EURO 2020

Ο αρχηγός της Φινλανδίας, Τιμ Σπαρβ, στο SPORT24 για Έρικσεν: "Δεν απολαύσαμε τη νίκη, κοιμηθήκαμε άσχημα"

Ο αρχηγός της Φινλανδίας, Τιμ Σπαρβ, σε φάση από το ματς με την Δανία για το Euro 2020 | 12 Ιουνίου 2021
Ο αρχηγός της Φινλανδίας, Τιμ Σπαρβ, σε φάση από το ματς με την Δανία για το Euro 2020 | 12 Ιουνίου 2021 2021 STUART FRANKLIN/ASSOCIATED PRESS

Ο αρχηγός της Φινλανδίας και πρώην παίκτης της ΑΕΛ, Τιμ Σπαρβ, μίλησε στο SPORT24 για την τρομακτική κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στην αναμέτρηση με τη Δανία, ένα περιστατικό που όπως ήταν φυσικό επισκίασε το παιχνίδι.

Το απόγευμα του Σαββάτου (12/6) ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας, Τιμ Σπαρβ, ετοιμαζόταν για το σπουδαιότερο παιχνίδι στη ζωή του. Ο 34χρονος μέσος θα οδηγούσε την ομάδα της πατρίδας του στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ιστορίας της στην πρεμιέρα της στο Euro 2020, για μία πρεμιέρα που ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ είχε μιλήσει στο SPORT24.

Ένα παιχνίδι που τελικά τράβηξε πάνω του τα βλέμματα όλου του πλανήτη με τα όσα συνέβησαν με τον Κρίστιαν Έρικσεν και την κατάρρευση του εντός αγωνιστικού χώρου στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τα όσα έγιναν την επόμενη μιάμιση ώρα εντός και εκτός γηπέδου, από τη στάση των Δανών και δη του Σίμον Κίαερ στο πλευρό του συμπαίκτη τους, τον κόσμο που φώναζε ρυθμικά το όνομα του Έρικσεν αλλά και το σοκ που ένιωσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Ο Έρικσεν κατάρρευσε στο Δανία - Φινλανδία για το Euro 2020
Ο Έρικσεν κατάρρευσε στο Δανία - Φινλανδία για το Euro 2020 © 2021 STUART FRANKLIN/ASSOCIATED PRESS

Το ματς που διεκόπη αλλά εν τέλει συνεχίστηκε έπειτα από λίγες ώρες και τη στάση των Φινλανδών ποδοσφαιριστών που χειροκρότησαν τους αντίπαλους τους λίγο πριν την έναρξη ξανά της αναμέτρησης. Και φυσικά το γκολ της Φινλανδίας και την πρώτη νίκη τους σε μεγάλη διοργάνωση η οποία δεν πανηγυρίστηκε όπως θα ήθελαν οι Φινλανδοί.

Για όλα αυτά ο Τιμ Σπαρβ μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24. Με επίκεντρο της δήλωσης του την ανησυχία του ίδιου και των συμπαικτών του για την κατάσταση του Έρικσεν και φυσικά την ανακούφιση του που όλα δείχνουν να έχουν πάει καλά.

Το ποδόσφαιρο είναι τόσο ασήμαντο, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο

"Ήταν μια πολύ συναισθηματική μέρα για εμάς. Το ποδόσφαιρο είναι τόσο ασήμαντο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το κύριο μέλημά μας ήταν πάντα η υγεία του Έρικσεν και είμαστε τόσο χαρούμενοι που είναι ζωντανός και καλά. Δυστυχώς περιμέναμε τα χειρότερα όταν μπορούσαμε να δούμε τι συνέβαινε αλλά ευτυχώς κάναμε λάθος. Ελπίζουμε ότι θα έχει μια πλήρη ανάρρωση".

Και συνέχισε λέγοντας: ταν μια πολύ παράξενη μέρα. Το πρώτο μας παιχνίδι σε Euro και κερδίσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να το απολαύσουμε όσο συνήθως. Τόσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Νομίζω ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να επεξεργαστούμε τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το απόγευμα".

Οι παίκτες της Φινλανδίας στην επανέναρξη της αναμέτρησης με τη Δανία έπειτα απ' το περιστατικό με την Κρίστιαν Έρικσεν.
Οι παίκτες της Φινλανδίας στην επανέναρξη της αναμέτρησης με τη Δανία © 2021 FRIEDEMANN VOGEL/ASSOCIATED PRESS


Ο αρχηγός των Φινλανδών εντυπωσιάστηκε από τη στάση που κράτησαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων στο Πάρκεν και ιδίως το γεγονός ότι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Έρικσεν: "Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων και πως φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Έρικσεν".

Δεν ξέχασε βέβαια να αποθεώσει και ο ίδιος το ιατρικό προσωπικό που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Δανό μέσο: "Φυσικά το ιατρικό προσωπικό και όλοι οι εμπλεκόμενοι αξίζουν επίσης την αναγνώριση όλων μας για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της εξαιρετικής και δύσκολης κατάστασης".

Κοιμηθήκαμε άσχημα, αλλά ξυπνήσαμε χαρούμενοι

Εν κατακλείδι ο Σπαρβ αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που είχε ο ίδιος όταν αργά το βράδυ έπεσε για ύπνο και σκεφτόταν συνέχεια τα όσα είχαν συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα:

"Είμαστε κουρασμένοι απ' όσα συνέβησαν που μας επηρέασαν και ψυχολογικά. Κοιμηθήκαμε πολύ άσχημα αλλά ξυπνήσαμε χαρούμενοι που ακούσαμε ότι η κατάσταση του Έρικσεν είναι σταθερή. Και φυσικά ελπίζουμε και ευχόμαστε να παραμείνει έτσι".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ