ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νίνης: "Περιμένω την ευκαιρία"

Νίνης: "Περιμένω την ευκαιρία"
γηπεδο

Την Τρίτη υπογραφεί την σύμβαση ΠΑΕ και Δήμος. Νίνης: "Περιμένω την ευκαιρία"

Το πρωί της Τρίτης (26/2) θα υπογραφεί η νέα τροποποιημένη σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το γήπεδο στο Βοτανικό. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρει:
"Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ Νικήτας Κακλαμάνης καλεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να συνυπογράψουν το τροποποιημένο συμφωνητικό για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βοτανικό, όπως αυτό εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Η υπογραφή της αναθεωρημένης σύμβασης θα γίνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στις 11.00".

Κρατάει μόνο το αποτέλεσμα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες κρατούν μόνο το αποτέλεσμα απο τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, καθώς οι "πράσινοι" ξέρουν οτι η απόδοση τους στο β' ημίχρονο δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Απο εδώ και πέρα στρέφουν προσοχή τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου σε περίπτωση νίκης θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και θα έχει βγάλει εκτός "μάχης" την "Ένωση".

Στην σημερινή προπόνηση, όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Λεβαδειακό έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι "πράσινοι" μετά από το ζέσταμα δούλεψαν στις πάσες και στην κυκλοφορία της μπάλας σε μικρούς χώρους, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με σουτ και αποθεραπεία. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σωτήρης Λεοντίου και ο Νασίφ Μορις λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Νίνης: "Περιμένω την ευκαιρία"
Κεντρικό πρόσωπο στην παρουσίαση της χορηγίας εκ μέρους της Coca-Cola των εθνικών ομάδων ήταν ο Σωτήρης Νίνης. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τον παραγκωνισμό του από τον Ζοσέ Πεσέιρο, παρά την περσινή του παρουσία και τόνισε: "Εγώ προσπαθώ καθημερινά και δουλεύω για το καλύτερο. Προσπαθώ πάρα πολύ και περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία".

Νωρίτερα είχε πάρει θέση στο θέμα κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ, που ήταν στην εκδήλωση.
"Δεν μπορούμε να πούμε σε κάθε προπονητή τι θα κάνει. Δεν είναι σωστό. Οι σκέψεις κι οι κρίσεις για κάθε ταλέντο είναι υποκειμενικές. Οι νεαροί παίκτες θα πρέπει να μην αρκούνται σ’ ένα καλό διάστημα θετικής παρουσίας αλλά να προσπαθούν συνεχώς για το καλύτερο. Είναι αναγκαίο στην ηλικία που βρίσκεται ο Νίνης να καταλάβει τις αξίες του ποδοσφαίρου και θα πρέπει να τον βοηθούν συνεχώς σε αυτό. Οι παίκτες δεν θα πρέπει να συμβουλεύονται τον καθένα αλλά να παίρνουν συμβουλές μόνο από ειδήμονες".

Ίβανσιτς: "Να είμαστε προσεκτικοί..."

Το μυαλό όλων είναι στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, στο ΟΑΚΑ, όπου ενδεχόμενη νίκη του "τριφυλλιού" θα του δώσει αβαντάζ, σε ότι αφορά την υπόθεση πρωτάθλημα και φυσικά θα... σκοτώσει την Ένωση.

Ο Αντρέας Ιβανσιτς υποστήριξε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να σεβαστούν τον αντίπαλό τους: "Την περασμένη σεζόν είχαμε κάνει ένα τέλειο ματς. Κάθε ευκαιρία την κάναμε γκολ, σκοράραμε νωρίς δύο φορές... Φέτος είναι τελείως διαφορετικά όμως έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Πιστεύω πάντως ότι την πίεση για το αποτέλεσμα θα την έχει η ΑΕΚ. Παίζουν στην έδρα τους, είναι πίσω στην βαθμολογία και εμείς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, αν και δεν θα είναι το εύκολο ματς. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Ξέρουμε το Ολυμπιακό Στάδιο και θα πάμε για να πάρουμε τη νίκη", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Αυστριακού, ο οποίος έβαλε σαν πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ την αποφυγή της ήττας: "Είναι σημαντικό. Πρέπει να μην χάσουμε. Αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα θετικό για μας".

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός αναφέρθηκε στη νίκη επί του Λεβαδειακού: "Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Είμαστε όμως πρώτοι και πρέπει να χαιρόμαστε γι' αυτό. Να ευχαριστιόμαστε κάθε αγώνα. Με τον Λεβαδειακό δεν... ευχαριστηθήκαμε το ματς. Ηταν κάτι σαν να φοβόμασταν να κερδίσουμε. Υπάρχει και πίεση, αλλά αυτή είναι αποδεκτή. Εμείς το κάναμε δύσκολο το παιχνίδι. Δεν πιάσαμε καλή απόδοση, αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς και είμαστε πρώτοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το 1-0 είναι το σκορ μας φέτος. Μεγαλύτερα σκορ θα μας έδιναν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ωστόσο, κερδίζουμε. Αυτό είναι το πρώτο που μας ενδιαφέρει".

Ο "Μότσαρτ" θεωρεί απαραίτητη την βελτίωση της ομάδας του: "Πρέπει να βελτιωθούμε κι ελπίζω να παίξουμε καλύτερα εναντίον της ΑΕΚ, κάτι που είναι απαραίτητο. Πέρυσι χάσαμε πολλά ματς στην έδρα μας. Πετάξαμε ευκαιρίες να πάμε ψηλά όμως φέτος ίσως να παίζει ρόλο το γήπεδο. Φέτος έχουμε πολλές νίκες στο γήπεδό μας και είμαστε πρώτοι. Γενικά είμαστε όλοι οι παίκτες σε ένα ψηλό επίπεδο. Όπως και να έχει, νομίζω ότι είμαστε καλή ομάδα με καλή νοοτροπία. Ολοι οι παίκτες θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εχουμε ένα πλούσιο υλικό με καλούς παίκτες και αυτό είναι το κλειδί για τον τίτλο. Σε κάθε προπόνηση γυμναζόμαστε σκληρά και ο ένας σπρώχνει τον άλλον. Ο κάθε παίκτης θέλει να είναι στην ενδεκάδα και αυτό κάνει καλό στην ομάδα. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να το πιστέψουμε, είναι στο χέρι μας ο τίτλος".

"Πρώτη επιλογή ο Παναθηναϊκός"

Σύντομα θα βρεθεί στη χώρα μας ο μάνατζερ του Ιβανσιτς για να τελειώσει το θέμα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης αναφέρθηκε σ’ αυτό και επανέλαβε ότι πρώτη του επιλογή είναι το "τριφύλλι": "Δεν ξέρω ποια μέρα έρχεται ακριβώς, αλλά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ίσως να είναι στην Αθήνα. Εχω ξαναπεί ότι η πρώτη μου επιλογή είναι ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει να τα βρει με την Σάλτσμπουργκ. Ακούτε, διαβάζετε κι εσείς όπως κι εγώ, φήμες για ενδιαφέρον άλλων ομάδων, αλλά για μένα δεν έχει σημασία. Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Θέλω να συγκεντρωθώ στο πως θα πάρω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό". Πάντως, δεν ξεκαθάρισε αν παρθεί απόφαση πριν ή μετά το Euro: "Δεν ξέρω για να είναι ειλικρινής. Ισως παρθεί μία απόφαση πριν το Euro, ή μετά. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο Παναθηναϊκός και το πρωτάθλημα. Δεν με απασχολούν οι μεταγραφικές ιστορίες".

Σαριέγκι: "Να συνεχίσουμε τις νίκες"

Ο Γιόσου Σαριέγκι μίλησε για τη σημασία των τριών βαθμών και πρόσθεσε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αυτοπεποίθηση και μπορεί να παίρνει τις νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: "Μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα, αλλά το σημαντικό είναι να νικάς. Από αυτό το παιχνίδι κρατάμε τους τρεις βαθμούς, πρέπει να παίξουμε πολύ καλά με την ΑΕΚ, αλλά σε αυτό το ματς πρέπει να σκοράρουμε πιο εύκολα. Από δω και πέρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, ξέρουμε να παίζουμε καλύτερα και το έχουμε κάνει στην έδρα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε, έχουμε αυτοπεποίθηση και μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε μέχρι το τέλος".

Μάτος: "Με όλες μας τις δυνάμεις..."
Ο Μαρσέλο Μάτος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, λέγοντας: "Δεν παίξαμε πολύ καλά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Πάντα όταν παίζουμε στην έδρα μας με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, έχουμε δυσκολίες. Τώρα πάμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ". Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στις μικρές διαστάσεις του γηπέδου της Λεωφόρου, οι οποίες δυσκολεύουν αυτόν και τους συμπαίκτες του: " Είναι ένα γήπεδο, για εμένα πολύ μικρό, αντιμετωπίζουμε πολλές ομάδες που παίζουν με αρκετούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα, ενώ σε αντίθετες περιπτώσεις εκτός έδρας, έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια".

Τέλος, υποστήριξε ότι χρειάζεται υπομονή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: " Φυσικά και μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε λιγάκι πιο συγκεντρωμένοι και δυναμικοί, θεωρώ εγώ. Υπομονή χρειάζεται. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ".



























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ