ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Θέλει ξένους διαιτητές η "βέκια σινιόρα"!

Θέλει ξένους διαιτητές η "βέκια σινιόρα"!
Νέντβεντ-Γιουβέντους

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους υποστήριξε ότι η χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών στο Καμπιονάτο είναι η λύση για να σταματήσουν οι αδικίες εις βάρος ομάδων

Η ήττα από τη Ρετζίνα στην Καλαβρία με 2-1 το βράδυ του Σαββάτου αποτέλεσε την "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", με τους Τορινέζους να θεωρούν τους ευατούς τους κατάφορα αδικημένους, καθώς καταλογίστηκε αυστηρότατο εις βάρος τους πέναλτι στο 93', ενώ είδαν τον διαιτητή να αρνείται να σφυρίξει δύο φορές -τουλάχιστον- υπέρ τους την εσχάτη των ποινών.
"Δεν ήταν μόνο οι φάσεις των πέναλτι, αλλά η γενική συμπεριφορά του διαιτητή που μας πείραξε", τόνισε λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς ο Κλαούντιο Ρανιέρι, και συμπλήρωσε:

"Οι μεγάλες φάσεις είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι και κλείσαμε τη Ρετζίνα στο μισό γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως χάσαμε και καλύτερα να ξεχάσουμε αυτό το ματς, με τον τρόπο που ήρθε η ήττα.

Οι διαιτητές κάνουν λάθη. Εάν οι παίκτες μας κάνουν λάθη, μιλάω μαζί τους και προσπαθούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα. Ελπίζω ότι το ίδιο θα κάνει ο Πιερλούτζι Κολίνα με τους διαιτητές".




"Οι ξένοι διαιτητές ίσως είναι η λύση"
Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Τζοβάνι Κόμπολι Γκίλι, ο οποίος απαίτησε την αντικατάσταση των ανεπαρκών διαιτητών, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειστεί να επιστρατευτούν ξένοι διαιτητές.

"Είναι το ίδιο πράγμα που συνέβη και με τη Νάπολι", τόνισε ο πρόεδρος των "μπιανκονέρι", φέρνοντας στο μυαλό του ένα παλαιότερο φετινό ματς όπου είχαν καταλογιστεί δύο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ των "παρτενοπέι" ώστε το 1-1 να μετατραπεί σε 3-1 και συνέχισε:

"Η Γιούβε δεν είναι αυτή που θα κρίνει τους διαιτητές, όμως η ομοσπονδία θα πρέπει να κάνει αυτοκριτική και να πάρει μέτρα. Είναι ανθρώπινο να γίνονται λάθη, όχι όμως επανειλημμένα.

Η Γιουβέντους κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο και άξιζε τους τρεις πόντους. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για την απόδοση των παικτών ή του προπονητή. Κατά τη γνώμη μου, ο διαιτητής δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Δεν θέλω να πιστεύω στην κακή μοίρα, όμως η προσέγγιση και η κρίση του διαιτητή ήταν περισσότερο υπέρ της μίας ομάδας. Ήταν κάτι πολύ προφανές.

Επιβάλλεται να γίνει κάτι για να βελτιωθεί η αμεροληψία των διαιτητών, καθώς ήταν ξεκάθαρο για όποιον παρακολούθησε το ματς τί έγινε.








Νομίζω ότι ο αρχιδιαιτητής θα πρέπει να παρέχει στους διαιτητές τεχνολογικές διευκολύνσεις που χρειάζονται απεγνωσμένα, αν και η φάση με το πέναλτι του Σισόκο ήταν σε απόσταση ενός μέτρου από τον διαιτητή, οπότε το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν να χρησιμοποιήσει τα μάτια του".

"Κάποιοι αδικούνται λιγότερο από κάποιους άλλους..."
Αναφορικά με την άποψη του Ρανιέρι ότι η Γιουβέντους είναι το "εύκολο θύμα" μετά το σκάνδαλο calciopoli, ο Γκίλι εξέφρασε μία κάπως διαφορετική άποψη.

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σχέδιο κατά της Γιουβέντους, διαφορετικά δεν θα ήμουν εδώ για να κάνω αυτή τη δουλειά. Απλά η ποιότητα των διαιτητών είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που έπρεπε να είναι.

Δεν ήθελα ποτέ ξένους διαιτητές, όμως ίσως να είναι η λύση σε αυτό το σημείο που φτάσαμε. Δεν είναι μόνο η Γιούβε, αλλά πολλές οι ομάδες που έχουν τιμωρηθεί από λανθασμένες αποφάσεις.

Φυσικά, κάποιες ομάδες έχουν αδικηθεί λιγότερο από κάποιες άλλες",



κατέληξε ο πρόεδρος των Τορινέζων, αφήνοντας έτσι αιχμές για την Ίντερ, η οποία προπορεύεται στη βαθμολογία της Serie A.














TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ