ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Ντάιερ: "Δεν χρειάζεται το αλκοόλ για να δημιουργήσεις ωραία ατμόσφαιρα"

Μουντιάλ 2022, Ντάιερ: "Δεν χρειάζεται το αλκοόλ για να δημιουργήσεις ωραία ατμόσφαιρα"
@2022 ABBIE PARR/AP IMAGES

Η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ τόσο εντός όσο και περιμετρικά των γηπέδων στο Κατάρ "πάγωσε" αρκετούς φιλάθλους, με τον Έρικ Ντάιερ, να τονίζει ωστόσο πως μπορεί να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα παρά τη συγκεκριμένη απαγόρευση.

Δύο μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι διοργανωτές του τουρνουά στο Κατάρ αποφάσισαν να μπει απαγορευτικό στην πώληση αλκοόλ, όχι μόνο εντός των γηπέδων όπως είχε αρχικά προβλεφθεί αλλά και περιμετρικά των οκτώ αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του τουρνουά, από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου.

Το γεγονός αυτό έφερε παγωμάρα όχι μόνο στους χορηγούς (όπως για παράδειγμα την εταιρία ζυθοποιίας, Budweiser, που είναι εκ των βασικών υποστηρικτών του τουρνουά μέσω χορηγίας ύψους 75.000.000 δολαρίων) αλλά και σε αρκετό κόσμο, με ανθρώπους του ποδοσφαίρου να προσπαθούν από την πλευρά τους να "ηρεμήσουν" το... ανήσυχο πλήθος.

Ο Άγγλος διεθνής μέσος, Έρικ Ντάιερ, σε συνέντευξη Τύπου στο Κατάρ | 19 Νοεμβρίου 2022
Ο Άγγλος διεθνής μέσος, Έρικ Ντάιερ, σε συνέντευξη Τύπου στο Κατάρ | 19 Νοεμβρίου 2022 @2022 ABBIE PARR/AP IMAGES

"Νομίζω πως αν δεν πιεις μπύρα για τρεις ή τέσσερις ώρες την ημέρα, μπορείς να επιβιώσεις", είπε μεταξύ άλλων ο Τζάνι Ινφαντίνο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε το Σάββατο (19/11), ενώ παρόμοια άποψη διατύπωσε και ένας εκ των πρωταγωνιστών της γιορτής του ποδοσφαίρου, ο Έρικ Ντάιερ.

"Θα ήθελα να πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να διασκεδάσει και να περάσει καλά είτε με αλκοόλ είτε χωρίς αυτό. Είναι στο δικό μας χέρι ως ομάδα και στο χέρι κάθε ομάδας που παίρνει μέρος στο Μουντιάλ, να προσφέρει ωραίο και συναρπαστικό ποδόσφαιρο.

Αυτό θα δημιουργήσει μία ωραία ατμόσφαιρα στα στάδια", δήλωσε ο αμυντικός της εθνικής Αγγλίας για να προσθέσει με νόημα: "Οι παίκτες και οι οπαδοί τρέφονται μεταξύ τους και θα πρέπει να είμαστε εμείς που θα αρχίσει αυτή τη σχέση μέσα από το καλό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι θεμελιώδες για τη δημιουργία αυτό του περιβάλλοντος".

Υπενθυμίζεται πως η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ βρίσκεται στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντιμετωπίζει κατά σειρά το Ιράν (21/11), τις Ηνωμένες Πολιτείες (25/11) και την Ουαλία (29/11).

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ