ΙΤΑΛΙΑ

Ο γκολκίπερ που έγινε... μπασκετμπολίστας!

Ο γκολκίπερ που έγινε... μπασκετμπολίστας!
Τούρτσι-Ιταλία

Μετά από μία καριέρα ως τερματοφύλακα στη Serie A με τις φανέλες των Ουντινέζε και Σαμπντόρια, ο 37χρονος Λουίτζι Τούρτσι συνεχίζει στην ενεργό δράση ως... μπασκετμπολίστας!

Αντίπαλοί του πλέον δεν είναι οι Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους αλλά οι άσημες Κόρμονς, Εντέρα, Βιλέζε και Μόσα, με την τοπική Γκράντο, με την Γκράντο να έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα, μετρώντας πέντε νίκες στις πρώτες έξι αγωνιστικές.
"Μου ζήτησαν να παίξω και δέχτηκα, καθώς δεν ήθελα να σταματήσω τον αθλητισμό. Μαζί τους προπονούμαι μία φορά την εβδομάδα, ενώ το Σαββατοκύριακο υπάρχουν οι αγώνες. Μένω στο παρκέ κατά μέσο όρο 20 λεπτά", τόνισε με δηλώσεις του ο 37χρονος πρώην γκολκίπερ, ο οποίος αποκάλυψε και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

"Ο ρόλος μου; Ο μοναδικός που μπορώ να καλύψω, όντας ο πιο ψηλός στην ομάδα (είναι 1.90μ), αυτός του πίβοτ. Επειδή είμαι καινούριος στον χώρο αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες, όμως κάτω από το καλάθι τα καταφέρνω.

Μέχρι τώρα το ρεκόρ μου είναι 4 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 1 μπλοκ σε έναν αγώνα".





Όσο για την αγάπη του για το μπάσκετ, αυτή γεννήθηκε την εποχή της θητείας του στην Ουντινέζε, όπου είχε για προπονητή τον Αλμπέρτο Τζακερόνι.

"Εμείς οι τερματοφύλακες προπονούμασταν στο γυμναστήριο παίζοντας μπάσκετ. Θυμάμαι τις κόντρες μου με τον Ντε Σάνκτις και τον Τζάμπα, τον γυμναστή, ο οποίος πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως μπασκετμπολίστας.

Δυστυχώς ούτε στη Σαμπντόρια, ούτε στην Τσεζένα, μπόρεσα να συνεχίσω, καθώς δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες υποδομές".



Ο Τούρτσι φοράει τη φανέλα με το Νο 12, το νούμερο που αντιστοιχεί συνήθως στον αναπληρωματικό γκολκίπερ, με τον ίδιο πάντως να υποστηρίζει ότι δεν επέλεξε ο ίδιος το νούμερο.

"Δεν ήταν μία ρομαντική επιλογή, το αντίθετο. Στο νούμερό μου δεν υπήρχε άλλη φανέλα".








TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ