ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντέρμπι αλά 24

Το αφιέρωμα του SPORT 24 έχει αναμνήσεις, αριθμούς και τους 24 παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (19.00, ΝΕΤ)

1. Η παρουσία του Ριβάλντο: Η αγωνιστική κατάσταση του Βραζιλιάνου μπορεί να κρίνει ακόμη και την εξέλιξη του ντέρμπι, όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν. Ο "Ρίμπο" έδωσε αγώνα για να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό θα φανεί στην πράξη.
2. Η ερυθρόλευκη παράδοση: Ο Ολυμπιακός έχει να ηττηθεί στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό από τη σεζόν 1995-96, όταν οι πράσινοι είχαν επικράτησει με 2-1 και γκολ των Μπορέλι και Καπουράνη. Το γκολ του Ολυμπιακού είχε πετύχει ο Βασίλης Καραπιάλης. Από τότε, η ομάδα του Πειραιά μετράει 6 νίκες και 4 ισοπαλίες.

3. Το κίνητρο: Σαφώς και μεγαλύτερο έχει ο Παναθηναϊκός, που θέλει να ξεπεράσει τη σκόπελο του ντέρμπι και στη συνέχεια να βάλει πλώρη για την επιστροφή του στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα μειώσει και τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, που αν μη τι άλλο θα ταρακουνηθεί με μια εντός έδρας ήττα από τον "αιώνιο".

4. Το μαρκάρισμα του Νίνη: Σε περίπτωση που ο "αυγωμένος" πιτσιρικάς πάει θέση βασικού στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύση με την ταχύτητα και τη φαντασία του Νίνη από τη δεξία πτέρυγα. Άλλωστε, ο πιο περιζήτητος ποδοσφαιριστής από τα ΜΜΕ των ημερών έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ, ότι δεν φοβάται τα δύσκολα.

5. Ο κόσμος του Ολυμπιακού: Ήδη στην ανοιχτή προπόνηση της Πέμπτης, οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι φώναξαν ότι... πεινάνε ακόμη. Δεν τους είναι αρκετή η διαφορά των έντεκα βαθμών και θέλουν ακόμη πιο θριαμβευτική κατάκτηση πρωταθλήματος.

6. Η βελτιωμένη εικόνα του Παναθηναϊκού: Αν και στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη, το γκολ δεν ήρθε ποτέ, οι πράσινοι έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι έχουν βρει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία ανάπτυξης, η οποία τους έδωσε και την άνετη νίκη επί του Ηρακλή την προηγούμενη αγωνιστική.

7. Η παράδοση του Λεμονή: Είναι προπονητής των ντέρμπι. Ζει για αυτά, δουλεύει για αυτά. Σε πέντε παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού ο Έλληνας τεχνικός έχει 2 νίκες και 3 ισοπαλίες και βάσει αυτής της παράδοσης, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ανησυχεί. Το πολύ-πολύ να διατηρηθεί η διαφορά στους έντεκα βαθμούς.

8. Το άγχος: Ποιοι θα έχουν περισσότερο; Οι ερυθρόλευκοι που αν χάσουν, θα δημιουργήσουν παράπονα και μουρμούρες (παρά την απόσταση ασφαλείας) ή οι πράσινοι που σε περίπτωση ήττας πιθανόν να "καταστρέψουν" εντελώς τη φετινή χρονιά; Δύσκολη ερώτηση, καμία απάντηση.

9. Το δίδυμο Τοροσίδης-Στολτίδης: Ο "Ιέρο" έχει βρει την υγειά του με τον Τοροσίδη. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και η κούραση μοιράζεται. Ο Τοροσίδης είναι σε θέση να αποτελέσει για ακόμη έναν αγώνα τον καταλύτη της απόδοσης του Ολυμπιακού, καθώς πέρα από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, χειρίζεται σωστά και τις επιθετικές ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

10. Ο Βίκτορ. Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε κάνει αίσθηση και παρουσίασε αρκετές από τις ακόμη περισσότερες πτυχές του ταλέντου του. Τώρα, ο Ισπανός δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του και οι πράσινοι να καλύψουν το έμπειρο κενό του.

11. Ο Τζόρτζεβιτς: Έτσι όπως πήγαν τα πράγματα, ακόμη και μισή ώρα να παίξει, μπορεί να δώσει ψυχολογική ένεση στους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους. Στο αίμα του Τζόλε κυλούν αιμοσφαίρια γαλουχημένα και μπολιασμένα με ντέρμπι, συνεπώς η παρουσία του είναι αναγκαία και καταλυτική.

12. Η "μοναξιά" του Καστίγιο. Αν ο Μουνιόθ έχει διαβάσει καλά τα δεδομένα, τότε ο Καστίγιο θα έχει μεγάλους μπελάδες απόψε. Με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να μην μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του, ο Ουρουγουανός θα αντιμετωπίσει όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού στο κέντρο, στα πλάγια και φυσικά στην κορυφή της επίθεσης. Θα αντέξει σωματικά και... εγκεφαλικά;

13. Ο Γιώργος Κασναφέρης. Ω, ναι... Ο διαιτητής παίζει ρόλο και ενίοτε σημαντικό. Διότι, από τη στιγμή που θα πατήσει το χορτάρι ο Κασναφέρης θα πρέπει να αποδείξει ότι σε τούτη εδώ τη χώρα η διαιτησία δεν είναι αναγκαίο κακό, αλλά μια απλή παράμετρος των κανονισμών ποδοσφαίρου.

14. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο παίκτης του οποίου η απόκτηση το καλοκαίρι θεωρήθηκε (και ήταν) κτύπημα του Παναθηναϊκού και μήνυμα προς τον Ολυμπιακό, αποτελεί το Α και το Ω της επίθεσης των πρασίνων. Λογικό. Δεν έχετε δει τον πίνακα των σκόρερ;

15. Οι "ντόπες": Όχι οι παράνομες και αυτές που βάζουν σε κίνδυνους καριέρες, αλλά οι άλλες, οι προεδρικές. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πήγε στου Ρέντη, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει στείλει το μήνυμά του (άλλωστε, στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης) και αμφότεροι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ισχυρή θέση.

16. Ο Βίκτορ Μουνιόθ: Γιατί όχι ο Τάκης Λεμονής; Πολύ απλά, διότι ο Ισπανός αν χάσει και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ το κλίμα θα βαρύνει και οι περισσότεροι θα ξεχάσουν την καλή δουλειά του και τη διορατικότητά του προς το μέλλον και τα νέα παιδιά από την Παιανία. Οπότε, είτε θα είναι πολύ καλά διαβασμένος, είτε πολύ, μα πολύ αγχωμένος.

17. Η άμυνα: Κλισέ αλλά είναι αλήθεια. Μπορεί οι δύο προπονητές να είναι λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν προσέξεις τα νώτα σου, όλα μπορούν να συμβούν. Ειδικά, όταν ταλαιπωρήσε από απουσίες και τραυματισμούς και η χημεία της ενδεκάδας έχει διαταραχθεί.

18. Το "μάτι" της ΑΕΚ: Δύσκολο, ο Ντέμης Νικολαϊδης ή οποιοσδήποτε άλλος να κάνει μαγικά για να χάσει ο Παναθηναϊκός, αλλά σίγουρα η αύρα που θα έχει η Ένωση δε θα είναι και η καλύτερη για τους πράσινους. Βλέπετε το σεντόνι είναι μεγάλο, αλλά χωράει μόνον έναν (ακόμη).

19. Η ένταση: Δεν πρόκειται να κρίνει το αποτέλεσμα, αλλά την ατμόσφαιρα. Αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού βοηθήσουν την ομάδα τους με φυσιολογικό τρόπο, τότε θα κάνουν το "καθήκον" τους. Αρκεί, να μην ξεπεράσουν τα όρια...

20. Ο Έμπεντε: Μετά την αποστράτευση του Σούπερ Μάριο Γκαλίνοβιτς ο Πιερ Έμπεντε έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό. Καλό, κακό, ο καιρός θα δείξει. Ποιος καιρός δηλαδή, το ντέρμπι...

21. Το γρήγορο γκολ: Του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι στο Καραϊσκάκη συνηθίζουν να μπαίνουν φουριόζοι για να επιβάλλον το ρυθμό τους άμεσα. Αν ο Παναθηναϊκός αντισταθεί και η ώρα περάσει, θα είναι σημαντικό κέρδος.

22. Το πάθος. Χωρίς λόγια.

23. Η καλή μπάλα. Μακάρι.

24. Ο καλύτερος κερδίζει. Απλά πράγματα...












































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ