ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ δύο ημέρες πριν από τη σέντρα απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ περιμετρικά των γηπέδων

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ δύο ημέρες πριν από τη σέντρα απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ περιμετρικά των γηπέδων

Το Μουντιάλ του 2022 θα έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις 21 προηγούμενες βερσιόν του, με την κυβέρνηση του Κατάρ να αποφασίζει την απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ, όχι μόνο εντός αλλά και περιμετρικά των γηπέδων.

Το 22ο Μουντιάλ της ιστορίας που θα λάβει χώρα στο Κατάρ, θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα και αυτό γιατί θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε αραβικό κράτος και το πρώτο που θα λάβει χώρα χειμώνα και όχι καλοκαίρι.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες διοργανώσεις και έχει να κάνει με την κατανάλωση αλκοόλ, που θα είναι πολύ περιορισμένη από το... σύνηθες.

Μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ (Κατάρ - Εκουαδόρ το απόγευμα της Κυριακής), ο διοργανωτές του τουρνουά στο Κατάρ αποφάσισαν να βάλει απαγορευτικό στην πώληση αλκοόλ, όχι μόνο εντός των γηπέδων όπως είχε αρχικά προβλεφθεί αλλά και περιμετρικά των οκτώ αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του τουρνουά, από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου.

Αναμφίβολα, το γεγονός αυτό θα φέρει έντονη δυσαρέσκεια και όχι μόνο στις τάξεις των φιλάθλων που θα συρρεύσουν στο Κατάρ για να παρακολουθήσουν διά ζώσης τους αγώνες, με έναν εκ των χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την εταιρία ζυθοποιίας, Budweiser, να είναι εκ των βασικών χορηγών με 75.000.000 δολάρια (ήτοι 72.680.000 ευρώ).

"Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών του Κατάρ και της FIFA, ελήφθη η απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπίρας από την περίμετρο του γηπέδου FIFA World Cup 2022 του Κατάρ", αναφέρει μεταξύ άλλων σε σημερινή της ανακοίνωση η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ