ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "γεμάτος" πλέον Παναθηναϊκός ψάχνει μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ που θα τον φέρει στην ευρώ-τετράδα

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος και ο Αϊτόρ πανηγυρίζουν το 2-0 επί του Άρη στο ματς της Λεωφόρου
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος και ο Αϊτόρ πανηγυρίζουν το 2-0 επί του Άρη στο ματς της Λεωφόρου INTIME

Με γεμάτο το "οπλοστάσιό" του και δύο εβδομάδες ηρεμίας και συγκέντρωσης στην προετοιμασία του, ο Παναθηναϊκός αναζητά απόψε (19:00, COSMOTESPORTS 1HD, Live SPORT24), την πρώτη νίκη του στη σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ για να ξαναβρεί το ευρωπαϊκό μονοπάτι του

Έμοιαζε σχεδόν... ονειρεμένο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το τελευταίο break των Εθνικών Ομάδων κι αυτές οι δύο εβδομάδες απ’ το τελευταίο ματς του "τριφυλλιού" στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Εκεί όπου αν κι... αποψιλωμένος από επιλογές -12 απουσίες γαρ, ελέω τραυματισμών, αλλά και της επιδημίας βαριάς γρίπης που "χτύπησε" το "Γ. Καλαφάτης"- ο Παναθηναϊκός έφυγε με το 0-0 σε ένα ματς που ήταν συνολικά καλύτερος απ’ τον Άρη και παρέμεινε σε απόσταση... βολής απ’ την πρώτη τετράδα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες, μέχρι το αποψινό (3/4, 19:00, COSMOTESPORTS 1HD και Live SPORT24), κομβικής σημασίας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για την 3η αγωνιστική των playoffs, ο Σέρβος τεχνικός είχε την πολυτέλεια να δουλέψει με ηρεμία, συγκέντρωση και κυρίως με (σχεδόν) όλο το δυναμικό του, πλην των Φεντερίκο Μακέντα, Ραμόν Λούντκβιστ που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επιστροφής μετά τις επεμβάσεις τους και των διεθνών Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και Φώτη Ιωαννίδη, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στα μέσα της εβδομάδας.

Ο Φραν Βέλεθ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον προσαγωγό και θα επανέλθει έπειτα από περίπου 4 εβδομάδες (τελευταία συμμετοχή του στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι), οι παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν απ’ τη γρίπη είναι πλέον σε καλή κατάσταση και με σερί φουλ προπονήσεων στα πόδια τους κι ο Ιωαννίδης πήρε 90 λεπτά συμμετοχής στα δύο ματς της Ελπίδων, αφήνοντας πίσω του το πρόβλημα στη γάμπα.

Σχεδόν ιδανικές οι συνθήκες προετοιμασίας για τον Παναθηναϊκό, που θα πάει πολύ πιο "γεμάτος" σε επιλογές στο αποψινό παιχνίδι με το "δικέφαλο του Βορρά", επιχειρώντας να κάνει απέναντί του, όλα όσα δεν... έκανε στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Στη Λεωφόρο, έχασε στην αρχή τη μάχη του κέντρου και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ηττήθηκε με περισσή... αφέλεια σε ένα ματς που είχε ισορροπήσει απόλυτα μετά το 60’. Στην Τούμπα πήρε το προβάδισμα, αλλά οι κομβικές απουσίες του στον άξονα (τιμωρημένος Βιγιαφάνιες, τραυματίας ο Μαουρίσιο, ανέτοιμος στο ντεμπούτο του με τρεις προπονήσεις στα πόδια ο Γκατσίνοβιτς), τον "πρόδωσαν" στο δεύτερο ημίχρονο.

Επαναφέρει το 4-2-3-1 ο Γιοβάνοβιτς

Απόψε όμως, ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδο με την καλύτερη δυνατή σύνθεση και με σαφώς περισσότερες επιλογές στον πάγκο του, για να διεκδικήσει την πρώτη νίκη του (έπειτα απ’ τα δύο πρώτα "Χ") στη διαδικασία των playoffs και να ξαναπατήσει -υπό προϋποθέσεις- ακόμη και στην τετράδα.

Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζεται –μετά το... αναγκαστικό 3-4-3 του "Βικελίδης"- να επαναφέρει το 4-2-3-1, έχοντας ένα δίλημμα: Τον παίκτη που θα παίξει πιο ψηλά απ’ το δίδυμο των Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλου και πιο κοντά στον επιθετικό κορυφής (Ιωαννίδη).

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αντί του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο του... αιφνιδιασμού. Με ταυτόχρονη παρουσία και των δύο, αν και η συγκεκριμένη version μπορεί να κοστίσει στο κομμάτι της συνολικής ισορροπίας, καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να "αφαιρεθεί" απ’ τον άξονα ο Αλεξανδρόπουλος, τα τρεξίματά του και η κάθετη κίνησή του.

Στα "φτερά" της επίθεσης, αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά οι δύο πιο φορμαρισμένοι και σταθεροί παίκτες του "τριφυλλιού" μέσα στο 2022, ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, με τον Ιωαννίδη να έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της επίθεσης αντί του Καρλίτος.

Φραν και Μπαρτ μαζί μετά από 5 εβδομάδες

Στην άμυνα ο Βέλεθ επιστρέφει αντί του Σάρλια, συνθέτοντας ξανά με το Μπαρτ Σένκεφελντ -μετά από ένα πέντε εβδομάδες- το δίδυμο των στόπερ με το οποίο πορεύτηκε ο Παναθηναϊκός σχεδόν σε όλο το β’ γύρο, ενώ στα άκρα της άμυνας ο Κώτσιρας δείχνει πλέον ικανός για να ξαναβρεί τη θέση του βασικού αντί του Σάντσες, με τον Χουάνκαρ να επιστρέφει αριστερά, μετά την ίωση που τον έθεσε off απ’ το ματς με τον Άρη. Τέλος, κάτω απ’ τα γκολπόστ θα καθίσει για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Την 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού, που ανακοίνωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την προπόνηση του Σαββάτου (2/4) συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Εκτός έμειναν οι Μακέντα, Λούντκβιστ, Αγιούμπ, Σιδεράς, Βαγιαννίδης.

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ