβαντάζ, χάρη στο τέρμα του Νατάλι στο 45'.

Στο 69' ο Στελόνε αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με το οποίο έκανε το 3-4, ενώ ο Ντι Μικέλε ολοκλήρωσε το απίστευτο comeback για την "γκρανάτα", διαμορφώνοντας το τελικό 4-4 οκτώ λεπτά πριν το τέλος.

Μάλιστα, η Τορίνο θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, καθώς στο τελευταίο λεπτό ο Βέντολα (είχε περάσει αλλαγή στο 80' στη θέση του Ροζίνα), έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπούτσι, μετά τη σέντρα του Κομότο.

Δείτε τα οκτώ γκολ από το ματς Ρετζίνα-Γιουβέντους:



Δείτε τα οκτώ γκολ από το ματς Τορίνο-Πάρμα:












































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ