ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "εκτελεστής" Ντάρκο στον Ολυμπιακό!

Ο "εκτελεστής" Ντάρκο στον Ολυμπιακό!
κοβασεβιτς

"Πάω σε μεγάλη ομάδα", δηλώνει o Ντάρκο Κοβάτσεβιτς. Ανακοινώθηκε ο Παρασκευάς Άντζας

Ο 34χρονος (18/11/1973) ποδοσφαιριστής ήρθε σε συμφωνία με τον τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση. Ο Κοβάτσεβιτς αποτελεί επιλογή του Ίβιτς, που στάζει κυριολεκτικά μέλι για την κλάση του συμπατριώτη του και ήταν ο άνθρωπος που χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση.
Η ηλικία του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς ίσως να... ξενίζει πολλούς, όμως πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιθετικό περιοχής, ο οποίος είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής, ενώ διαθέτει δυνατό σουτ και χρησιμοποιεί τόσο το δεξί όσο και το αριστερό πόδι του. Είναι ένας δεινός "εκτελεστής", ένας "μπομπέρ", χρήσιμος για κάθε ομάδα.

Σίγουρα, δεν προέρχεται από καλή σεζόν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (3 γκολ σε 33 παιχνίδια στην Primera Division), όμως δεν πρέπει να λησμονήσουμε πως η ισπανική ομάδα φέτος είχε τραγική παρουσία και υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, για πρώτη φορά ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια. Από το "ναυάγιο", δεν κατάφερε να διασωθεί ο Ντάρκο, όμως η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη.

Κάτι τελευταίο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο... Ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει πολλά χρήματα μέχρι στιγμής στο μετεγγραφικό παζάρι (για Νούνιες και Γκαλέτι) και είναι λογικό να κοιτάξει μία προσιτή λύση οικονομικά προκειμένου να συμπληρώσει την επιθετική του γραμμή για τη νέα αγωνιστική περίοδο κι ενώ απομένουν ακόμα τρεις (τουλάχιστον) μετεγγραφές ξένων ποδοσφαιριστών. Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πρόκειται για έναν στράικερ αξίας, που συνδυάζει κλάση και εμπειρία, ενώ δεν χρειάζεται να πληρωθεί κάποια ομάδα παρά μόνο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

"Πάω σε μεγάλη ομάδα"
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Marca", ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό, λέγοντας: " Τις επόμενες ώρες θα ταξιδέψω στην Ελλάδα για να υπογράψω στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο και πηγαίνω σε ένα σπουδαίο σύλλογο που θα αγωνιστεί στο Champions League, αλλά είμαι και λυπημένος που αποχωρώ από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μετά από τόσα χρόνια στη Ρεάλ, η αλήθεια είναι ότι θα ήλπιζα να φύγω με καλύτερο τρόπο, αλλά είμαι λυπημένος για τον υποβιβασμό και ότι κανείς δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου".

Αναφορικά με την νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του, εξάλλου, είπε: " Το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο και επιστρέφω στο Champions League. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά, όπως για παράδειγμα με τον Γκαλέτι και πάμε για να κάνουμε μία σπουδαία χρονιά".

Το who is who...
Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1973, στο Κόβιν της Σερβίας. Έχει ύψος 1.89 και βάρος 83 κιλά. Έχει αγωνιστεί κατά σειρά στις Πρόλετερ Ζρένιανιν, Ερυθρό Αστέρα, Σέφιλντ Γουένστντεϊ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γιουβέντους, Λάτσιο, ενώ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια αγωνιζόταν στο "Ανοέτα" (στο δεύτερο πέρασμά του από το σύλλογο της Βασκονίας).

Αποτελεί θρύλο της Ρεάλ Σοσιεδάδ, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις επιδόσεις του στην ιστορική ομάδα της Βασκονίας. Άλλωστε, το όνομά του προστέθηκε το 2007 στο "Hall Of Fame" του ισπανικού συλλόγου, που αναγνώρισε την τεράστια προσφορά του στη Σοσιεδάδ, στην οποία σημείωσε 92 γκολ σε 261 συμμετοχές. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της ισπανικής ομάδας, οι οποίοι τον αποκάλεσαν ως τον "Σέρβο Ρονάλντο"!

Συνολικά, σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, μετράει 181 τέρματα στο ενεργητικό του σε 429 συμμετοχές! Έχει εμπειρία από τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Σέρβος έχει αγωνιστεί στην Primera Division, το Campionato και την Premier League. Τα γεγονότα αυτά μιλάνε από μόνα τους... Με την Εθνική ομάδα της Σερβίας αγωνίστηκε 57 φορές, πετυχαίνοντας 20 τέρματα, ενώ έδωσε το "παρών" στο Μουντιάλ της Γαλλίας (1998), όπως και στο Euro 2004 της Πορτογαλίας.

Ανακοίνωσε Άντζα
Ανήμερα της πρώτης συγκέντρωσης του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, η ΠΑΕ ολοκλήρωσε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου.

Ο Παρασκευάς Άντζας είναι πλέον και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πειραιώτες αναφέρει:

" Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού Παρασκευά Αντζα, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας".

Βοηθός του Λεμονή ο Βερμιούλεν
Ο Χέρμαν Βερμιούλεν θα είναι ο νέος βοηθός του Τάκη Λεμονή στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού. Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο στο διοικητικό οργανόγραμμα των πρωταθλητών, υπήρξε και συνέχεια στο προπονητικό τιμ.

Ο Βερμιούλεν ήρθε στην χώρα μας και στον Ολυμπιακό στην περίοδο που προπονητής ήταν ο Τροντ Σόλιντ και μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, θέση την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει ο Σάββας Κωφίδης.

Ελεύθερος ο Βάλλας
Οι εκκαθαρίσεις στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού συνεχίζονται και από την Τετάρτη (4/7), παρελθόν αποτελεί ο Σπύρος Βάλλας, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στην Λάρισα. Ο κεντρικός αμυντικός, συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ίλια Ιβιτς και αποφάσισαν να λύσουν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: " Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ίλια Ίβιτς συναντήθηκε σήμερα (4/7) με τον ποδοσφαιριστή Σπύρο Βάλλα με τον οποίο λύθηκε, κοινή συναινέσει, το συμβόλαιο που υπήρχε. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εύχεται στον Σπύρο Βάλλα κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του".

Δείτε τον Σέρβο "εκτελεστή" σε ένα απολαυστικό βίντεο διάρκειας δέκα λεπτών...



H έως τώρα καριέρα του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς:

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές Γκολ
1992/93 Πρόλετερ Ζρένιανιν 22 15
1993/94 Πρόλετερ Ζρένιανιν 29 22
1994/95 Ερυθρός Αστέρας 31 24
1995/96 (α) Ερυθρός Αστέρας 16 13
1995/96 (β) Σέφιλντ Γουένστντεϊ 16 4
1996/97 Ρεάλ Σοσιεδάδ 35 8
1997/98 Ρεάλ Σοσιεδάδ 33 17
1998/99 Ρεάλ Σοσιεδάδ 30 16
1999/2000 Γιουβέντους 26 6
2000/2001 Γιουβέντους 21 5
2001/2002 (α) Λάτσιο 7 0
2001/2002 (β) Ρεάλ Σοσιεδάδ 19 8
2002/2003 Ρεάλ Σοσιεδάδ 36 20
2003/2004 Ρεάλ Σοσιεδάδ 36 8
2004/2005 Ρεάλ Σοσιεδάδ 30 8
2005/2006 Ρεάλ Σοσιεδάδ 9 4
2006/2007 Ρεάλ Σοσιεδάδ 33 3











































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ