PREMIER LEAGUE

Ντε Τζέρμπι: "Ο Πότερ έκανε πιο εύκολη τη δουλειά μου στην Μπράιτον, ουδείς φτάνει τον Γκουαρδιόλα"

Ντε Τζέρμπι: "Ο Πότερ έκανε πιο εύκολη τη δουλειά μου στην Μπράιτον, ουδείς φτάνει τον Γκουαρδιόλα"
PRINT SCREEN

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι παρομοίασε το πόστο του προπονητή στην Μπράιτον με αυτό που είχε στην Σασουόλο, κατά την παρουσίασή του, ενώ αποκάλυψε πως επικοινώνησε μαζί του ο Πεπ Γκουαρδιόλα για να του δώσει συμβουλές.

Η εξαιρετική φετινή εκκίνηση της Μπράιτον στην Premier League είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον προπονητή της, Γκρέιαμ Πότερ, τον οποίο επέλεξε η Τσέλσι για να καλύψει το κενό του Τόμας Τούχελ, με τη διοίκηση των γλάρων να μη μένει πάντως με σταυρωμένα τα χέρια και να δίνει τα χέρια με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Ο άλλοτε προπονητής των Σασουόλο και Σαχτάρ παρουσιάστηκε επίσημα το απόγευμα της Τρίτης (20/09) από την Μπράιτον και κατά τη διάρκειά της υποστήριξε πως η νέα του ομάδα παίζει ένα στιλ ποδοσφαίρου που έχει και ο ίδιος στο μυαλό του ενώ δεν έκρυψε το γεγονός πως δέχτηκε κλήση από τον Πεπ Γκουαρδιόλα όπου δέχτηκε συμβουλές από τον Καταλανό.

"Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι ο νέος προπονητής. Μελετώ τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και ελπίζω μέχρι τον Ιανουάριο να μπορώ να μιλώ αγγλικά. Η Μπράιτον ήταν μία ομάδα που με ήθελε πραγματικά, έχει ένα στιλ ποδοσφαίρου πολύ κοντά σε αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Η δουλειά που έκανε πριν από μένα ο Πότερ έχει κάνει ευκολότερη τη δική μου στην Μπράιτον. Αναλαμβάνω μία ομάδα που είναι τέταρτη στη βαθμολογία αλλά αυτό είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για μένα", τόνισε ο Ιταλός προπονητής, για να μιλήσει κατόπιν για το... πάρε-δώσε του με τον Γκουαρδιόλα:

"Ο Γκουαρδιόλα είναι ένας προπονητής που ουδείς μπορεί να φτάσει επειδή έχει δείξει την αξία του σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία. Ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, ήταν χαρούμενος και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Μπράιτον.

Μου είπε ότι είναι πάντα έτοιμος να με βοηθήσει αν χρειαστώ ποτέ κάτι, με εξαίρεση τα ματς που θα αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλο με τις ομάδες μας".

Όσον αφορά στο αν μπορούν να συγκριθούν Μπράιτον και Σασουόλο (σ.σ. η ομάδα με την οποία έγινε γνωστός στην πατρίδα του), είπε: "Βλέπω ομοιότητες, ως προς τους παίκτες, την νοοτροπία του συλλόγου και του ιδιοκτήτη, την συμπεριφορά των παικτών επίσης. Υπάρχει διαφορά μεταξύ Premier League και Serie A, όμως ως σύλλογοι είναι παρόμοιοι".

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ