STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 0-0: Ψυχωμένο και όρθιο στο Βικελίδης το "τριφύλλι" παρά τις απουσίες

Οι Σούντγκρεν - Καρλίτος σε φάση από το παιχνίδι Άρης - Παναθηναϊκός | 20 Μαρτίου 2022
Οι Σούντγκρεν - Καρλίτος σε φάση από το παιχνίδι Άρης - Παναθηναϊκός | 20 Μαρτίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός που πήγε με πολλές και σημαντικές απουσίες στο "Κλεάνθης Βικελίδης" απέσπασε ισοπαλία από τον Άρη (0-0) και έφυγε με έναν σημαντικό βαθμό που τον κρατάει κοντά στους "κιτρινόμαυρους" στη μάχη για την τέταρτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός αν και "λαβωμένος" λόγω των πολλών απουσιών που είχε πριν την αναμέτρηση έφυγε "αλώβητος" από το Κλεάνθης Βικελίδης και απέσπασε έναν σημαντικό βαθμό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και την αναμέτρηση με τον Άρη που έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Ένας βαθμός που είναι κάτι περισσότερο για το "τριφύλλι" που έπρεπε να αφήσει πίσω του και τις απουσίες του, να παίξει με μια ενδεκάδα που δεν είχε αγωνιστεί ξανά μαζί και να πάρει ένα σημαντικό πόντο στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και ενός Ευρωπαϊκού εισιτήριου.

Οι πράσινοι έπαιξαν "ψυχωμένα", έδωσαν αρκετές μάχες και κατάφεραν να αφήσουν τον Άρη μακριά από την εστία του Μπρινιόλι και για πρώτη φορά με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του να τον αφήσουν στο μηδέν ενώ προσπάθησαν και είχαν τις ευκαιρίες για να βάλουν ένα γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν.

Με σύνθεση ανάγκης ο Παναθηναϊκός, καμία αλλαγή ο Άρης

Στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης λόγω των απουσιών που είχε όλη την εβδομάδα και με ένα σχήμα που δεν είχε παίξει ξανά μαζί. Ο Γιοβάνοβιτς μάλιστα επέλεξε να παρατάξει το τριφύλλι με τριάδα στην άμυνα και να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Μπρινιόλι και Πούγγουρα. Η ενδεκάδα αποτελούνταν από τους Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Σάρλια,Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Χερμάν Μπούργος που προετοίμασε την ομάδα του χωρίς προβλήματα παράταξε μια ενδεκάδα που δεν είχε καμία αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό μια εβδομάδα νωρίτερα. Σε αυτή βρέθηκαν οι Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε, Εντιαγέ, Γκάμα, Καμαρά.

Έκλεισε τους διαδρόμους, χτύπησε στις αντεπιθέσεις

Στόχος φυσικά του Παναθηναϊκού ο οποίος λόγω των απουσιών έπρεπε να παίξει ένα διαφορετικό τρόπο ήταν να "κλείσει" τους διαδρόμους προς την εστία του Μπρινιόλι και την ίδια στιγμή να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση με την ταχύτητα των Παλάσιος και Αϊτόρ.

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την υπεροχή στην αναμέτρηση και μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας. Χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ακόμα και τις φορές που πάτησε στην περιοχή του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να κάνει τελική προς την εστία του Μπρινιόλι.

Αντίθετα το "τριφύλλι" είχε τις στιγμές του και την καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Πούγγουρας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουέστα είπε όχι στο 27' της αναμέτρησης με σωτήρια επέμβαση.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Άρη να μην έχει τελική προς την εστία του Παναθηναϊκού ενώ οι πράσινοι είχαν τρεις τελικές στην εστία.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Από μια καλή στιγμή η κάθε ομάδα

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να δίνει έμφαση στην άμυνα του και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις του, την ώρα που ο Άρης συνέχισε να έχει την υπεροχή της μπάλας.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τελική προς την εστία και μάλιστα μια εξαιρετική φάση με τον Μπρινιόλι να αποκρούει σωτήρια και να κρατάει το μηδέν. Ήταν το 48' του αγώνα όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Εντιαγέ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Μπρινιόλι με το ένα χέρι να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στην επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Σάντσες. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Αργεντινού μπακ μετά από κόντρα, ο Σάντσες επιχείρησε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Το παιχνίδι "έσβησε" μετά από εκείνο το σημείο με ελάχιστες φάσεις και από τις δύο ομάδες και χωρίς καμία εξ αυτών να έχει κατεύθυνση προς την εσία του Μπρινιόλι ή του Κουέστα. Αντίθετα μέχρι το σφύριγμα της λήξης είχαμε αρκετές κίτρινες κάρτες, αρκετά μαρκαρίσμα και αψιμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη λήξη του αγώνα και το τελικό 0-0 να αφήσει ικανοποιημένο τον Παναθηναϊκό που κράτησε σε απόσταση βολής τη διαφορά από τον Άρη και πήρε έναν βαθμό σε ένα ματς όπου "νίκησε" και τις απουσίες του.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playoffs και των playouts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ