ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Ανακοινώθηκε ο Πότερ ως διάδοχος του Τούχελ

Ο προπονητής της Μπράιτον, Γκράχαμ Πότερ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άρσεναλ για την Premier League 2021-2022 στo "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022
Ο προπονητής της Μπράιτον, Γκράχαμ Πότερ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άρσεναλ για την Premier League 2021-2022 στo "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 IAN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Ο Γκράχαμ Πότερ είναι κι επίσημα νέος προπονητής της Τσέλσι, παίρνοντας τα ηνία από τον Τόμας Τούχελ μία ημέρα έπειτα απ' την απόλυση του Γερμανού.

Μία ημέρα έμεινε δίχως προπονητή η Τσέλσι, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γκράχαμ Πότερ το απόγευμα της Πέμπτης. Ο διάδοχος του Τόμας Τούχελ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Κόμπαμ και υπέγραψε το συμβόλαιό του, που τον δεσμεύει με το σύλλογο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2027.

Ο 47χρονος τεχνικός της Μπράιτον είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο την Τετάρτη για συζητήσεις με τους διοικούντες τους "μπλε", μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής Τοντ Μπόλι. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και την Πέμπτη οριστικοποιήθηκε η συμφωνία.

"Είμαι απίστευτα υπερήφανος και ενθουσιασμένος που εκπροσωπώ την Τσέλσι, έναν φανταστικό ποδοσφαιρικό σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τη νέα ιδιοκτησιακή ομάδα της Τσέλσι και ανυπομονώ να συναντήσω και να δουλέψω με τη συναρπαστική ομάδα παικτών και να αναπτύξουμε μία ομάδα και μία κουλτούρα για τις οποίες οι θαυμάσιοι φίλαθλοί μας θα είναι υπερήφανοι. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στην Μπράιτον που μου επέτρεψε αυτήν την ευκαιρία και ιδιαίτερα στον Τόνι Μπλουμ και όλους τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη κατά τη θητεία μου στο σύλλογο", ήταν τα πρώτα λόγια του Πότερ ως τεχνικός της Τσέλσι.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέραμε τον Γκράχαμ στην Τσέλσι. Είναι καταξιωμένος προπονητής με καινοτόμες ιδέες για την Premier League, ο οποίος ταιριάζει με το όραμά μας για το σύλλογο. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά ταλαντούχος στον αγωνιστικό χώρο, έχει και τις ικανότητες και τις δυνατότητες που φεύγουν εκτός γηπέδου, οι οποίες θα κάνουν την Τσέλσι ακόμα πιο πετυχημένη ομάδα. Είχε μεγάλο αντίκτυπο στους προηγούμενους συλλόγους του και ανυπομονούμε για το θετικό αντίκτυπό του στην Τσέλσι. Ανυπομονούμε να τον στηρίξουμε, μαζί με το προπονητικό επιτελείο του και η ομάδα να αγωνιστεί με βάση τις δυνατότητές της τους επόμενους μήνες και χρόνια", υπερθεμάτισε ο Μπόλι.

Ο Άγγλος θα πάρει την ευκαιρία του στην ελίτ του ποδοσφαίρου μόλις με την τέταρτη ομάδα του, έχοντας αρχίσει την πορεία του ως προπονητής στην Έστερσουντ το 2011, με τη Σουόνσι να ακολουθεί το 2018 και την Μπράιτον το 2019.

Η Μπράιτον αναμένεται να εισπράξει αποζημίωση ύψους 18.500.000 ευρώ, με την Τσέλσι να δίνει ακόμη 17.000.000 ευρώ για την απόλυση του μέχρι πρότινος προπονητικού επιτελείου της.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ